Marka
Boja
Izvedba naslona za ruke

Uredske stolice

Sjednite! Sjedite uspravno! Pokušajte se pomicati tijekom sjedenja! Sjedite zdravo! Sjedeći na našim ergonomskim uredskim stolicama s lakoćom ćete ispuniti sve te zahtjeve. Predlažemo da naše odabrane uredske stolice odmah iskušate!

U kategoriji Uredske stolice nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Topstar, interstuhl, Dauphin, EUROKRAFTpro, Prosedia, TrendOffice, EUROKRAFTbasic, MAYER.

Najprodavanije
Količina proizvoda: 128
Prikaz:

Uredske stolice: puko sjedenje? Može to i bolje!Rad u sjedećem položaju postao je odlučujućim tjelesnim držanjem u našem društvu – bez obzira na to bavite li se proizvodnjom, pružanjem usluga ili istraživanjem. Zato je i namještaj za sjedenje za Vaše djelatnike tema o kojoj se sve više diskutira. Zakoni sadržavaju stroge propise, a i karakteristike ergonomije upućuju na to koje Vam stolice iz ponude tvrtke KAISER+KRAFT odgovaraju.Što je potrebno uvažiti pri kupnji uredskih stolica?Otkad je zdravlje djelatnika postalo temom o kojoj se sve više priča, pogled na oblikovanje radnog mjesta donekle se promijenio: • Uredske stolice više se ne bi trebale birati prema standardima sastava njihova materijala, već individualno za svakog djelatnika.

 • Pisaći stolovi moraju nadopunjavati stolicu za optimalno tjelesno držanje tijekom sjedenja – zbog čega prestaju biti središtem uredske opreme.


Kao kompas za Vaš odabir sastavili smo Vam Smjernice za opremanje radnog mjesta. Njih se poslodavci u svakom slučaju moraju pridržavati. Ovdje ćete pronaći okvirne propise o tome kakva bi optimalno prilagođena okretna stolica trebala biti.Koji čimbenici određuju optimalne uredske stolice?Sve u vezi s uredskom stolicom mora se ravnati prema djelatniku i njegovim tjelesnim karakteristikama. A to znači: stolica se mora moći prilagoditi što fleksibilnije.Tjelesne dimenzije u kombinaciji s težinom pri tome imaju najveći utjecaj: • Što je djelatnik korpulentniji, to naslon za leđa i izvlačenje plinske opruge moraju biti viši

 • Dubina sjedenja trebala bi se odabrati tako da noge u svakom trenutku dodiruju tlo pod kutom od 90 stupnjeva, dok stražnjica treba moći kliznuti unatrag sve do naslona

 • Također, što je djelatnik korpulentniji, to bi obloga sjedala trebala biti deblja i istovremeno čvršća


U pogledu mogućnosti namještanja uredske su stolice bolje ako se veći broj njihovih elemenata može prilagođavati. Vrhunski proizvodi, primjerice, nude sljedeće: • Naslone za ruke s mogućnošću namještanja za rasterećenje ramena i vratne kralježnice

 • Naslon za leđa s mogućnošću namještanja s također namjestivom potporom za kralježnicu za donji dio kralježnice

 • Zglob sjedala s mogućnošću naginjanja, okretanja i fiksiranja za optimalan kontakt između tijela i stolice, također tijekom naslanjanja na naslon ili »ljuljanja«


Pri odabiru materijala i boje u najvećoj biste se mjeri trebali orijentirati prema načelima dizajna. Međutim, na presvlaci od tkanine sjedit ćete drukčije nego na presvlaci od prave ili umjetne kože. Glatki materijali poput kože jednostavniji su za čišćenje i doimaju se kvalitetnijima, dok su tkanine prozračnije – posebno kao prozračan mrežasti naslon.K tomu nikako nemojte zaboraviti da su kotači uredskih stolica konstruirani ili za tvrde ili za mekane podne obloge – ako pri tome ne postupate oprezno, riskirat ćete nastanak oštećenja i neravnomjeran hod kotača.Dodatne savjete pronaći ćete, primjerice, u našem Savjetniku za ergonomično sjedenje.Kako se uredske stolice mogu još bolje prilagoditi?Naše okretne stolice i dalje ne odgovaraju savršeno Vašem djelatniku ili uredskoj opremi? Bez brige, i u pogledu toga pronaći ćete odgovarajuća rješenja kod tvrtke KAISER+KRAFT: • Prostirke za zaštitu podova sprječavaju ogrebotine na otmjenim uredskim podovima nastale kotačima stolica i olakšavaju hod kotača.

 • Nasloni za ruke upotpunjuju svaku uredsku stolicu te pružaju važan potporanj za rasterećivanje vrata, kralježnice i ramena.

 • Pojedinačnim kotačima za namještaj povoljno se može popraviti svaka stolica, a oni je također prilagođavaju najrazličitijim vrstama podloga i osobama koje na njoj trebaju sjediti.


Važnost naizgled sporednih detalja k tomu možete saznati u našem Savjetniku za kupnju Zdravo sjedenje i u našem Savjetniku za ergonomiju.U našoj se ponudi nalaze isključivo proizvodi renomiranih proizvođača koji su se dokazali kao iskusna poduzeća za opremanje ureda i pogona. Ako imate pitanja u vezi s našim asortimanom, primjerice kada je riječ o markama Interstuhl ili office akktiv, u svakom nam se trenutku možete obratiti.