Dodatna oprema za bačve

Uz velike bačve i male radne posude kao važno sredstvo za sigurno punjenje i pretakanje potrebna je i dodatna oprema za bačve, npr. poklopci, alati za bačve, mjerne posude ili kante za ulje. Za profesionalno rukovanje opasnim tvarima prikladni su dodatna oprema za bačve i alati za bačve poznatih proizvođača, a sve navedeno možete pronaći u našoj trgovini. Odmah saznajte o čemu trebate voditi računa pri kupnji.

U kategoriji Dodatna oprema za bačve nudimo Vam proizvode sljedećih marki: PRESSOL, FALCON, Justrite, eurokraft basic, eurokraft pro.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 55

Dodatna oprema za bačve: učinite si život na poslu jednostavnijim (i sigurnijim)Bačve su, doduše, sigurno rješenje za čuvanje mnogih opasnih tvari, ali za stvarnu sigurnost morate učiniti nešto više. Dodatna oprema za bačve i alati za bačve pomažu Vam u tome, a rukovanje opasnim tvarima čine sigurnijim, udobnijim i transparentnijim.Što spada u dodatnu opremu za bačve?Dodatna oprema za bačve treba optimirati rukovanje bačvama, spremnicima i kanistrima – osobito pri dolijevanju, punjenju i pretakanju dijelom opasnog sadržaja. Zato za Vas u ponudi imamo različite proizvode za rukovanje opasnim tvarima:  • lijevci za punjenje spremnika kontejnera, bačava i kanistara bez prskanja

  • otvarači poklopaca za lagano otvaranje navojnih poklopaca za IBC/KTC kontejnere

  • alat za bačve za sigurno punjenje agresivnih medija u ležećim spremnicima

  • slavine za ispuštanje i točenje za kontrolirano punjenje

  • mjerne posude za precizno vađenje medija

  • poklopci bačava sa sigurnosnim funkcijama za pretvaranje praznih bačava u spremnike za otpad

  • spremnici za pranje/uranjanje za izravno čišćenje malih dijelova, alata itd. iznad otvora bačve


Dodatna oprema za bačve učinit će sve kako biste iz bačava i velikih posuda izvukli doslovno sve ne brinući o propuštanjima ili neželjenom kontaktu s medijima. Osim toga ti će Vam dijelovi dodatne opreme dati pametne ideje o tome kako možete bačve standardnih dimenzija funkcionalnije integrirati u svakodnevne radne procese – čak i kad su prazne.Na što trebam paziti kod dodatne opreme za bačve?Različiti materijali za alate za bačve i dodatnu opremu za bačve ne postoje bez razloga. Ovisno o konstrukciji spremnika, sadržaju i skladištenju za agresivne, nagrizajuće medije ne upotrebljavaju se isti proizvodi kao i za lako zapaljive. Osim toga, iz postojećeg rizika proizlazi i potreba za funkcijama kao što su protupožarne blokade te poklopci ili ventili s automatskim zatvaranjem.Iako dodatna oprema za bačve propuštanja pouzdano svodi na najmanju moguću mjeru, ona se ne mogu isključiti. Čak ni izvrstan lijevak ne može spriječiti prskanje tekućina kad djelatnici prilikom punjenja rade s previše elana.Zato kad rukujete dodatnom opremom za bačve, uvijek radite s proizvodima za upravljanje propuštanjima i svakog od svojih djelatnika redovito obučavajte o pravilnom postupanju u radu. Naravno da pri svakom punjenju, točenju i pretakanju uvijek treba nositi odgovarajuću opremu za zaštitu na radu. Ovdje se osobito preporučaju radne rukavice i po potrebi zaštita za oči.Koje se mjere opreza i druge mjere zaista moraju poduzeti, ovisi o Vašoj procjeni rizika i važećim propisima o sigurnosti za medije koji se u Vašem poduzeću upotrebljavaju u bačvama i velikim posudama. Mali uvid Vam, između ostalog, pružamo u informacijama o propisnom skladištenju. Na pitanja ćemo rado odgovoriti i osobno. Slobodno nam se obratite.