Ljestve za naslanjanje

Kao što im i samo ime govori, ljestve za naslanjanje se naslanjaju. Kamo? Za tu su svrhu idealni zidovi i skele upravo zato što su takvi oslonci stabilni i sigurni. I odmah se može početi s radovima na visini!

U kategoriji Ljestve za naslanjanje nudimo Vam proizvode sljedećih marki: MUNK, KRAUSE, Layher, Altrex, euroline, HYMER, ZARGES.

Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 37

Ljestve za naslanjanje – što trebate znati o njihovoj upotrebiIskustvo je pokazalo da rad na visini uvijek uključuje rizike. Za rad to znači: ljestve za naslanjanje trebaju ispunjavati određene preduvjete i korisnici se trebaju pridržavati određenih sigurnosnih načela. Ovdje ćemo Vas informirati o normi DIN, upotrebi i ispitivanju ljestvi za naslanjanje.Koja je norma DIN važeća za ljestve za naslanjanjeDIN EN 131 vjerojatno je diljem Europe najpoznatija važeća norma za mobilne ljestve. Njom je regulirano kako ljestve moraju biti imenovane, izrađene, ispitane i označene te koje informacije trebaju biti sadržane u uputama za upotrebu. Tako je uredbom također regulirano da primjerice ljestve za naslanjanje od aluminija i drva visine veće od 3 metra nakon 1.1.2018. moraju imati nosač.Saznajte više o izmjeni norme DIN EN 131.Na što treba pripaziti pri upotrebi ljestvi za naslanjanje?Bilo za naslanjanje na regale ili dosezanje viših površina, ljestve za naslanjanje prikladne su za širok raspon radnih zadataka. Da bi se osigurala potrebna sigurnost na radu, važno je slijediti nekoliko pravila za upotrebu. Tako ljestve za naslanjanje uvijek moraju biti osigurane od klizanja. Pritom su obavezne sigurne točke naslanjanja i suhe, stabilne potporne točke.U načelu bi stupanj težine i trajanje radnih zadataka na ljestvama trebali biti što manji. Tako se primjerice ljestve za naslanjanje kod građevinskih radova smiju koristiti samo kada je radna visina niža od 7 metara i kada rad ne traje duže od 120 minuta. Ako su za rad potrebni teški alati ili glomazni građevinski materijali (teži od 10 kg), skele, industrijske stepenice ili pak radna postolja dobra su i sigurna alternativa ljestvama za naslanjanje.Kupite ljestve za naslanjanje u trgovini tvrtke kaiserkraftTvrtka kaiserkraft nudi isključivo ljestve za naslanjanje u skladu s normom DIN EN priznatih proizvođača i marki kao što su Günzburger ili KRAUSE. Pomoću naših funkcija filtriranja možete napraviti predizbor i prikazat će Vam se samo ljestve za naslanjanje s određenim karakteristikama. Tražite li primjerice određeni model određene visine za stajanje, možete ograničiti izbor pomoću filtra.Ako imate pitanja o odabiru ljestvi za naslanjanje, slobodno nam se obratite. Biste li željeli saznati više o upotrebi ljestvi za naslanjanje? Pritom će Vam pomoći naši savjetnici:

Mogli bi Vas zanimati i ovi proizvodi:Teleskopski utovarivači | Ljestve sa stepenicama | Ljestve s prečkama | Ljestve sa stepenicama | Aluminijske ljestve | Nosači