ESD prostirke, izolacijske prostirke

ESD prostirkama zaštitit ćete svoje zdravlje i pružiti optimalnu sigurnost svojim djelatnicima. No koja je ESD prostirka prava za koju upotrebu. Ovdje ćete saznati sve što morate znati.

U kategoriji ESD prostirke, izolacijske prostirke nudimo Vam proizvode sljedećih marki: NOTRAX, COBA.

Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 23

ESD prostirke: učinkovita zaštita zdravlja, savršena sigurnost na raduU radu s električnim nabojem potreban je poseban oprez. Zato je upotreba ESD prostirki ili izolacijskih podnih prostirki u mnogim industrijskim sektorima u međuvremenu postala standard. Tako se savršeno štite djelatnici i oprema. Još samo preostaje odgovoriti na pitanje koja je podna ili stolna prostirka prikladna za Vaše individualne potrebe. Mi ćemo Vam pomoći da pronađete pravu izvedbu s odgovarajućim tehničkim detaljima.
U čemu je zapravo razlika između ESD prostirki i izolacijskih podnih prostirki?Izolacijske se prostirke prije svega trebaju upotrebljavati pri radovima s visokim električnim naponima kako bi se spriječilo da Vaši djelatnici dožive strujni udar. Izolacijska podna prostirka brine se za to da se djelatnici ne uzemlje, pa tijelom ne može proći struja. Strujni udari mogu uzrokovati jake grčeve i još puno gore stvari. To, naravno, svakako treba spriječiti!ESD prostirke štite ljude i materijal za vrijeme radova s elektroničkim komponentama te osiguravaju sporo i kontrolirano uklanjanje statičkog naboja time što ga preko donje strane prostirke odvode do poda. Elektrostatička pražnjenja (Electro Static Discharge; ESD), koja se javljaju kad se dodiruju predmeti i materijali različitih naboja, mogu biti štetna ne samo za Vaše djelatnike, nego i za materijal i osjetljive dijelove (npr. tiskane pločice). Time se mogu ugroziti kvaliteta i funkcionalnost proizvoda. Usput rečeno, to vrijedi čak i kod malih, za čovjeka jedva osjetnih pražnjenja.Provodljive ESD prostirke najčešće se upotrebljavaju na radnim površinama, a za područje nogu najprikladnije su ESD podne prostirke ili antistatičke prostirke s ESD zaštitom. ESD prostirke prije svega se upotrebljavaju u elektroindustriji, ali važnu zaštitnu funkciju imaju i u uredskim zgradama.
Važni propisi za ESD radna mjestaRadna mjesta moraju biti uređena tako da se smanje naboji i izbjegnu pražnjenja. Zato je obavezna ESD odjeća koja se sastoji od posebnih ESD cipela, ogrtača i ESD narukvice. ESD narukvice dostupne su i u kompletu s ESD prostirkama. Njihova funkcija: antistatička narukvica za uzemljenje dodatno štiti djelatnika od neželjenih naponskih udara. Alat, stolica i radna klupa uvijek bi morali imati mogućnost odvođenja statičkog naboja jer se samo tada omogućuju siguran rad i osjetljivo rukovanje proizvodima.U našoj online trgovini otkrijte cijele komplete s kabelom i narukvicom za uzemljenje. Prostirke se sastoje od PVC površine otporne na habanje, elastične su i protuklizne. Na taj način omogućuju siguran i ugodan rad.Ako imate još pitanja, kontaktirajte nas!