Posebne oznake

Trajno i sigurno označavanje: za osjetljivu robu i sigurnost u pogonu upotrebljavajte naše upozoravajuće ljepljive trake, etikete, indikatore vlage i druge indikatore: posebne oznake za slanje i pogon možete vrlo jednostavno kod nas naručiti online.

U kategoriji Posebne oznake nudimo Vam proizvode sljedećih marki: eurokraft basic, tesa.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 15

Posebne oznake: upute o sigurnosti za lijepljenje i odmatanjePosebne oznake neizostavne su pri transportu osjetljive robe, ali i za sigurnost u pogonu. Na podu, na kartonu, ispred prolaza ili na opasnoj robi: upozoravajućim trakama i upozoravajućim etiketama jasno ćete dati do znanja što treba učiniti – a što ne. Tako upozoravajuće trake ili sigurnosne ljepljive trake crveno-bijele ili crno-žute boje upućuju na izvore opasnosti. Upozoravajuće ljepljive trake s otiskom pojašnjavaju na što treba paziti tijekom prijevoza: upute Opasnost od loma ili Oprez staklo navode da se u transportnoj ambalaži nalazi lomljiva roba. Indikatori vlage pouzdani su u pogledu prikaza vlažnosti zraka unutar ambalaže. A posebni indikatori npr. za temperaturu pružaju informaciju o poštovanju rashladnih lanaca za vrijeme transporta.Koje upozoravajuće oznake i sigurnosne trake postoje?Naše posebne oznake s dobrim razlogom spadaju u gornju kategoriju za zatvaranje i označavanje. Samoljepljive upozoravajuće trake i etikete često imaju dvostruku funkciju: npr. one zatvaraju kartonske kutije ili pakete i istovremeno označavaju sigurnosne mjere i pravila za rukovanje. Slično vrijedi i za sigurnosne trake za zatvaranje ili označavanje: one pokazuju ili zatvaraju put i istovremeno navode razlog za to. U naš asortiman spadaju: • Indikatori: indikatori vlage, indikatori udara i prevrtanja pružaju sigurnost primatelju osjetljive robe. Ako indikatori pokažu upozorenje ili manipulaciju, primatelj bi trebao odbiti preuzimanje. Indikatori temperature osiguravaju održavanje logistike rashladnog lanca.

 • Crno-žuta upozoravajuća traka označava stalne prepreke i opasna mjesta, npr. stepenice ili rubove.

 • Crveno-bijela upozoravajuća traka propisana je za ograđivanje privremenih prepreka i opasnih mjesta, npr. kod gradilišnih jama ili opasnih propuštanja.

 • Upozoravajuće ljepljive trake s natpisom za transport zatvaraju kartonsku ambalažu i pošiljke te obavještavaju o opasnosti od loma, zabrani slaganja, osjetljivoj elektronici, o tome koji dio mora biti gore itd. Te ljepljive trake dostupne su i kao održive papirnate upozoravajuće trake.

 • Upozoravajuće etikete daju slične odnosno dodatne upute i mogu se postavljati na sve proizvode i na svako mjesto.

 • Sigurnosni elementi za pečaćenje ne mogu se neprimjetno ukloniti. Pri uklanjanju ostavljaju jasne tragove na kartonu i sl. Tako se mogu poštovati garancije proizvođača i osigurati neoštećenost pošiljaka.

 • Naljepnice za opasnu robu i propisane etikete za različite zemlje ispunjavaju najrazličitije propise o sigurnosti i transportu.


Na što trebam obratiti pozornost pri upotrebi upozoravajućih traka?Bilo da se radi o osiguravanju gradilišta, označavanju robnih pošiljaka ili odgovarajućem opremanju Vašeg skladišta: zakonom propisane oznake moraju se uvijek upotrebljavati, a korisne oznake trebale bi se uvijek upotrebljavati. Uvijek računajte s tim da ljudi griješe. • Pazite na jasnoću. različite upute – primjerice na istom paketu – ne smiju si proturječiti niti biti preopširne. Što se više oznaka upotrebljava, to je veća vjerojatnost da će se ignorirati.

 • Ne oslanjajte se samo na upozorenja i etikete. Ispunite, obložite i zaštitite robu u paketu kao da će doći do nezgode. Po potrebi poslužite se plombama i elementima za pečaćenje.

 • U slučaju posebno osjetljivih pošiljki informirajte primatelja unaprijed o poduzetim sigurnosnim mjerama i o tome na što treba paziti. Time ćete spriječiti kasnije sukobe.

 • Obučite osoblje o značenju upozoravajućih traka, o simbolima, naljepnicama i odgovarajućim ponašanjima. Time ćete se osigurati od zahtjeva za naknadu štete i senzibilizirat ćete svoje djelatnike.


Dopustite nam da Vas savjetujemo pri odabiru. Slobodno nam se obratite.