Upijajuće krpe

Upijajuće krpe imaju nevjerojatnu moć upijanja, nevjerojatno su izdržljive i ponajprije prikladne za materijale kod kojih obična krpa ne bi imala šanse. Odmah naručite krpe za upijanje ulja i proizvode za upravljanje propuštanjima različitih klasifikacija za unutarnju i vanjsku upotrebu ili nastavite čitati ako želite saznati više.

U kategoriji Upijajuće krpe nudimo Vam proizvode sljedećih marki: PIG, NOTRAX.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 96

Upijajuća krpa: spriječite, liječite i hitno riješitePrvo pravilo u upravljanju propuštanjima glasi: uvijek računajte da nešto može poći po krivu. Drugo pravilo glasi: iako je bolje spriječiti nego liječiti, i ako dođe do hitnog slučaja, sve se može riješiti. Ako se pritom radi o opasnim tekućinama, upijajuća krpa upotrebljava se u sva tri slučaja.Što je upijajuća krpa?Zajedno s vezivim granulatima i upijajućim cijevima i jastucima upijajuće krpe neizostavna su sredstva za upijanje u upravljanju propuštanjima. Dok se granulati upotrebljavaju u slučaju nužde, upijajuće krpe važne su u svakodnevnom postupanju s opasnim tvarima.Primjerice, krpe s blokirnom folijom i bez nje preventivno se postavljaju pod strojeve ili im je prilikom zamjene ulja mjesto u osnovnoj opremi službenih vozila. Osim toga robusne višeslojne izvedbe s blokirnom folijom mogu se upotrebljavati kao podloge za hodanje u kritičnim područjima. U slučaju nužde upijajuće krpe za ulje ne upotrebljavaju se samo na suhom, nego i na vodi.Kakve upijajuće krpe postoje?Upijajuće krpe razlikuju se po vrsti tekućine koju moraju upiti i po zahtjevnosti upotrebe te za to potrebnim kvalitetama. Kako bi se lakše razlikovale, krpe za hitne slučajeve kodirane su bojama: • Krpe za opasne tvari za nagrizajuću, korozivnu i agresivnu tekućinu ružičaste boje

 • Univerzalne krpe za sve od rashladnog sredstva pa do slabih kemikalija sive boje

 • Krpe za upijanje ulja za benzin, dizel itd. te za upotrebu na vodama plave ili bijele boje

 • Krpe za upijanje kemikalija za kiseline, lužine, alkohol, agresivne medije žute boje


Kvalitete materijala sežu od 1-slojnih upijajućih krpa za jednokratnu upotrebu pri uglavnom neproblematičnim propuštanjima do 8-slojnih izdržljivih izvedbi za slučajeve nužde s opasnim tvarima.


3-slojne profesionalne izvedbe s folijom ili bez folije prikladne su za trajnu upotrebu pod strojevima, na putovima ili kao podloge na radioničkom stolu.K tome možete odabrati želite li naručiti upijajuće krpe u praktičnim krojevima ili kao upijajuće krpe u roli. Krpe u roli idealne su za veće površine, a krojevi za svakodnevni rad (rukama).Koje su prednosti upijajućih krpa u odnosu na druga sredstva za upijanje? • Imaju veliki kapacitet upijanja i brzo vežu tekućine.

 • Lako se i povoljno zbrinjavaju.

 • Potrebna količina lako se može izračunati prema potrošnji.

 • Čak ih i početnici u hitnom slučaju mogu upotrebljavati učinkovito i sigurno.

 • Prikladne su za vode – osobito kao upijajuće krpe koje upijaju samo ulje (a ne i vodu).


Koji su nedostaci upijajućih krpa u odnosu na druga sredstva za upijanje? • Na neravnim ili poroznim podovima nisu učinkovite kao granulati.

 • Nisu sigurne kao korita za hitne slučajeve i ne mogu upiti takvu količinu.


Rado ćemo Vam osobno objasniti zašto su upijajuće krpe važan dio kompleta za upijanje u slučaju nužde kod propuštanja u poduzeću i savjetovat Vas o tome što odabrati za svakodnevnu upotrebu. Slobodno nam se obratite!