Rampe

Rampe i cestovne rampe osiguravaju bolju preglednost unutar tvrtke ili na javnim površinama. Ovi jasni vizualni signali za putove i veće površine pružaju zaštitu od nezgoda i neovlaštenog pristupa, odnosno upozoravaju zaposlenike na skrivene opasnosti i označavaju opasna područja. Iskoristite i Vi sustave rampi u svojoj tvrtki!

U kategoriji Rampe nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Mannus.

Najprodavanije
Količina proizvoda: 33

Rampe – jasnije od svakog prometnog pravilaIako teoretski svaki pješak, biciklist i vozač poznaje pravila sigurnosti i prometna pravila, to još uvijek ne znači da ih uvijek poštuje. Kada se ukaže prilika, brzo će parkirati ondje gdje ne bi trebao. Ili će voziti zabranjenim područjima. Rampe iz ponude tvrtke KAISER+KRAFT odmah jasno daju do znanja gdje je vožnja dozvoljena, a gdje nije. I to jasnije od svakog prometnog pravila.
Kako ću na području svoje tvrtke razumno upotrijebiti sustave rampa?Najveća je prednost sustava rampa, rampa i cestovnih rampa u tome što istovremeno privlače pažnju te reguliraju promet i kretanje na području Vaše tvrtke – bez semafora, zaštitara ili stalnih obilazaka.To je posebno važno ondje gdje, primjerice, želite spriječiti da se neiskusni biciklisti voze pješačkom stazom te time ugroze prolaznike. Paralelna zaštitna ograda prisilit će ih da siđu.I slobodna parkirna mjesta pobuđuju žudnju – najčešće kod neovlaštenih osoba koje traže mjesto za parkiranje. Uz cestovnu rampu (s mogućnošću zaključavanja) pobrinut ćete se da samo zaposlenici tvrtke parkiraju u krugu tvrtke. Nije to samo pitanje udobnosti, ovdje je u središtu pozornosti svakako pitanje osiguranja.Često su zaboravljene, ali jednako važne i rampe na visini: graničnici visine jasno daju do znanja da kamioni, autobusi i drugo društvo s visokim nadogradnjama na tom mjestu svoje vozilo mogu nehotice pretvoriti u kabriolet – dovodeći u opasnost sebe, teret i druge ljude.Sustavi rampa u konačnici su još jedan neizostavni element za sigurnost u pogonu – baš kao i svi drugi elementi za ograđivanje i označavanje. Određena opasna područja trebali biste odgovarajuće opremiti te pri tome već unaprijed razmisliti o svim mogućim potencijalnim opasnostima.
Postoje li posebni propisi za rampe i cestovne rampe?Sustavi rampa kao dio kruga tvrtke u načelu potpadaju pod njemačku Uredbu o radnim mjestima i Uredbu o sigurnosti na radu. Ovisno o motorizaciji odnosno načinu rada oni se jednim dijelom tretiraju kao i vrata.No najvažnije je sljedeće: svaka rampa mora biti montirana tako da na prikladan način vodi ljude i vozila, da jasno i uočljivo odvaja kolnike i pješačke staze te istovremeno sprječava opasnosti od sudara.To se pak svodi na to da su rampe i cestovne rampe samo jedan element u Vašem sigurnosnom konceptu koji odgovarajućim oznakama, ogradama i drugim elementima čini sve kako bi opasna područja bila uočljiva i kako bi se spriječile nezgode.Ako Vam pri tome možemo pomoći, slobodno nam se javite!