Projekt za Diakonie Ruhr Werkstätten gGmbH

Pssst! Molimo tišinu

Zadatak

Ustanova Werkstatt Constantin Bewatt neprofitnog društva Diakonie Ruhr Werkstätten gGmbH osobama s intelektualnim teškoćama pomaže u njihovoj profesionalnoj rehabilitaciji. Radionice društva Diakonie Ruhr Werkstätten pokrivaju različita područja primjene kao što su obrada metala, cvjećarstvo, domaćinstvo, praškasto lakiranje, obrada tekstila, digitalno arhiviranje, pakiranje, komisioniranje. Ovdje se, među ostalim, sastavljaju popularni dječji bicikli bez pedala.

Cilj ustanove Constantin Bewatt bio je stvoriti zaseban prostor za radove koji zahtijevaju posebnu pomoć unutar svoje hale. Za zaposlenike kojima je potreban poseban mir za usredotočen rad.

Rješenje

Rečeno, isplanirano, učinjeno: nakon više posjeta terenske službe sa svrhom razgledavanja na licu mjesta ponuda je izrađena i predana. Čim su svi detalji jasno dogovoreni na licu mjesta, naša je služba započela s radom, a zatim i isporukom te montažom.

Tijekom montaže oduševili smo i svojim stručnim savjetovanjem u pogledu Uredbe o sigurnosti na radu. Kao što je propisano, osigurali smo ispravan upad svjetlosti. Novi prostor stvoren u sredini hale posebno je izoliran i za sedmero zaposlenika nudi stalno radno mjesto koje je uređeno u skladu s ergonomskim načelima. Zahvaljujući profesionalnoj zvučnoj izolaciji sada se ovdje u miru mogu obavljati različiti poslovi.

Referenca Diakonie Ruhr Werkstätten gGmbH ler

Projekt

I prije nego što smo počeli planirati novi radni prostor, projektni stručnjaci tvrtke KAISER+KRAFT ispitali su jednu ideju za recikliranje koju je predložio klijent: rastavljanje jednog starijeg ureda u hali na drugoj lokaciji i njegovo ponovno sastavljanje u Bochumu. Tvrtka KAISER+KRAFT već je ranije provela uspješan projekt za društvo Diakonie Ruhr Werkstätten, također ured u hali. To je dovelo do kompetentnog i ciljanog savjetovanja, a aktualna iskustva bila su korisna za bržu procjenu i realizaciju. Stoga je brza montaža ostavila posebno dobar dojam.

Poseban izazov

Bez novog ureda u hali došlo bi do gubitka radnih mjesta, a na ovaj način i uz pomoć svih uključenih u projekt ona su ostala sačuvana. Osim toga, svima uključenima bilo je vrlo važno stvoriti radno okruženje za koje zaposlenici mogu s ponosom reći: »Ovo je moje radno mjesto«.

Ali kako osigurati faktor ugode i zadovoljiti zaposlenike ako ih ne poznajete? Jednostavno, čestim osobnim posjetima na licu mjesta, uključivanjem bilješki i promatranja u planiranje. Rezultat se vidi i »čuje«. Jer ništa se ne čuje – a to je bio zadatak.

Referenca Diakonie Ruhr Werkstätten gGmbH ler
Referenca Diakonie Ruhr Werkstätten gGmbH mg$

Obratite nam se!

Kontaktirajte nas ako i Vi namjeravate planirati neki projekt. Naši će Vas stručnjaci kompetentno savjetovati i podržati.

Kontakt za savjetovanje, planiranje i analizu potreba: