Enkelfähig: generacijski zadatak.

Onaj tko želi živjeti u interesu budućih generacija trebao bi djelovati sveobuhvatnije, a ne samo s ciljem ostvarivanja što boljih kvartalnih rezultata. Kao poduzeće svijet možemo poboljšati samo trajnim vrijednostima, dugoročnim koristima i ljudskošću. Primjenjujući navedene vrijednosti idemo korak dalje od pukog poštivanja pravila. Naime, nije najvažniji profit pod svaku cijenu, već pošteno poslovanje za budućnost vrijednu življenja.

To je naš generacijski zadatak. I to je Enkelfähig.

Inicijativa Enkelfähig 931

Riječ koja ima vrijednost.

Enkelfähig je nova riječ u zemljama njemačkog govornog područja koja označava novi, odgovorniji način gospodarenja u 21. stoljeću. Njezino značenje bi se moglo prevesti sljedećom rečenicom: Je li ono što radimo dobro i za naše unuke?

Svjesno pazimo koje proizvode nudimo, kako se oni proizvode i kome ćemo prepustiti njihovu isporuku. Tek kada proizvod ispunjava minimalne zahtjeve, on je na razini enkelfähig. A za Vas: uvijek održivija alternativa u košarici.

Što znači novotvorenica enkelfähig na našem jeziku?

ENKELFÄHIG [ˈɛŋkl̩,ˈfɛːɪç]

prikladno za unuke, pravedno za unuke

  • biti u mogućnosti djelovati u interesu svojih unuka = zadovoljiti zahtjeve današnjih i budućih generacija
  • biti u mogućnosti ostaviti svojim unucima budućnost vrijednu življenja = upotrebljavati nove tehnologije i poslovne modele za rješavanje problema ljudi
  • biti u mogućnosti učiniti put u budućnost sigurnijim i zdravijim za svoje unuke = učiniti poduzeća spremnim za dugoročnu budućnost istovremeno uzimajući u obzir globalne i lokalne čimbenike
Inicijativa Enkelfähig 931

Enkelfähig Score.

Svatko tko je ikad hodao bos po pješčanoj plaži, zna da je nemoguće ne ostaviti trag stopala. Ništa drugačije nije ni s tragovima proizvoda, transportnim putovima ili proizvodnim procesima u našem okolišu. Jednostavnije rečeno, sve utječe na sve. Stoga je dobro znati odakle proizvod dolazi i kakve ekološke i ekonomske učinke ima.

Uz pomoć rezultata Enkelfähig Score sada pojedinačne tragove našeg asortimana činimo transparentnima, usporedivima i mjerljivima na razini proizvoda. Postupno provjeravamo Enkelfähig za više od 80,000 proizvoda.

Mi to možemo.

Puno radimo na održivijem gospodarenju i razvijamo proizvode i rješenja koji što manje utječu na okoliš. Uvjereni smo da pošteno poslovanje čini klijente zadovoljnima, a zadovoljni klijenti se vraćaju.

Naš fokus je na područjima proizvoda, logistike i društvene odgovornosti.

Inicijativa Enkelfähig 931

Mjerljivi standardi održivosti

S pomoću vrednovanja Enkelfähig osiguravamo veću transparentnost u portfelju proizvoda i time ocjenjujemo tri glavna stupa, a to su ekologija, ekonomičnost i socijalni učinak za svaki proizvod.

Inicijativa Enkelfähig 931

Održivost u opskrbnim lancima

S pomoću vrednovanja održivosti putem agencije EcoVadis mogu se identificirati razvojni potencijali i poboljšati transparentnost u poslovnim modelima dobavljača u pogledu održivog djelovanja.

Uspješnost u pogledu održivosti tvrtke kaiserkraft također je certificirala agencija EcoVadis. Osim kontinuiranog poboljšanja u ekološkom u društvenom području, EcoVadis osigurava redovito praćenje našeg KPI-ja.

Inicijativa Enkelfähig 931

Angažman s održivom dodanom vrijednošću

Više radimo, manje pričamo: to pokazuju naše financijske potpore, daljnja usavršavanja zaposlenika, donacije, stručno znanje i srčanost u društvenim projektima te velik društveni angažman.

Tvrtka*kaiserkraft podržava inicijativu Enkelfähig matičnog društva Haniel. Zajedno smo predani održivom, socijalno pravednom svijetu usmjerenom na ekonomičnu budućnost u kojem će živjeti naši unuci.

I ovo bi Vas moglo zanimati.

Inicijativa Enkelfähig 931

Pametan svijet rješenja: održivost.

Rado ćemo Vam pokazati na kojim temama za Vas trenutačno radimo. I redovito Vas informiramo o našim aktivnostima, ciljevima, planovima, projektima i rezultatima.

Inicijativa Enkelfähig 931

Najbolje je odmah kupovati na razini enkelfähig!

Uvijek imamo bolju alternativu. Otkrijte sada naš rastući asortiman održivih proizvoda s rezultatom Enkelfähig Score.

Inicijativa Enkelfähig mg$

A što ćemo poduzeti sutra?

Razgovarajte s nama o tome jer samo zajedno možemo osigurati dobru budućnost.