Sustavi spremnika

Za svaku kapljicu goriva na benzinsku? Postoji jednostavnije, mobilnije i prije svega povoljnije rješenje – uz sustave spremnika za pogon i gradilište. Bilo da se radi o spremnicima za dizel, skladišnim spremnicima ili mobilnim sustavima spremnika s volumenom punjenja do 2 500 litara za opskrbu gorivom u Vašem pogonu neće Vam više tako brzo nestati goriva. Kako to točno funkcionira i na što pritom morate obratiti pozornost, saznat ćete u tekstu.

U kategoriji Sustavi spremnika nudimo Vam proizvode sljedećih marki: CEMO, PRESSOL.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Visina [mm]
270
270
1910
1910
-
Relevantno
Količina proizvoda: 32

Sustavi spremnika: do vrha, molim!Spremnici za dizel, skladišni spremnici i mobilni sustavi spremnika za pogone isplatit će se najkasnije kad će Vaša vozila i strojevi raditi miljama od svake benzinske stanice. Ali i prije toga. Konačno, Vaši će djelatnici u svakom trenutku moći reći: do vrha, molim!Što čini sustave spremnika?Sustavi spremnika za dizel, benzin i loživo ulje za pogon mobilna su i kompaktna alternativa benzinskoj stanici. Baš kao i tipično mjesto za točenje one Vam pružaju spremnik za skladištenje goriva, pumpu i pištolj za točenje. Za razliku od tipičnog mjesta za točenje ovi spremnici dizela dolaze do vozila – a ne obratno. Njima ćete svoju opremu bez dodatnog putovanja napuniti na polju, gradilištu ili u pogonu.Koja je razlika između sustava spremnika i skladišnih spremnika?U skladu s kategorizacijom goriva kao opasnih ili bar sigurnosno relevantnih tvari ponuda skladišnih spremnika dijeli se prema sljedećim kriterijima:  • Odobreni mediji (benzin, dizel, AUS 32)

  • Dozvola za transport unutar i/ili izvan pogona

  • Prikladnost za upotrebu u zatvorenom i/ili otvorenom prostoru

  • Veličina i format spremnika

  • Vrsta pumpe (ručna pumpa, električna pumpa, membranska pumpa itd.)

  • Mogućnost transporta (kolica za bačve s pumpom, džepovi za viličar, ručke za nošenje, vodilice pojasa itd.)


Na što treba paziti pri rukovanju mobilnim sustavima spremnika?Skladišni spremnici odn. sustavi spremnika za goriva i pogonska sredstva ne spadaju uzaludno u rukovanje opasnim tvarima. U radu s njima moraju se poštovati mnogobrojni propisi i upute:


1. Za transport izvan pogona između ostalog se primjenjuju odredbe sporazuma o međunarodnom prijevozu opasnih tvari u cestovnom prometu (ADR). Za određene sustave spremnika za AUS-32 nije potrebna dozvola prema ADR-u.


2. Vaši djelatnici ne trebaju ADR potvrdu o obuci vozača ako sustav spremnika ima najviše 1 000 litara za dizelske spremnike ili 333 litara za benzinske spremnike. No ADR između ostalog propisuje vatrogasni aparat te potpune i čitljive oznake na spremniku.


Uz međunarodno primjenjive propise ADR-a mogu postojati i specifični lokalni propisi.Osim toga trebali biste voditi računa i o sljedećem: funkcionalnost i opće stanje sustava spremnika svake 2,5 godine mora provjeriti i protokolirati stručnjak, a svakih pet godina mora se provesti inspekcija. Prilikom punjenja i pretakanja sustava spremnika obavezno se moraju upotrebljavati odgovarajući proizvodi za upravljanje propuštanjima – sredstva za vezanje kao što su upijajuće krpe ili kompleti za upijanje u slučaju nužde kod propuštanja uvijek biste trebali imati sa sobom.Pročitajte i naše informacije o propisnom skladištenju opasnih tvari. Na pitanja bismo Vam najradije odgovorili osobno. Slobodno nam se obratite.