Radne stolice

Za zdravo sjedenje: ergonomske radne stolice usklađene su sa zahtjevima u različitim gospodarskim granama. Od radnih stolica za radionicu i mehaničke poslove do modela za laboratorije ili liječničke ordinacije – kod tvrtke kaiserkraft možete pronaći odgovarajuće radne stolice za svoju tvrtku.

U kategoriji Radne stolice nudimo Vam proizvode sljedećih marki: bimos, meychair, eurokraft pro, eurokraft basic, Dauphin.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 97

Radne stolice: za zdravo sjedenjeSuvremene su radne stolice ergonomske i podupiru zdravo sjedenje. Tako omogućavaju i obavljanje dugotrajnijih sjedećih poslova – bez opterećivanja leđa. Osim toga radne stolice za radionicu, područja s elektrostatičkim nabojem i slično ispunjavaju funkcionalne zahtjeve za svoje područje primjene. Koje bi druge zahtjeve trebale ispunjavati radne stolice, saznajte u nastavku.Što je važno pri izboru radnih stolica?U laboratoriju, na proizvodnim trakama ili u uredu: područje upotrebe u pogledu funkcionalnosti, opreme i ergonomije donosi posebne zahtjeve za okretnu radnu stolicu. Kako bi im se udovoljilo, potrebno je voditi računa o sljedećim točkama:  1. Radna stolica mora biti prilagođena individualnoj visini sjedala i radijusu kretanja.

  2. Ergonomske stolice naslonima, mehanikom i podrškom za podizanje potiču zdravlje Vaših leđa.

  3. U područjima kao što su čisti prostori i laboratoriji radne stolice moraju ispunjavati propise o provodljivosti ili emisiji čestica.

  4. Suvremeni su modeli robusni, dugotrajni i mogu se higijenski čistiti.


Osim toga, u određenim područjima primjene postoje norme i propisi za radne stolice. Sve radne stolice iz asortimana ispunjavaju minimalne zahtjeve norme DIN 68877 za industrijske radne stolice. Neke laboratorijske stolice ispunjavaju i druge zahtjeve. Tu spadaju primjerice:  • Za čiste prostore: EU Priručnik dobre proizvođačke prakse za čiste prostore, DIN EN ISO 14644-1 i US Federal Standard 209E

  • Za područja ESD: EN 61340-5-1

  • Za laboratorije: higijenski propisi za laboratorije


Uz posebne propise za radno mjesto na izbor odgovarajuće radne stolice utječu i drugi kriteriji: tjelesna visina, težina i korisnikovi individualni zdravstveni zahtjevi.Prednosti ergonomskih radnih stolicaErgonomija je najvažniji aspekt radnih stolica za radionicu i industriju. Suvremeni modeli čovjeka potiču da se više kreće. Time se čak i u slučaju dugotrajnijeg sjedenja sprečavaju štete nastale nepravilnim držanjem. Površina za sjedenje i naslon za leđa ergonomske radne okretne stolice osim toga podupiru i važne točke za rasterećenje tijela te omogućavaju dinamično sjedenje: naslon za leđa sa stalnim kontaktom slijedi svaki Vaš pokret. Kod sinkrone mehanike s Vama se pomiče i površina za sjedenje. Površine za sjedenje s mogućnošću namještanja i naginjanja i obloženim zonama dodatno rasterećuju kralježnicu.Uz to kvalitetni modeli s ravnim postoljima s pet nogu pružaju stabilnost. Radne stolice s kotačima s kočenjem ovisnim o opterećenju lakohodni su i pružaju slobodu kretanja. Osim toga, prednost uskih naslona za leđa je i to što podupiru leđa i istovremeno pružaju dovoljno prostora za kretanje – to je praktično prvenstveno u laboratoriju. Zahvaljujući nestupnjevanom namještanju visine kvalitetne se radne okretne stolice mogu individualno prilagoditi Vašim djelatnicima.Radne stolice: različite obloge i presvlakeUz ergonomske kriterije za izbor radnih stolica postoje i individualni aspekti: u to se ubrajaju obloge i presvlake. U zahtjevnim okruženjima kao što je proizvodna hala integralna pjena pravi je izbor jer je osigurana i u slučaju iskrenja. Umjetna se koža pak lako čisti i prikladna je za područja poput uprave. U okruženju s manje mehaničkih utjecaja dobre su radne stolice s tekstilnim presvlakama – one su osobito prozračne.Imate li pitanja o ovoj kategoriji proizvoda ili želite savjetovanje? Obratite nam se. Naš ljubazni servisni tim rado će Vam pomoći u izboru radnih stolica za Vaše poduzeće.
Mogli bi Vas zanimati i ovi proizvodi:Pokretni ladičari | Vođenja kabela | Garderobni ormarići | Zaštitne prostirke | Usisavači za pod