Skladištenje opasnih tvari

Opasne tvari sve se više koriste unutar brojnih industrijskih područja. To je dovoljno dobar razlog da Vam ponudimo velik izbor odličnih proizvoda za skladištenje opasnih tvari koji zadovoljavaju sve zakonske zahtjeve te kombiniraju sigurnost s praktičnom i jednostavnom primjenom.

Skladištenje opasnih tvari u unutarnjem i vanjskom područjuOprez, dakako, mora biti na prvom mjesto. Naime, postoje tvari koje će prouzročiti veće štete od krhotina ako tijekom skladištenja nešto pođe po zlu. S našim proizvodima za skladištenje opasnih tvari u svakom ćete slučaju biti dobro opremljeni. Bez obzira na to je li riječ o plinskim bocama ili kemikalijama, malim posudama, bačvama ili kontejnerima – nudimo Vam odgovarajuće mogućnosti za pohranu.Kada je tijekom skladištenja potrebno postupati posebno opreznoU zakonima je riječ o opasnim tvarima kada postoji jedno ili više sljedećih svojstava: jednostavna zapaljivost, poticanje požara, otrovnost, svojstvo nadraživanja ili nagrizanja, opasnost od eksplozije i/ili opasnost za okoliš. Ako isteknu, odnosno u slučaju propuštanja, ove tvari ili mješavine predstavljaju ozbiljnu opasnost za Vaše djelatnike i okoliš. Stoga vrijedi sljedeće: za skladištenje opasnih tvari potrebni su Vam spremnici i zaštitne naprave koje su izričito predviđene za dotičnu opasnu tvar; posebni proizvodi za skladištenje opasnih tvari odnosno prihvatni sustavi, ormari za opasne tvari i kontejneri za opasne tvari… U online trgovini tvrtke kaiserkraft brzo ćete pronaći ono što Vam treba.Kako prepoznati koji proizvod odgovara određenoj opasnoj tvariNajbolje s pomoću simbola za opasne tvari. Njih nećete pronaći samo na ambalaži opasnih tvari, već i kod naših proizvoda za skladištenje opasnih tvari. Tako ćete odmah znati hoće li jedno ići s drugim. A dozvolu naših proizvoda prepoznat ćete na prvi pogled po prikazanom ispitnom certifikatu. Imate još pitanja? Brojne odgovore pronaći ćete u našem Savjetniku za kupnju »Informacije o propisnom skladištenju opasnih tvari«.Koji proizvodi imaju središnju ulogu pri skladištenju opasnih tvariNema skladištenja opasnih tvari bez prihvatnih korita. Ona su potrebna uvijek kada skladištite spremnike s tekućinama koje ugrožavaju vode ili koje su zapaljive. Ona sprječavaju dospijevanje sadržaja koji se slučajno izlijeva u tlo ili podzemne vode. Pri tome je važno razlikovati između dvaju materijala:


  • Čelik: prikladan za tekućine koje ugrožavaju vode i zapaljive tekućine

  • Plastika: za agresivne tekućine koje ugrožavaju vode


Naša odlagališta, regali za opasne tvari i kontejneri već su opremljeni odgovarajućim prihvatnim koritom. Inače ih kod nas također možete nabaviti pojedinačno – dakako, u različitim varijantama i dimenzijama.Zatim još ostaje pitanje gdje želite skladištiti svoje opasne tvari. Brojna se poduzeća odlučuju za čuvanje opasnih tvari na sigurnoj udaljenosti u vanjskom području. Za ovaj slučaj pronaći ćete kod tvrtke kaiserkraft odlagališta za opasne tvari i kontejnere u različitim veličinama: odlagališta za bačve i male posude za male do srednje količine, regalne kontejnere za opasne tvari s više skladišnih razina za velike količine te ormare i kontejnere za plinske boce s različitim dimenzijama. Kontejneri s izolacijom od hladnoće idealni su za cjelogodišnje skladištenje opasnih tvari osjetljivih na temperaturne promjene. Pumpe i dodatna oprema za rukovanje bačvama olakšavaju rukovanje opasnim tekućinama.Za unutarnje se područje nude sigurnosni spremnici i regali za opasne tvari s mogućnošću individualnog proširivanja od pocinčanog čeličnog lima. Ili se možete odlučiti za jedan od naših ormara za opasne tvari.Koga možete pitati ako niste sigurniNajbolje bi bilo da pitate nas. Naši stručnjaci za skladištenje opasnih tvari pomoći će Vam pri odabiru odgovarajućih mogućnosti za skladištenje. A ako se u našoj trgovini ne nalazi ništa što u potpunosti odgovara Vašim zahtjevima, pobrinut ćemo se za individualna rješenja za Vaše individualne potrebe.