Povratak
Savjetnik za proizvode Okoliš

Načela metenja i načelo tandemskih valjaka

Prednosti tandemskih valjaka na jednom mjestu!

U današnje se vrijeme koriste tri različita načela metenja:

Načelo lopate i jednog valjka za metenje

Načela metenja i načelo tandemskih valjaka wt$

Načelo jednog valjka s prebacivanjem

Načela metenja i načelo tandemskih valjaka wt$

Načelo tandemskog sustava valjaka

Načela metenja i načelo tandemskih valjaka wt$

Prednosti tandemskog sustava valjaka:

U ovom se slučaju oba valjka za metenje rotiraju u suprotnim smjerovima. Prednji valjak radi kao čisti transportni valjak te se rotira u zraku bez kontakta s podom. Zato su trošenje i potrebna snaga kod tog valjka vrlo mali.

Smeće preko kojeg je prošla prva četka naizmjenično se šalje na valjke i tako se transportira prema gore. Pomoću vodećeg lima podignuta se prljavština usmjerava unatrag preko glave u spremnik za nečistoću.

Dvije bočne četke pomažu radu valjaka s četkama tako što materijal koji treba pomesti iz kutova i rubova pomeću pred valjke tako da ga on može preuzeti i transportirati u spremnik za nečistoću.

Primjenom ovog načela preuzima se sav materijal koji treba pomesti i koji prolazi ispod jezgre valjaka s četkama. Fleksibilne dlake na četkama čak i kad se koristi ručni stroj za metenje omogućuju preuzimanje predmeta do veličine boce, pri čemu se istovremeno sitna prašina i pijesak također mogu transportirati u spremnik. Nema eventualne blokade od strane spremnika za nečistoću, koji se inače nalazi s prednje strane.

Budući da u stroju nema gumene usne, prednji valjak s četkom može obuhvatiti i glomaznije stvari kao što su stiropor ili suhi listovi. Lagani vakuum koji nastaje između valjaka s četkom također omogućuje prihvat vrlo problematičnog materijala kao što je, primjerice, papir koji leži na podu.

Budući da se spremnik za nečistoću puni s gornje strane, moguće je optimalno iskorištenje njegovog volumena. Valjak za metenje s mogućnošću namještanja visine omogućuje i izjednačavanje trošenja, kao i to da se na neravnim podlogama zadrži eventualno dubinsko djelovanje valjka za metenje.