ESD kutije i spremnici za skladištenje

Najbolja zaštita za suvremenu elektroniku? Savršeno opremljeno područje EPA – i upotreba ESD skladišnih kutija i spremnika!

U kategoriji ESD kutije i spremnici za skladištenje nudimo Vam proizvode sljedećih marki: mauser.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 22

ESD skladišne kutije i ESD spremnici – sveobuhvatna zaštita sa sigurnošćuU ESD području za funkcionalnu komponentu nema druge prilike. Čak i najmanje elektrostatičko pražnjenje može dugotrajno oštetiti elektroniku. Stoga kod opreme pazite i na sitne detalje. Specijalno razvijenim ESD skladišnim kutijama i ESD spremnicima svakako je tu mjesto.
Što čini ESD spremnik za slaganje i ESD otvorenu skladišnu kutiju?Kao i većina kutija za slaganje ili otvorenih skladišnih kutija, i oni su izrađeni od plastičnih materijala poput polipropilena. Plastični materijali slabo su provodljivi, ali trenjem mogu dobiti naboj. Ako taj naboj prenesu na drugu osjetljivu elektroničku robu, uništit će je ili oštetiti već i pri najmanjem naponu. Zato na ESD radnom mjestu u obzir dolaze samo provodljive ESD skladišne kutije čiji materijal zahvaljujući dodanim česticama ciljano od robe odvodi pražnjenja.To će, naravno, funkcionirati samo ako je i ostatak opreme konstruiran tako da se uzemljenjem osigura kontrolirano izjednačenje naboja. Zato je ESD otvorenim skladišnim i sličnim kutijama mjesto u odgovarajućim ESD sustavima regala, na specijalnim ESD podnim oblogama i jednostavno na sveobuhvatno zaštićenim ESD radnim mjestima.
Koja je ESD otvorena skladišna kutija za koju vrstu skladištenja?Kad birate ESD spremnike za slaganje i ESD kutije, postupajte jednako kao i kod organizacije drugih područja skladišta i radionice. ESD otvorene skladišne kutije specijalnom se ESD dodatnom opremom mogu montirati na ESD stolove te tako komponente i male dijelove pripremiti za proizvodnju. Za transport kojim se osigurava zaštita od prašine i oštećenja ili za čuvanje idealni su ESD plastični kovčezi ili plastične kutije s preklopnim poklopcem.
Kako trebam rukovati ESD skladišnim kutijama?Tijekom punjenja i rukovanja ESD kovčezima i dr. djelatnici nikad ne trebaju zaboraviti da su jedan od najčešćih izvora neželjenog pražnjenja. Zbog toga treba nositi samo specijalnu ESD radnu odjeću. ESD narukvicom i povezivanjem s uzemljenjem kod svakog ćete zahvata biti sigurni da pri dodiru neće doći do izjednačenja napona. Detaljne propise o zaštiti elektroničkih komponenti od elektrostatičkih pojava pruža norma DIN EN 61340-5-1.Više informacija o ovoj napetoj temi možete pronaći u našem savjetniku za proizvode ESD: zaštita od kobnih pražnjenja.Slobodno nam se obratite ako Vam možemo pomoći u vezi s ESD kutijama za skladištenje!