Radne klupe, radni stolovi

Pouzdanost je važna. Stabilnost također. Profesionalnost u svakom slučaju. Mislite da govorimo o Vašim djelatnicima? Pokušajte ponovno! Govorimo o svojim kvalitetnim radnim stolovima!

Ergonomski radni stolovi u industrijskom dizajnuJeste li već razmišljali o tome koji udio u uspjehu Vašeg poduzeća nose pravi radni stolovi? Oni su doslovno podloga preciznih i vrhunskih rezultata rada! Dakle, u svakom se slučaju isplati prilikom nabave uzeti u obzir nekoliko pojedinosti – a našoj stručnosti u opremanju radionice i pogona možete vjerovati. Kupite sada svoj radni stol s mogućnošću električnog namještanja visine s kotačima!
Kakvi radni stolovi postoje?Ovisno o funkciji i propisima za različita područja rada postoje različiti zahtjevi za radne stolove. Mi svojim asortimanom u potpunosti na njih odgovaramo vodeći računa o detaljima:  • Sustavi za radna mjesta modularni su koncepti koje dodatnom opremom i velikom fleksibilnošću možete uvijek iznova prilagoditi (radnim) procesima. Oni izražavaju promjenu u industriji 4.0, a istovremeno predstavljaju i povoljnu mogućnost da uvijek budete ukorak s vremenom koja neće previše opteretiti Vaš budžet.

  • Radni stolovi osmišljeni su za upotrebu u radionici, proizvodnji, skladištu i otpremi. Ovi prilagodljivi svestrani talenti služe kao pisaći stol za majstore, stol za pakiranje, stanica za komisioniranje i radni stol za ručne zahvate. Stabilniji su i robusniji, a imaju i veću nosivost od uredskih pisaćih stolova, ali bi trebali biti i jednako ergonomični. Zato se osobito preporučuju modeli s mogućnošću namještanja visine i pomični modeli.

  • Stolovi za čiste prostorije svojim postoljima od nehrđajućeg čelika, zapečaćenim površinama i bešavnom izradom udovoljavaju strogim propisima u pogledu koncentracije čestica u sterilnim i čistim prostorijama te laboratorijima. No te su varijante prvi izbor i na drugim mjestima gdje je higijena jedan od najvažnijih preduvjeta.

  • Radni stolovi smatraju se klasičnom podlogom za rad svakog mehaničara i zanatlije. Naši radni stolovi pokazuju raznovrsnost te kategorije. Bilo da se radi o modularnom sustavu koji se može individualno sastaviti, o gotovom radnom stolu s postoljem od nehrđajućeg čelika ili pločama za radne stolove od drva, s kotačima i ladicama: izdržljivost je uvijek zajamčena, čak i za najteže dijelove.Timski rad: radna mjesta u nizu i radna mjesta u grupiKod nas možete dobiti radne stolove s pločama širokim i do 4 metra! Ta dužina omogućava do tri radna mjesta za samo jednim radnim stolom. Osim toga za škole, obrazovne ustanove i druge tvrtke u kojima se radi u timu nudimo i grupna radna mjesta. Primjerice, šesterostrani radni stol pruža dovoljno prostora za šest radnih mjesta i to na površini od samo približno 6 kvadratnih metara! Slobodno nam se obratite i naši će Vam savjetnici za kupce pokazati što je sve moguće.
Prava stolna ploča za Vaš radni stol – ključni elementKod tvrtke kaiserkraft možete birati među velikim brojem ploča:  1. Multipleks ploče sastoje se od parenog furnira bukve ili breze i to su univerzalne i povoljne ploče za različite primjene u radionici.

  2. Masivna ploča od bukve klasik je među radnim pločama. Rebrasto lijepljene prečke od bukve izvedene su osobito robusno i bez procjepa. Ploče se mogu više puta brusiti i zato se često mogu upotrebljavati desetljećima. To nije jedini razlog zašto su posebno održive – drvo potječe iz održivog gospodarenja šumama u neposrednoj okolici naših dobavljača radnih stolova.

  3. Ploče s univerzalnom oblogom imaju antistatičku i na habanje otpornu oblogu od plastike, linoleuma ili Urphena zbog koje su otporne na ulja, masti, vodu, visoku temperaturu, a djelomično čak i na slabije kiseline i lužine. Osim toga su teško zapaljive.

  4. Ploče s oblogom od čeličnog lima imaju drvenu ploču s pocinčanom oblogom od čeličnog lima. Te su ploče idealne u slučaju jačih mehaničkih utjecaja ili pri obradi predmeta koji ispuštaju ulje ili mast.

  5. Ploče od čvrstog laminata vrlo su otporne na grebanje i udarce, a također su otporne i na slabe kiseline i lužine te kućanske kemikalije i otapala.Na što treba paziti pri odabiru pravog radnog stola?Ako je pri uređenju Vaše radionice ili proizvodne površine najvažnije bilo pitanje koliko Vam je mjesta potrebno za rad ili za alate i obratke, fokus se u međuvremenu premjestio. Danas se nabavni odjeli ponajprije pitaju kako će se ta potreba promijeniti – možda već sutra, a možda za godinu dana.Na nesigurnost neprestane promjene u industriji i gospodarstvu najbolje ćete odgovoriti što većom prilagodljivošću. Radni stolovi u modularnoj izvedbi pružaju jasnu prednost, a u slučaju dvojbe mala dodatna oprema veliki će problem prostora riješiti po povoljnoj cijeni.Osim toga ergonomija više nije ključna samo pri odabiru pisaćeg stola i uredske stolice. Ako nabavljate nove radne površine, najbolje je da uvijek uložite u stolove s mogućnošću namještanja visine. Osim što će Vas manje boljeti leđa i što ćete imati zdravije djelatnike, profitirat ćete i od preciznijih rezultata. Uz radne stolove s mogućnošću namještanja visine Vaš će djelatnik svoj radni zadatak doslovno obavljati na visini očiju. Još ćete fleksibilniji biti ako odaberete radne stolove s kotačima.Dobro Vam dođe svaki savjet? Onda nam se obratite. Naši stručnjaci odgovorit će na Vaša pitanja o asortimanu i rado će Vam dati savjete o tome za koje je područje u tvrtki prikladan Vaš omiljeni stol.Inače: mi imamo i radne stolove i stolice ESD i radne stolove za osobna računala!