Zatvaranje, označavanje

Osjetljiva roba zahtijeva oprezno rukovanje. Uz oznake na kartonu jasno ćete dati do znanja da se s Vašim paketima mora postupati oprezno. Naš pribor za zatvaranje, kao što su ljepljive trake i trake za pakiranje, kabelske vezice i uzice, klamerice i spajalice, pobrinut će se za to da Vaši paketi uvijek budu savršeno zatvoreni, a njihov sadržaj siguran.

Pribor za zatvaranje i označavanje kartonske ambalaže: za slanje paketa u svilenim rukavicamaU logistici otpreme stvari se moraju odvijati brzo. Ipak, postoje paketi koji se ne smiju bacati, naginjati niti slagati. Treba li se nadati oprezu dostavljača? Radije ne. Oprema za zatvaranje i označavanje paketa pobrinut će se za to da Vaša roba dođe do primatelja onakva kakva je izašla iz pogona.Kako mogu pronaći pravo sredstvo za zatvaranje kartonske kutije?Ljepljive trake i trake za pakiranje univerzalna su sredstva za zatvaranje kartonske ambalaže. A zahvaljujući uređaju za odmatanje ljepljive trake uštedjet ćete i vrijeme. Ovdje osobito pazite na adhezivna svojstva i debljinu trake:  • Ako Vaše pošiljke moraju proći više klimatskih zona ili moraju dugo putovati, upotrijebite ljepljive trake velike snage lijepljenja i izuzetno stabilnog vezanja.

  • Lagane kartonske kutije na kratkim putovanjima mogu se slati i uz povoljnije varijante i inovacije poput papirnate ljepljive trake. Prednost za korisnika: lako se odvajaju od kartona, pa se on može ponovno upotrebljavati.

  • Želite li biti sigurni da će Vaš paket na putu biti zaštićen od manipulacija, mokre ljepljive trake alternativa su plombama i elementima za pečaćenje prikladna za svakodnevnu upotrebu. To su trake za vlažno nanošenje i ne mogu se odvojiti bez oštećenja – tako će kupac odmah vidjeti je li se netko poigravao s paketom.


Klamerice i spajalice idealna su pomagala za zatvaranje kartonske ambalaže i postavljanje oznaka na velike kartonske pošiljke, zamotane drvene posude itd. Spajalice će kartonsku ambalažu debelih stijenki spojiti sigurnije od svake trake za pakiranje.Uređaji za zavarivanje folija i uređaji za zatvaranje kartonskih kutija jednako su dobri za vrećice s malim dijelovima kao i za automatizirano zatvaranje kartonske ambalaže pri velikom broju pošiljaka.Kabelske vezice i uzice manje su prikladne za vanjsko pakiranje, a više za red i sigurnost u kartonskoj kutiji. One zatvaraju male posude, osiguravaju kabele od zapetljavanja itd.Mape za dostavnice i džepovi za dokumente osiguravaju da se računi, dostavnice i drugi važni dokumenti slučajno ne bace: u našem širokom i održivom asortimanu odaberite između otisnutih džepova za prateću dokumentaciju, samoljepljivih, prozirnih mapa za dostavnice i neprozirnih odnosno vodonepropusnih džepova za dokumente.Na što trebam paziti pri označavanju kartonske ambalaže?Oznake na kartonskoj ambalaži imaju dvije zadaće: trebaju jasno i strojno čitljivo iskazati primatelja te pružiti važne upute o rukovanju paketom. Za odabir i postavljanje posebnih oznaka i etiketa postoje mnogobrojni čimbenici na koje trebate obratiti pozornost. Najvažniji su:  • Sadržaj paketa

  • Način slanja (kopno, zrak, voda)

  • Strojna čitljivost kod pružatelja logističkih usluga

  • Zaštita od oštećenja i manipulacije radi korisnikove sigurnosti

  • Međunarodni propisi i zakoni


Pri označavanju kartonske ambalaže općenito biste trebali paziti na brzu preglednost. Sve naljepnice i etikete moraju biti jasne i razumljive, ne smiju si proturječiti i trebale bi se postaviti na određena mjesta na paketu. U vezi s tim pročitajte i naš savjetnik Pravilno pakiranje.Ako imate još pitanja o priboru za zatvaranje i označavanje kartonske ambalaže, slobodno nam se obratite.