Brave, ključevi, itd.

Zaključati, zatvoriti, držati pod ključem, pospremiti na sigurno, zabraviti, zaštititi, zatvoriti: sve ove i još brojne druge izraze koristimo za jednu te istu stvar. A upravo toliko različitih vrsta brava i ključeva možete pronaći u našoj ponudi.

U kategoriji Brave, ključevi, itd. nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Wolf, Axelent, C+P, EUROKRAFTpro, Mannus, HelgeNyberg, ZARGES, Gmöhling, Vetter.

Marka
Vrsta proizvoda
Kategorija
Relevantno
Količina proizvoda: 61

Brave i ključevi: isključite brige za sigurnost!Pitate se jesu li osjetljiva područja u poduzeću zaštićena od neovlaštenih osoba ili je li važna imovina na sigurnom? Onda je vrijeme da provjerite ispunjavaju li brave i ključevi Vaše zahtjeve u pogledu sigurnosti. Uz samo nekoliko ažuriranja lako ćete osuvremeniti svoj koncept zaštite od dugoprstića.Koje su brave prikladne za koja područja?Sigurnosni zahtjevi u pogledu brava i ključeva povećavaju se s vrijednošću ili potencijalnom opasnošću sadržaja ormarića, ormara i prostorija.Klasična cilindarska brava s pripadajućim kompletom ključeva jedan je od najsvestranijih proizvoda i omiljena je i među ormarićima za djelatnike, ali i među uredskim i univerzalnim ormarima.Osjetljiva područja poduzeća ili trezori posebno se dobro osiguravaju kombinacijskom bravom. Ovdje je važno da nema ključeva, a šifru može upotrebljavati više ljudi. Osim toga možete je i promijeniti ako je došlo do sigurnosnog propusta.Uz to ćete dobiti sustave za zaključavanje vrata i pregrade, a kod nas možete naručiti i kompleksne sustave za zaključavanje za čitav niz područja.Koje su brave i ključevi idealni za škole ili druge javne ustanove?Mnogim ustanovama svakodnevno prolazi veliki broj različitih ljudi. Sustav za zaključavanje trebao bi biti prilagođen takvom prometu – primjerice u području za presvlačenje na bazenu ili u predvorju knjižnice.Lokoti na kovanice najbolje su rješenje jer ne možete izgubiti ključeve, ne možete ih slučajno zaključati niti zloupotrijebiti. Time ćete si uštedjeti puno truda oko administracije.Ako taj sustav nije primjenjiv, pazite na to da numerirate svaki ormarić i njegov broj zabilježite na ključu. Odgovarajuću dodatnu opremu za ispisivanje možete pronaći kod nas.Koje sigurnosne smjernice za brave i ključeve moraju poštovati poslodavci?Svaka brava koja osigurava ugroženu ili dragocjenu robu podliježe određenim odredbama. Brave za pregrade tako moraju ispunjavati normu DIN 3222/3223 te ih u slučaju nezgode vatrogasci moraju moći otvoriti univerzalnim trokutastim ključem.Za čuvanje važne dokumentacije u posebnim čeličnim ormarima odnosno robe u ormarima za opasne tvari zahtjevi su vrlo precizni. Odgovarajuće informacije pružaju Vam propisi i norme koje te vrste ormara ispunjavaju ili moraju ispunjavati.Zato za brave i ključeve općenito vrijedi: uvijek pazite na to da ključevi koji se čuvaju na jednom mjestu u tvrtki budu jednako dobro osigurani kao i roba iza brave.


Bez iznimaka dokumentirajte sve izdane i vraćene ključeve ili šifre. Čak i ako ključ otvara samo ladicu radne klupe ili slično.Stručnjaci osim toga savjetuju da ključeve ili brave koje više ne upotrebljavate zbrinete tako da se ne može zaključiti kako su se prije toga upotrebljavali. Pametni bi se dugoprstići mogli okoristiti i takvim spoznajama! A ako Vam je potrebno savjetovanje, slobodno nas kontaktirajte!Mogli bi Vas zanimati i ovi proizvodi:Pumpe za ulje | Ručni uređaji za odmotavanje | Medicinski ormarići | Čuvanje ključeva | Teleskopske vodilice | Materijal za punjenje | Oprema za povezivanje Pavoy | Vješalice za odjeću CP