Radna kolica za alat

Pregledna, praktična, robusna: radna kolica za alat korisna su pomagala u radionici i skladištu. Na mrežastoj stijenci jednostavno ćete objesiti alat i druge radne materijale. Tako će najvažnije potrepštine uvijek biti nadohvat ruke. Kolica za ploče upotpunjuju asortiman. Na njima ćete udobno transportirati veće ploče od točke A do točke B. Od praktičnih kolica za ploče preko kolica za teške ploče pa sve do mobilnih radnih kolica za alat – otkrijte izbor u online trgovini tvrtke kaiserkraft!

U kategoriji Radna kolica za alat nudimo Vam proizvode sljedećih marki: eurokraft pro, Kongamek, Treston, Vetter.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 36

Radna kolica za alat: transportna rješenja koja nadilaze dimenzije kartona i paletaStandardizacija paleta, robe i spremnika znatno je ubrzala i olakšala logistiku u pogonu. Oni se u konačnici mogu savršeno slagati, pakirati i kompaktno transportirati. Međutim, roba s netipičnim dimenzijama nije nikakva rijetkost u pogonu. I nju treba sigurno, brzo i bez napora transportirati. Radna kolica za alat nude savršeno rješenje za taj izazov.Za koje se terete upotrebljavaju radna kolica za alat?Kod sastavljanja našeg asortimana imamo u vidu cijeli put robe od regala pa sve do mjesta upotrebe. Zbog toga je velik broj radnih kolica za alat sličan našim sustavima regala za robu izvanrednih dimenzija.Ti »specijalni regali na kotačima« trebat će Vam primjerice za transport ploča od raznih materijala, velikih prečki i cijevi, pomagala za pričvršćivanje ili velikih alata. Radna kolica za alat pružaju jednaku zaštitu po pitanju ravnoteže, kontaktnih točaka i zaštitu od oštećenja kao i odgovarajući regali. Tipični primjeri takvih kolica su sljedeći: • Kolica i dizalice za ploče mogu preuzeti ploče velikih dimenzija, a da pritom nije moguće klizanje istih ni prevelik kontakt između njih. Transport u uspravnom položaju jamči minimalnu kontaktnu površinu s transportnim uređajem i optimalnu raspodjelu sile. To je primjerice kod sigurnog transporta stakla neophodno.

 • Kolica s konzolom ispunjavaju specijalne zahtjeve za dugačku robu.

 • Specijalne garderobe mogu pohraniti pomagala za pričvršćivanje tako da su oni jednim potezom spremni za upotrebu i da se mogu izvaditi ili zamijeniti direktno na mjestu upotrebe.

 • Kolica za alat predstavljaju pregledan pandan fiksno instaliranoj rupičastoj stijenci na radnom mjestu.

 • Ručna su kolica neizostavna u poljoprivredi, ali ona također mogu transportirati npr. bale drvene vune u graditeljstvu.


Koje mogućnosti individualizacije nude radna kolica za alat?Većina radnih kolica za alat izrađena je tako da se može individualno prilagoditi stvarnim potrebama transporta. Tomu pridonose primjerice: • Okviri koji se lako montiraju i skidaju te koji utovarnu površinu dijele prema broju ploča

 • Nosivi redovi na konzolnim regalima koji se mogu opremiti individualnim razmakom, gumenom presvlakom i raznim krakovima


Osim toga, svaka rupičasta stijenka na kolicima za alat može se individualno prilagoditi stvarnim potrebama na radnom mjestu zahvaljujući držačima i modulima za spremnike.Naravno da nudimo različite nosivosti i veličine utovarnih površina. Ta su dva čimbenika Vaš najvažniji putokaz za potreban transport u pogonu. Najbrže ćete odabrati naše potpuno opremljene modele kolica koji su odmah spremni za upotrebu.Treba li kod radnih kolica za alat uvažiti specijalne sigurnosne napomene?Kada se glomazna i osjetljiva roba te roba koja se eventualno može oštetiti transportira na kotačima, podrazumijeva se da vrijede brojne sigurnosne napomene. One nisu neobične, već su dio zdravog razuma u pogledu zaštite na radu: 1. Radna kolica za alat trebala bi po svojim dimenzijama i izvedbi točno odgovarati robi. Osjetljiva staklena ploča na jednostavnim ručnim kolicima gotovo da nema nikakvo osiguranje. A premala kolica za ploče znatno povećava rizik od loma.

 2. Maksimalna nosivost nipošto se ne smije prekoračiti.

 3. Optimalno težište robe trebalo bi precizno provjeriti kod utovara i prije transporta.

 4. Dodatne obloge i zaštitni mehanizmi ne samo da su svrsishodni nego se i podrazumijevaju kod osjetljive robe.

 5. Također treba redovito provjeravati upotrebljivost kotača i radnih kolica za alat.

 6. Pri utovaru i istovaru četiri su ruke sigurnije od dvije.


Isplati se detaljnije razmotriti izbor radnih kolica za alat. Rado ćemo Vam pomoći u tome i olakšati Vam sastavljanje Vaših kolica i transportnih uređaja.Mogli bi Vas zanimati i ovi proizvodi:Teleskopski utovarivači | Aluminijske transportne kutije | Transportni kovčezi | Sklopive kartonske kutije | Aluminijske kutije | Pomagala za podizanje | Podvozja magnetoplan