Ultrazvučni čistači

Ultrazvuk se ne može vidjeti, čuti niti opipati. Ali rezultati čišćenja vrhunskim ultrazvučnim čistačima itekako mogu. Probijte zvučni zid kod tvrdokornih prljavština!

U kategoriji Ultrazvučni čistači nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Elma.

Marka
Vrsta proizvoda
Bruto cijena
1186
1186
23750
23750
-
Relevantno
Količina proizvoda: 26

Ultrazvučni čistači: poletno do savršenih rezultata čišćenjaRibanje, struganje, izluđivanje? Možete i bez toga! Profesionalni ultrazvučni čistači za industriju i radionicu uklonit će čak i tvrdokorne naslage i presvlake, također u najmanjim kutovima i najzamršenijim geometrijama. Što Vi morate pritom učiniti? Ništa osim da umetnete obradak, pokrenete ultrazvučni čistač i pričekate.
Kako rade ultrazvučni čistači?Ultrazvučni čistač blaga je alternativa brusilici. Umjesto brusnog papira i struganja na električni pogon ovdje rade zvučni valovi. Oni uzrokuju vibracije u vodi. Zahvaljujući nadtlaku i podtlaku pritom nastaju vodeni mjehurići (kavitacija). Oni se rasprskavaju uz oslobađanje velike energije te tako praktično odvajaju prljavštinu s dijelova koje treba očistiti.
Koje su prednosti ultrazvučnih čistača?Mikroskopske »eksplozije« prate takozvani mikromlazovi, fokusirani vodeni mlazovi vrlo malog formata. Slično kao kod visokotlačnog čistača oni otpuhuju čestice prljavštine s obratka.Tom su se funkcionalnošću ultrazvučni čistači već mnogo puta dokazali u privatnim zadaćama, ali i u industrijskom čišćenju:  • Oni uklanjaju naslage na dijelovima s krutim i složenim površinama.

  • Dosežu i najmanje kutove, krivine i otvore.

  • Za sasušene lakove, ulja i masti gotovo im nije potrebna kemija.

  • Čak i hrđu mogu ukloniti u cijelosti.

  • Blagi su prema obratku koji se čisti.

  • Automatski čiste prema postavljenom vremenu za čišćenje.

  • Obratci se nakon čišćenja mogu odmah dalje obrađivati.Za koje su primjene prikladni ultrazvučni čistači?Ultrazvučni čistači u formatu za krajnjeg korisnika posebno su konstruirani za nakit i satove. Ali industrijski uređaji u obliku uređaja za čišćenje sitnih dijelova ne traže se samo za plemenite metale. U radionici i proizvodnji neizostavni su za temeljito čišćenje rasplinjača, mlaznica za ubrizgavanje i svih vrsta sklopova. Uz njihovu pomoću mogu se održavati i filtri, vratila ili pumpe.Za dodatne informacije o čišćenju sitnih dijelova preporučujemo Vam naš savjetnik Uređaji za čišćenje sitnih dijelova.
Na što trebam obratiti pozornost pri kupnji ultrazvučnog čistača?  1. Frekvencija određuje veličinu mjehurića. 25 kHz idealno je za predčišćenje, a 45 kHz stvara vrlo fine mjehuriće za temeljito završno čišćenje. Ultrazvučni čistači dolaze u izvedbama s nepromjenjivom ultrazvučnom snagom između 35 i 40 kHz ili kao modeli s mogućnošću promjene snage između 25 i 45 kHz. Za dodatno ubrzano čišćenje ti modeli imaju mogućnost uključivanja impulsnih funkcija.

  2. Volumen bi trebao biti konstruiran za sve uobičajene veličine dijelova. Kompaktni uređaji s posudama od oko 10 litara doslovno su uređaji za čišćenje sitnih dijelova. Veliki uređaji s volumenom do 97 litara mogu prihvatiti mnogo sklopova i obradaka. Pri nabavi svakako budite velikodušni.

  3. Uklopnim satovima i mogućnošću reguliranja grijanja snagu čišćenja prilagodit ćete obratku. Što su preciznije mogućnosti regulacije, to ćete blaže očistiti svoje sklopove. Detalji poput kućišta od nehrđajućeg čelika sa zaštitom od kapanja, odvodnih naprava i mogućnosti transporta kod svih se izvedbi podrazumijevaju.Koji se koncentrat za čišćenje preporučuje za ultrazvučne čistače?Sredstva za industrijsko čišćenje za ultrazvučne čistače ne potpomažu samo brzo i temeljito čišćenje u uređaju. Ona emulgiraju npr. očišćeno ulje u vodenoj kupki, pa možete čisto izvaditi obradak. Koncentrati za čišćenje za ultrazvučne uređaje također su vrlo izdašni i konstruirani za visoke uporabne temperature.Oni ne štede samo troškove, nego i smanjuju potrošnju kemijskih pomagala. Pri nabavi obratite pozornost na formulu. Kod tvrtke kaiserkraft možete birati između snažnih specijaliziranih proizvoda i blagih proizvoda za opću primjenu na biološkoj bazi. Je li tekućina za čišćenje prikladna za ultrazvučni čistač, možete vidjeti na oznaci i tehničkim specifikacijama. Upotrebljavajte samo te proizvode jer Vam oni jamče savršene rezultate bez oštećenja.