Trake za ograđivanje prostora

Želite li brzo i nakratko ograditi neki dio ili usmjeriti protok posjetitelja u određenu putanju? Onda ste s trakama za ograđivanje prostora pogodili pravo mjesto.

U kategoriji Trake za ograđivanje prostora nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Tensator, Skipper.

Marka
Vrsta proizvoda
Boja trake pojasa
Relevantno
Količina proizvoda: 43

Trake za ograđivanje prostora: usmjereno vođenje, bolje informiranje



Čovjek je vizualno biće – taj ćete princip jednostavno primijeniti s trakama za ograđivanje prostora. Različita kodiranja boja i mogućnosti postavljanja pobrinut će se za usmjeravanje protoka posjetitelja ili održavanje ljudi na dovoljnoj udaljenosti od opasnih područja. I sve to bez puno riječi ili upozorenja.



Za što su prikladne trake za ograđivanje prostora u pogonu?



Englezi su izmislili pravilno stajanje u redu, a Amerikanci su ga usavršili. Upravo se prema tom principu trake za ograđivanje prostora danas upotrebljavaju kao sustavi za usmjeravanje posjetitelja na manifestacijama ili u prostorima za klijente: stupovi s kasetama trake u decentnim bojama osiguravaju jasno formiranje reda uz uštedu prostora (prema principu petlje) ili održavaju dovoljan razmak između posjetitelja i određenih područja.



Promijenite kôd boje iz crne ili sive u crveno-bijelu ili žuto-crno ako su magnetne ili utične barijere s trakom znak za to da se iza njih nalazi opasno područje – u koje pojedinac ne smije ući ili u kojem on mora biti posebno oprezan.



Signalni učinak u brojnim je slučajevima dovoljan, ali se može i dopuniti oznakama za preciznije označavanje vrste opasnosti ili razloga upozorenja. To primjerice vrijedi za skladišna područja u kojima je smještena posebna roba. Ograda s trakom pobrinut će se za to da pojedinci u dotičnom području svjesnije razmišljaju o svojim radnjama.



Zašto i kada upotrijebiti trake kao elemente za ograđivanje?



Za razliku od brojnih drugih elemenata za ograđivanje, trake za ograđivanje prostora postavljaju se mobilno i jednostavno, pa se primjerice mogu vrlo brzo postaviti oko mjesta propuštanja ili manjih gradilišta te ponovno ukloniti.



Budući da se stupovi i kasete traka mogu individualno sastaviti, područje možete ograničiti tako da štedite prostor i da primjerice glomazne rešetke ili stupovi za ograđivanje ne ometaju transportni put.



Zahvaljujući sustavima namatanja i otpornim materijalima trake, kasete i/ili stupova ovi se sustavi mogu intenzivno koristiti, pa za ograđivanje i označavanje predstavljaju puno bolje rješenje od jednokratnih traka. To se posebice isplati na mjestima na kojima se ti elementi za ograđivanje često otvaraju i zatvaraju.



Osim toga, trake za ograđivanje prostora kao sustavi za usmjeravanje posjetitelja u decentnim bojama ne narušavaju izgled prostora niti imaju nepotrebno »uznemirujući« karakter koji bi nastao postavljanjem rešetke ili drugog rješenja za ograđivanje.



Druga individualna rješenje za savršeno označavanje različitih područja pronaći ćete u našem asortimanu. Rado ćemo Vas savjetovati o tomu!