Užna vitla, vučna užad

Uz pomoć ručnih užnih vitla podizat ćete obratke i radni materijal težine od nekoliko stotina kilograma – učinkovitija od toga su samo naša električna užna vitla! Osim toga, kod tvrtke kaiserkraft pronaći ćete i građevinska vitla za primjenu u mobilnom području.

U kategoriji Užna vitla, vučna užad nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Thern.

Marka
Vrsta proizvoda
Dužina užeta
Relevantno
Količina proizvoda: 20

Užna vitla – praktična tehnologija podizanja za brojna područja primjeneUžna vitla, zvana i bubanj vitla, klasičan su proizvod tehnologije podizanja koji može podizati, držati, povlačiti, ali i pomicati teret. Osim ručnih modela koji iziskuju dovoljno mišićne snage, postoje i električna užna vitla sa snažnim motorima. Kod tvrtke kaiserkraft otkrijte mehanička i električna užna vitla za primjenu u industriji, skladištu, radionici i na gradilištu – od jednostavnih ručnih užnih vitla za lagane predmete pa sve do električnih modela za teške terete s malom potrebom za održavanjem.Kako funkcioniraju užna vitla?Užna vitla uz pomoć višežilnog žičanog užeta ili plastičnog užeta podižu teret različitog oblika. Uže je namotano na bubanj koji se okreće. Pritom se uže i pripadajući teret podižu odnosno spuštaju. Postupak se odvija mehanički preko ručne poluge ili električno uz pomoć motornog pogona.Za što su užna vitla prikladna?Užna su vitla kao podizni uređaji kojima se lako rukuje prikladna za podizanje i pomicanje lakih i teških tereta. U pravilu je njihova vučna sila manja od vučne sile lančane dizalice. Doduše, užna vitla zauzimaju malo prostora i vrlo su lagana. Stoga su ona ovisno o modelu prikladna i za mobilnu upotrebu.Mobilna ili stacionarna izvedba – kada je koje užno vitlo ono pravo?Mjesto i svrha upotrebe odlučujući su čimbenici pri odabiru užnih vitla:  • Za fiksno mjesto u skladištu, proizvodnji ili radionici ručna su užna vitla prikladna za montažu na zid. Kompaktni uređaji su tihi i mogu podizati terete do nekoliko 100 kilograma.

  • Želite li moći podizati i više od toga? U tom Vam slučaju preporučujemo stacionarno ili mobilno električno užno vitlo nosivosti do 2000 kilograma.

  • Građevinska užna vitla prikladno su rješenje na gradilištima i za česte promjene mjesta upotrebe. Mogu se brzo i jednostavno pričvrstiti kukom i regulirati preko daljinskog upravljača. K tomu njihovo automatsko isključivanje kod namotanog užeta predstavlja važan sigurnosni aspekt.


Potrebna Vam je stručna pomoć pri odabiru užnih vitla? Rado ćemo Vas savjetovati u bilo kojem trenutku, i to ne samo pri kupnji užnih vitla. Kod tvrtke kaiserkraft također ćete dobiti koloture i lančane dizalice, kranove, opružne dizalice te sve ostalo što Vam je potrebno za podizanje i transport u pogonu.Mogli bi Vas zanimati i ovi proizvodi:Naprave za podizanje | Prostirke za radna mjesta | Stezne folije | Cjevaste folije | Teleskopski utovarivači | Okretni kranovi | Naprave za pričvršćivanje Pfeifer | Klinovi za podmetanje EUROKRAFTpro