Radne stolice, visoke stolice

Slobodno sjednite: visoke stolice i radni stolci nude veliku slobodu kretanja i puno slobodnog prostora ako je radno mjesto ograničeno ili posao zahtijeva iznimnu fleksibilnost. Od zakretnih stolaca s kotačima preko uredskih stolaca pa sve do ortopedskih visokih stolica: ovi pametni proizvodi pomiču Vas s lijeve na desnu stranu, prema gore i ponovno prema dolje. Ovisno o tome što Vi želite ili Vaš posao od Vas zahtijeva.

U kategoriji Radne stolice, visoke stolice nudimo Vam proizvode sljedećih marki: bimos, meychair, eurokraft pro, Topstar, Twinco, eurokraft basic.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 108

Radni stolci i visoke stolice: zdrave alternative za stajanje i sjedenjeAko se tijelo duže vrijeme zadržava u istom položaju, to ima izravne i dugoročne posljedice na zdravlje. Ergonomski radni stolci i visoke stolice kao srednji put između stajanja i sjedenja zato postaju sve važniji u suvremenom uređenju radnih mjesta u uredu ili radionici.Kako radni stolci mogu olakšati posao?Stolci su kompaktan namještaj za sjedenje bez naslona i umnogome predstavljaju savršenu alternativu klasičnoj stolici. Gornji dio tijela može slobodno raditi i mikropokretima neprestano održava ravnotežu. Mišići se tako daleko manje grče, osobito tijekom usredotočenog rada.


Uz to na stolcu koji ne zahtijeva puno prostora možete se bez napora pomicati po uzdužnoj osi te, primjerice ergonomski pravilnim okretanjem, prelaziti s mikroskopiranja na bilježenje i obrnuto.


Radni stolci na kotačima omogućavaju Vam osim toga i brzo premještanje između različitih radnih stanica. Ne zaboravite: stolci zauzimaju daleko manje mjesta te optimalno koriste dostupan prostor na radnom mjestu. Uz stolce s mogućnošću namještanja visine u svakom trenutku visinu sjedenja možete prilagoditi radnim procesima i trenutačnom poslu.Koje su ergonomske prednosti ergonomskih radnih stolaca i visokih stolica?U radionicama i industriji djelatnici često moraju dugo stajati na proizvodnim linijama ili za radnim stolovima ili moraju usredotočeno obavljati precizne poslove za laboratorijskim stolom ili u čistom prostoru. A što se tijelo duže zadržava u određenom položaju to se brže javljaju znakovi umora i istrošenosti.


Radni stolci i visoke stolice taj problem rješavaju tako što – ovisno o modelu – postižu određeni kompromis između stajanja i normalnog sjedenja na stolici. Visoke stolice rasterećuju noge i time potiču prokrvljenost udova. Radni stolci povećavaju mobilnost gornjeg dijela leđa u sjedećem položaju.


Budući da se u pravilu ravnaju prema potrebnom radnom položaju djelatnika, moguće je primjerice da usprkos »sjedenju« nastavite raditi na visokoj stolici odnosno da na radioničkom stolcu u optimalnom položaju dođete do svih radnih stolova.Kad da upotrijebim radne stolce, a kad visoke stolice?Stvarni radni položaj na nekom mjestu određuje trebate li posegnuti za visokom stolicom ili za radnim stolcem. Često spominjani primjer je položaj na prijemu za klijente ili na sajamskom štandu. Tu je u načelu poželjno da posjetitelje primate stojeći. A (visoki) štand još izdaleka mora izgledati zauzeto. Zato ovdje u obzir dolazi visoka stolica. I posao na proizvodnoj liniji teško se može obavljati sa zakretnog stolca ili stolca s kotačima.


Osim toga oni su i prava alternativa na svim sjedećim radnim mjestima. Upravo pri zadaćama i poslovima koji zahtijevaju koncentraciju i kod kojih se vrlo brzo možete ukočiti, radni je stolac dobra ideja. Ali stolac bi se u uredu trebao naći i kao alternativni komad namještaja za sjedenje za radnike koji rade za zaslonom. Ako nije potreban, ne zauzima puno prostora.Koje su prednosti kotača na radnim stolcima?Kotači su specijalnost radnih stolaca kao što su zakretni stolci ili montažni stolci te pridonose njihovoj mobilnosti i lakoj upotrebi. Kod visokih stolica nisu toliko traženi – osim kao dio pametnih kombiniranih modela kao što su ergonomski visoki stolci za ured koji objedinjuju prednosti agilnih radnih stolaca s mogućnošću namještanja velike visine kod visokih stolica.


I za njih vrijedi: značajno su mobilniji, korisnika potiču da se više miče i omogućavaju mu brzu promjenu između različitih radnih stanica.


Uostalom: svi naši radni stolci na kotačima imaju »kočenje ovisno o opterećenju«. Taj mehanizam osigurava laku pokretljivost pod opterećenjem (dakle tijekom sjedenja), a kad nisu opterećeni, praktički su blokirani. Tako se sprečava da korisnik stolac kod ustajanja nehotično odgurne od sebe – te kasnije sjedne u prazno i ozlijedi se.Dodatne informacije o ergonomiji na radnom mjestu možete pronaći na stranicama sa savjetima na temu ergonomije. Pitanja o odgovarajućoj ponudi rado ćemo osobno raspraviti s Vama.Mogli bi Vas zanimati i ovi proizvodi:Kolica s pladnjevima | Vodilice kabela | Zakretni krakovi | Garderobni ormarići | Pokretni ladičari | Zaštitne prostirke | Radni stolci bimos | Radni stolci EUROKRAFTpro