Utični naglavci

Bilo za zatezanje ili otpuštanje, imbus ključevi i utični naglavci snažna su kombinacija. Da bi Vaši djelatnici u potpunosti iskoristili njihove prednosti, nudimo Vam velik izbor utičnih naglavaka, od šesterokuta do TORX®-a.

U kategoriji Utični naglavci nudimo Vam proizvode sljedećih marki: KS Tools, VIGOR.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Dubina [mm]
20
20
162
162
-
Relevantno
Količina proizvoda: 11

Utični naglavci – postavljeni i otpušteniNezadovoljstvo statusom quo često rezultira revolucionarnim izumima. Najbolji primjer toga su američki inženjer Joseph Johnson i njegov kolega William Seidemann. Budući da su im na živce išli razni ključevi za vijke koji su bili potrebni u automobilskoj industriji, 1920. su godine brzo izumili utični naglavak. Do dana današnjeg smo im na tome zahvalni.Jednostavno načelo, snažan učinakSve dobre stvari dolaze u kompletu od tri, počevši od prednosti utičnih naglavaka:  • Omogućavaju otpuštanje vijaka i matica na teško dostupnim mjestima.

  • Utični naglavak za bit potrebno je postaviti samo jednom. Na taj se način štiti vijak.

  • Za razliku od rada s akumulatorskom bušilicom, kad se radi s utičnim ključem, ne dolazi do prekomjernog okretanja.


Točnije rečeno, postoji i četvrta prednost: kao što je slučaj i s brojnim drugim klasicima među alatima, ni utičnim ključevima nisu potrebni nikakvi dodaci. Potreban je samo odgovarajući utični naglavak i eventualno produžetak za utični naglavak. Radne rukavice sprečavaju da vijci ostavljaju tragove na rukama.Savjeti za odabir veličineVeličina utičnih naglavaka u inčima daje informacije o tome kojim utičnim ključevima naglavak odgovara. I za koje vrste radova je prikladan:  • Veličina 1/4'' prikladna je u prvom redu za manje popravke i vrlo teško dostupna mjesta.

  • Veličina 1/2'' označava pak utični naglavak koji je pravi izbor za mijenjanje guma i razne radove na velikim strojevima.

  • Idealno bi Vam odgovaralo nešto između? Odaberite veličinu 3/8''.


Nakon što utvrdite veličinu u inčima, morate se samo još odlučiti za izvedbu. kaiserkraft nudi ne samo unutarnji šesterokut već i TORX®, 5-kraki profil, dvanaesterokut i još puno toga. Sve to u raznim dimenzijama, pojedinačno ili u praktičnim kompletima. Ostaje samo još obratiti pozornost na opis proizvoda kad želite upotrijebiti udarni izvijač. U njemu je navedeno je li utični naglavak prikladan za ručni rad ili upotrebu sa strojem.Kad ste već tu: bacite odmah oko i na naš velik izbor ostalih ručnih alata. Od kliješta do kutnih imbus ključeva. Za pohranu alata i dodatne opreme nadohvat ruke kod nas ćete pronaći kolica za alat, radioničke pultove i radne stolove. Ne zaboravite ni ključeve za vijke i bitove te komplete alata za sve koji svoj alat najradije kupuju u kompletima. Imate još pitanja? Slobodno nam se obratite.