ESD transportni uređaji i kolica

U ESD području je sve sigurno? Super! A što je s pražnjenjem napona na transportnoj opremi? ESD transportni uređaji i kolica rješavaju taj problem.

U kategoriji ESD transportni uređaji i kolica nudimo Vam proizvode sljedećih marki: eurokraft pro, Kongamek, HelgeNyberg, RAU, Treston.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 27

ESD transportni uređaji i ESD transportne kutije – EPA za vanNa savršeno opremljenom ESD radnom mjestu problem pražnjenja napona imat ćete pod kontrolom. Ali što ako elektronički uređaji u pogonu moraju krenuti na put? Onda su tu ESD transportni uređaji i kolica. Oni imaju funkciju mobilnih područja EPA (Electrostatic Protected Areas) – te rješavaju pokoji problem u transportu.
Što čini ESD kolica?Kao i propisno opremljeno ESD radno mjesto, ESD kolica imaju mogućnost potpunog odvođenja te osiguravaju da za vrijeme transporta ne dođe do stvaranja napona uslijed trenja kotrljanja te do spontanog pražnjenja na nekoj osjetljivoj komponenti.Jedan od najvažnijih elemenata koji osigurava takvu upotrebu provodljivi je premaz na čeličnim konstrukcijama za komercijalnu upotrebu. Površine za odlaganje imaju provodljivi premaz ili su izrađene od provodljivog materijala. Za vožnju ESD laboratorijska kolica uvijek imaju ESD kotače koji odvode napone nastale trenjem pri kotrljanju.
Za koju se upotrebu preporučuju ESD transportni uređaji?ESD pokretni ladičari i sva druga ESD transportna kolica sa svih strana štite transportiranu robu na putu iz područja EPA i u područje EPA. Pritom uzimaju u obzir tri tipična čimbenika zbog kojih dolazi do elektrostatičkog pražnjenja: čovjeka, metalne vodiče i neuzemljene procesne uređaje.To nije važno samo u proizvodnji poluvodiča ili medicinske tehnike. Osjetljiva elektronika danas se javlja u gotovo svakoj gospodarskoj grani. Čak i ako Vaš pogon ne mora izričito imati EPA, dobra je ideja da kupite ESD kolica.Budući da je naša ponuda izvedbi gotovo jednako velika kao i kod običnih transportnih uređaja i kolica, ESD svojstva možete smatrati velikim plusom koji će Vam se u pogonu brzo isplatiti.
Na što još trebam paziti pri upotrebi ESD transportnih kolica?Kako bi se osigurala što sveobuhvatnija ESD zaštita, određenu robu nemojte samo transportirati na ESD kolicima, nego je i zapakirajte u ESD kutije za skladištenje. Time ćete i minimizirati opasnost da robu putem slučajno dodirnu neuzemljeni djelatnici. Rukovanje tom robom treba prepustiti isključivo osoblju s odgovarajućom ESD radnom odjećom koje je uz to i odgovarajuće obučeno. Tek kad određena elektronička komponenta savršeno zapakirana krene na put prema kupcu, prestaje Vaša odgovornost na polju elektrostatičkog pražnjenja.Je li sve u redu s elektrostatičkim pražnjenjem? Najbolje da bacite pogled na naš savjetnik za proizvode ESD: zaštita od kobnih pražnjenja.