Infrastruktura punjenja

Što zapravo čini e-mobilnost tako uspješnom u poduzeću? Strukturirano planirana i pametno implementirana infrastruktura punjenja za motorna vozila, e-bicikle i e-romobile!

Vaši filtri
Vrsta proizvoda
Jačina struje
Relevantno
Količina proizvoda: 24

Infrastruktura punjenja u pogonu: natočite novu(-e) energiju(-e) za održiv uspjeh!E-mobilnost nije promijenila samo naše razmišljanje o prometu. Ona mijenja i način na koji točimo gorivo. S infrastrukturom punjenja za električna vozila izgradit ćete internu mrežu postaja za punjenje koja može puno više toga od pukog stavljanja u pogon Vašeg voznog parka.
Što je infrastruktura punjenja?Infrastruktura punjenja stavlja na raspolaganje rješenja za punjenje električnih vozila i transportnih uređaja. Ovisno o vrsti pogona ova se infrastruktura sastoji od mjesta za punjenje izmjeničnom ili istosmjernom strujom, koja se mogu postaviti stacionarno ili pak direktno priključiti na utičnicu.Vrsta, raspored i broj mjesta za punjenje moraju se pažljivo planirati i umrežiti ovisno o dotičnom voznom parku i istovremeno dolaze s odgovarajućim novim konceptom Vašeg sustava upravljanja energijom i gorivom. To, doduše, na početku podrazumijeva veće investicije. Ali kao prvo, za strukturu punjenja mogu se dobiti poticaji, a kao drugo, ovaj se prelazak dugoročno gledano ne može izbjeći jer budućnost pripada e-motoru.
Što je inteligentna infrastruktura punjenja?E-mobilnost ne donosi samo revoluciju ekološke bilance, ona također otvara potpuno nove mogućnosti umreženja za optimizaciju procesa. Inteligentnom infrastrukturom punjenja može se daljinski upravljati putem mobilnih krajnjih uređaja te ona može izjednačiti vršna opterećenja u strujnoj mreži inteligentnim upravljanjem punjenjem. Osim toga, s inteligentnim mjestima za punjenje uvijek imate uvid u sve podatke o potrošnji i vremenu te ih možete direktno optimizirati uz pomoć softvera za upravljanje gorivom.
Koje su prednosti, a koji nedostaci mobilnih i stacionarnih stanica za punjenje?Stacionarne stanice za punjenje nude snagu i konstantnost koje su Vam potrebne za potpuno punjenje Vaših osobnih vozila i transportera. One su dakle kralježnica infrastrukture punjenja u poduzeću i trebale bi igrati glavnu ulogu kod planiranja.Mobilne stanice za punjenje su kompaktnije i povoljnije te ih korisnici mogu upotrebljavati direktno na uobičajenim utičnicama. Njihova je snaga ograničena, ali dovoljna za transportne uređaje unutar pogona kao što su službeni bicikli. Za Vaš vozni park osobnih vozila nisu prikladne, iako postoje varijante koje tijekom putovanja iz motora mogu izvući snagu za još nekoliko kilometara.Pametna infrastruktura punjenja načelno se temelji na kombinaciji ovih dviju varijanti. Osim toga, trebali biste razmisliti o tome da je, ovisno o dotičnom ugovoru o ustupanju vozila na korištenje, za službena vozila s e-motorom potrebna infrastruktura punjenja kod kuće Vaših djelatnika.