Nasloni za ruke

Apsolutna potreba za svakoga tko svaki dan više sati sjedi za pisaćim stolom: nasloni za ruke. Nasloni rasterećuju ruke i mišiće te u idealnom slučaju tvore produžetak stolne površine. Samo tako možete pravilno sjediti. Kod nas možete birati između fiksnih naslona i naslona s mogućnošću namještanja.

U kategoriji Nasloni za ruke nudimo Vam proizvode sljedećih marki: bimos, EUROKRAFTpro, interstuhl, Topstar, Dauphin, meychair, Prosedia.

Marka
Vrsta proizvoda
Bruto cijena
368
368
1488
1488
-
Relevantno
Količina proizvoda: 41
Nasloni za ruke
Naslone za ruke možete kupiti za svoje uredske stolice. Važan čimbenik u pogledu sigurnosti na radu u uredu jest ergonomično oblikovanje radnog mjesta kojim se čuva zdravlje. Kod naslona za ruke mišljenja su podijeljena: ono što je nekome korisno, nekome je drugome nepraktično. Posebice se radna mjesta za pisaćim stolovima mogu na dobar način prilagoditi potrebama korisnika s pomoću odgovarajuće dodatne opreme. Stoga je vrlo jednostavno zajedno s dotičnim proizvodom naručiti i naslone za ruke. Upravo su za uredske okretne stolice, uz kotače, ovi nasloni za stolice najvažniji element za rad kojim se čuva zdravlje. U našoj online ponudi pronaći ćete odgovarajuću opremu za svaku varijantu stolice. Nasloni za ruke uvelike doprinose rasterećenju kralježnice, sprječavanju nastanka grčeva u području ramena i vrata te rasterećivanju zglobova laktova, a upravo biste se kod pretežitog rada na računalu svakako trebali koristiti naslonima za stolice s mogućnošću namještanja visine i širine. Tako će svakodnevni rad biti itekako pogodan za zdravlje.

Stabilni i dobri za međukralježnički disk: nasloni za ruke
Uz naslon za leđa, koji svojom mogućnošću pomicanja brine za dinamično sjedenje kojim se rasterećuje međukralježnički disk, i nasloni za ruke itekako su važni za stabilnost. Posebno okretne stolice moraju stabilno prihvatiti nastajuće sile prilikom protezanja iznad naslona za ruke, zbog čega su međusobno usklađena namještanja uredskih okretnih stolica i pisaćih stolova odlučujući čimbenik. Nasloni za ruke suočeni su, upravo u slučaju kada se njima koriste osobe nižeg rasta, s opasnošću prevrtanja jer oni također brinu za automatsko zauzimanje središnjeg položaja sjedenja. U tu se svrhu nasloni za ruke s mogućnošću namještanja širine guraju što bliže tijelu. U nastavku bi ispružene ruke trebale labavo visjeti iza naslona za ruke na 30 – 60 sekundi radi opuštanja ramena. Zatim se laktovi savijaju pod kutom od 90°. Zatim se visina naslona za ruke mora namjestiti tako da podlaktice opušteno naliježu na naslon za ruke. Prema toj se orijentacijskoj vrijednosti namješta visina stola jer bi nasloni za ruke u pravilu trebali tvoriti produžetak površine stola.