Marka
+
Broj prečki
+
Broj stepenica
+

Ljestve za naslanjanje

Kao što im i samo ime govori, ljestve za naslanjanje se naslanjaju. Kamo? Za tu su svrhu idealni zidovi i skele upravo zato što su takvi oslonci stabilni i sigurni. I odmah se može početi s radovima na visini!

U kategoriji Ljestve za naslanjanje nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Guenzburger, KRAUSE, Layher, Altrex, euroline, HYMER, ZARGES.

Najprodavanije
Količina proizvoda: 32
Prikaz:

Što zapravo moram znati o ljestvama za naslanjanje?Ljestve su prijenosni proizvodi. Ljestve su svestrane. Ljestve su ljestve. To nije potrebno objašnjavati. Ili ipak jest? Koliko ste se već intenzivno koristili svojim ljestvama za naslanjanje u tvrtki? Tko se kod Vas brine o ispitivanju i održavanju? I koje norme uopće vrijede za ljestve? Rado ćemo Vas obavijestiti o tome. Naime, smjernice ne čine Vaše ljestve samo pouzdanijima nego također pravno osiguravaju Vašu tvrtku.Koja je norma važna za mene?Norma DIN EN 131 najpoznatija je važeća norma diljem Europe za mobilne ljestve. Ona sadrži dijelove DIN EN 131-1 do DIN EN 131-7. U prva tri dijela regulira se kako se ljestve moraju nazivati, konstruirati, provjeravati i označavati te koje se informacije moraju nalaziti u uputama za uporabu. Uostalom, ljestve nisu jedine koje se provjeravaju i eventualno poboljšavaju: po potrebi se mijenja i sama norma. Od 1. siječnja 2018. godine sve ljestve za naslanjanje koje premašuju 3 metra visine primjerice će morati imati nosač. Ovdje ćete saznati više o promjeni ove norme.Na što moram obratiti pozornost tijekom uporabe ljestvi?Čak i ako Vaše ljestve za naslanjanje ispunjavaju važeće norme, također morate obratiti pozornost na važna pravila o korištenju. Time se mogu spriječiti nezgode. Ljestve u načelu ne predstavljaju radno mjesto. To znači da stupanj težine i trajanje radnih zadataka na ljestvama moraju biti što manji. Tako se primjerice ljestve za naslanjanje kod građevinskih radova smiju koristiti samo kada je radna visina niža od 7 metara i kada rad ne traje duže od 120 minuta. U svakom biste pojedinom slučaju trebali provjeriti jesu li za obavljanje određenog posla prikladnije skele, industrijske stepenice, stojeće ljestve ili radne platforme. To se prije svega odnosi na slučajeve kada su za rad potrebni veliki predmeti, težak alat ili glomazni građevinski materijali. Sve što je teže od 10 kg u pravilu ne biste trebali nositi sa sobom na ljestve.Stoga se uvijek koristite samo ljestvama ili stepenicama koje su prikladne za rad koji trebate izvršiti. Postavite ih tako da budu stabilne i da se možete penjati na njih te uvažite odgovarajuće napomene za korisnike. Najvažnije ćete pronaći u obliku piktograma na proizvodu. Ljestve u skladu s normom DIN EN 131 moraju biti izvedene za najmanju korisnu nosivost od 150 kg.Koje ljestve možete ovdje pronaći?U našoj se ponudi nalaze isključivo ljestve koje su u skladu s aktualnom normom DIN EN priznatih proizvođača i marki kao što su Günzburger, KRAUSE ili EUROKRAFT. Pomoću filtra možete odabrati koja bi svojstva Vaše ljestve trebale imati: moraju li biti pomične i/ili sklopive? Moraju li imati mogućnost penjanja s jedne ili dvije strane? Koliko dugačke moraju biti? Prvo kliknite na svojstvo koje Vam je najvažnije i zatim odaberite daljnje opcije. Ako imate pitanja, kontaktirajte nas.Što još mogu saznati?