Projekt Trumpf u Ditzingenu

Jedni to zovu uređenjem – mi to zovemo posjetnicom

Proširenje prijma mjerama za zaštitu od korone – sjedište tvrtke Trumpf u Ditzingenu kod Stuttgarta

Svatko od nas zna da za prvi dojam ne postoji druga prilika. To vrijedi za razgovore za posao kao i za prvi spoj. Ali i poduzeća mogu puno postići ako se već na ulaznim vratima pobrinu za dobar nastup. Baš poput tvrtke Trumpf.

Kao visokotehnološko poduzeće sa sjedištem u Ditzingenu kod Stuttgarta, tvrtka Trumpf nudi gotova rješenja na polju alatnih strojeva, laserske tehnike, elektronike i industrije 4.0. S više od 70 tvrtki kćeri grupa TRUMPF zastupljena je u skoro svim europskim državama, u Sjevernoj i Južnoj Americi te Aziji. Iz Ditzingena se vode veliki sektori alatnih strojeva i laserske tehnike i poduzeće ovdje proizvodi 3D laserske strojeve, CO2 lasere i sustave za EUV.

Kao jedan od vodećih B2B kataloških prodavatelja za opremanje pogona poduzeća svih veličina rado ćemo vas pripremiti za zadatke koje donosi sutrašnjica. A u slučaju tvrtke Trumpf posve konkretno za »sutrašnji industrijski svijet«: u pandemijskoj 2020. godini za tu vodeću tehnološku tvrtku postojeće područje prijma proširujemo zaštitnim mjerama – a da pritom ne narušimo atraktivnu atmosferu i ugodnu diskreciju.

S jasnim konceptom i suvremenim uređenjem

Za posjetitelje, klijente, goste, djelatnike ili kandidate: svatko tko dođe u tvrtku Trumpf, najprije mora proći kroz područje prijma. Tu je važno ostaviti dobar dojam. Uređenjem i karakterom prijma prenosi se i vlastiti stav. U ovom slučaju »Trusting in brave ideas« (vjerujemo u hrabre ideje); obećanje je to koje tvrtka Trumpf daje svakom od 14490 zaposlenika u cijelom svijetu. Ili riječima Stefana Paula, voditelja odjela tehničkih mjera zaštite: »Po mogućnosti u stilu tvrtke Trumpf«.

I upravo je u tom stilu stručnjak tvrtke kaiserkraft Deutschland – Peter Deigentasch, voditelj ključnih kupaca iz odjela prodaje u Stuttgartu – realizirao zahtjeve u pogledu novih mjera zaštite u području prijma u glavnoj i sporednoj zgradi kako bi se pružila idealna zaštita od zaraze.

Referenca Trumpf wt$
Područje prijma u glavnoj zgradi u Ditzingenu

Zdrava i sigurna radna mjesta odavno su postala pravilo. Ali to nije dovoljno: sve više poduzeća u pogledu uređenja tvrtke želi najbolje za svoje djelatnike i klijente. Tako je voditelj odjela zaštite Stefan Paul formulirao jedan od izazova u kontekstu proširenja tehničkih mjera zaštite u području prijma: »Prijam ne treba urediti bilo kako, već mora biti siguran za zdravlje i fleksibilan, te mora uključivati i aktualne preporuke o minimalnom razmaku i higijeni.« Odabir potrebnog asortimana vodila je voditeljica odjela upravljanja proizvodima Eva Kemper i za tu je posebnu temu pomno odabrala odgovarajuće pojedinačne proizvode. Te su točke važne i za Elmara Sandera, voditelja sigurnosti na radu i strateškog upravljanja zaštitom na radu, zbog budućeg okupljanja na radnom mjestu, npr. u vrijeme prehlade. »Zakon nas kao poslodavca obvezuje da u ovo vrijeme djelatnike i posjetitelje detaljno informiramo o opasnosti od zaraze i higijenskom ponašanju. Ali ja ću rado otići korak dalje i pravovremeno ću se pobrinuti za cjelovitu zaštitu na svim mjestima na kojima se u poduzeću skuplja mnogo ljudi. Ipak, cjelokupni vizualni dojam ne smije trpjeti zbog funkcionalnosti proizvoda«.

I prostorije se mogu smješkati

Pod tom pretpostavkom u uskoj je suradnji s našim dobavljačem, tvrtkom FPS, razvijen posebni model: umjesto pojedinačnih stijenki za zaštitu od kapljica koje ne mogu činiti zatvoreni niz za kompletnu zaštitu, osmislili smo i realizirali četiri metara dugačku stijenku za zaštitu od kapljica sa stabilnim aluminijskim okvirom visoke estetske kvalitete.

Referenca Trumpf wt$
Postavljanje stijenke za zaštitu od kapljica ukupne dužine od 4 metra
Referenca Trumpf wt$
Stijenka za zaštitu od virusa s praktičnim otvorom i prozirnim akrilnim staklom

U dodatnu sigurnosnu opremu u području prijma pripada i samostojeći dozator sredstva za dezinfekciju, kojim se može upravljati laktom čime se sprečava kontakt s površinom. Dozator se postavlja na različite načine bez bušenja, pa se po potrebi može fleksibilno smjestiti na različita mjesta u poduzeću.

Referenca Trumpf wt$
Stup za dezinfekciju od kvalitetnog nehrđajućeg čelika s pravokutnim podnožjem i papučicom omogućava jednostavno i higijensko rukovanje nogom

Važna je tema i održavanje razmaka u području prijma – trebalo je označiti i postaviti oznake za minimalni razmak od 1,5 metra ne zapostavljajući estetski aspekt. Odabrane samoljepljive trake za označavanje poda zamjenjuju oznake u boji te se lako postavljaju, a po potrebi se uklanjaju bez ostataka. Još jedna mjera zaštite su i montirane ploče koje vizualno pomažu u razumijevanju fizičkog distanciranja.

Referenca Trumpf wt$
Idealna podna oznaka od PVC-a. Za prijemne i prodajne prostore. I za osiguravanje radnih mjesta ili površina za odlaganje.
Referenca Trumpf wt$
Traka za označavanje poda vrlo je izdržljiva, može se univerzalno upotrebljavati i lako se lijepi.

Individualno skrojeno za poduzeće: sa stilom i svrhom

Bilanca voditelja projekta Petera Deigentascha: »Usprkos novim lokalnim mjerama distanciranja i higijene važno je da najvažnija poruka i dalje dođe do klijenata i poslovnih partnera: Ovdje smo dobrodošli. Nema tu puno prostora za kompromis jer su u Ditzingenu posebno tražili da nova zaštitna oprema bude odraz tvrtke Trumpf. Područja prijma prečesto su usmjerena isključivo na funkcionalnost. Uz jasan koncept i suvremeno uređenje uspjeli smo uvjerljivo spojiti stil i svrhovitost koja je nužna u vrijeme korone.«

Referenca Trumpf wt$

Ovako izgleda gotov rezultat: po mjeri skrojena zaštita vrhunskog izgleda

Referenca Trumpf wt$

Suvremeni prijam impresionira poslovne partnere, djelatnike i goste

I … čime Vi želite opremiti svoje područje prijma? Za Vaše posebne izazove imamo posebna rješenja – bilo da proširujete prostorije ili ih želite projektirati ispočetka. Naša je ponuda uvijek: Solutions for your Business. S kvalitetom, pouzdanošću i pravim savjetovanjem.

Kontakt

Kontaktirajte nas ako i Vi namjeravate planirati neki projekt. Naši će Vas stručnjaci kompetentno savjetovati i podržati.

Kontakt za savjetovanje, planiranje i analizu potreba: