Ormari za pohranu nacrta

Kamo s kartama i planovima velikog formata, slikama i nacrtima? Imamo prijedlog: u naše posebne ormare za pohranu nacrta. Bez obzira radi li se o arhitektonskom uredu, galeriji ili arhivi: ormari za pohranu nacrta nude mjesto za sve što premašuje uobičajeni format papira.

U kategoriji Ormari za pohranu nacrta nudimo Vam proizvode sljedećih marki: C+P.

Ormari za pohranu nacrta: izradite velike planove!Velike se ideje mogu vrlo teško stisnuti na mali komad papira. Upravo iz tog razloga tlocrti, umjetnička djela ili inženjerski nacrti najčešće premašuju uobičajene formate DIN. Kako biste ove vrijedne dokumente zaštitili od utjecaja iz okoline i znatiželjnih pogleda, preporučujemo ormare za pohranu nacrta. Naime, ovi modeli dobro se nose s velikim planovima.Gdje se upotrebljavaju ormari za pohranu nacrta?Ormari za pohranu nacrta i ormari s ravnim ladicama za odlaganje osmišljeni su kako bi odgovorili na posebne zahtjeve pri rukovanju papirom – posebno onim velikog formata. Za to su potrebni ormari koji Vam omogućuju vađenje lista bez kidanja te pohranu nacrta i planova bez gužvanja i savijanja. Istovremeno papir mora biti zaštićen od utjecaja iz okoline kako ne bi požutio ili izblijedio.Stoga su ormari za pohranu nacrta potrebni u brojnim okruženjima:  • Za planove i inženjerske nacrte u arhitektonskim uredima, radionicama za planiranje, laboratorijima za ispitivanja itd.

  • Za grafike, umjetnička djela i crteže na fakultetima, umjetničkim odjelima u svim obrazovnim ustanovama, u muzejima ili galerijama

  • Za sve dokumente velikog formata u arhivima

  • Za fotografe i kreativne agencije


Koje zadaće ispunjavaju ormari za pohranu nacrta?Kao posebni ladičari ormari s ravnim ladicama za odlaganje ne samo da imaju prednost da pružaju sigurno mjesto za velike formate papira nego se mogu i zaključati. To je posebno važno za zaštitu intelektualnog vlasništva i povjerljivih inženjerskih nacrta.Uz to dolaze s elementom za držanje i pokrovnim letvicama koje sprječavaju da se tanki papir za nacrte smota. Kako biste točno znali gdje se što nalazi, upotrebljavajte držač za etikete na ladici.Zahvaljujući posebnim razdjelnicima za ladice u njih možete razvrstati i papire manjeg formata. To je korisno, primjerice, ako slažete više preslika ili kopija manjeg formata i želite tematski složiti ladicu.Na što trebam pripaziti kad kupujem ormar za pohranu nacrta?Ormari s ravnim ladicama za odlaganje su zbog posebnog formata izbočeniji od ostalih modela. Uz to uvijek morate voditi računa o tome da ispred ormara ima dovoljno mjesta kako bi se ladica mogla otvoriti do kraja. Tek tada je osigurano vađenje i umetanje velikih listova bez oštećenja.U internetskoj trgovini možete odabrati različiti broj ladica. To će utjecati na visinu ormara i ladica. Trebali biste također voditi računa i o tome koliko su visoki buntovi papira i kako želite podijeliti ponuđene ladice.Zašto je čelični lim najbolji izbor materijala za ormar za pohranu nacrta?Čelični lim pruža najbolju zaštitu od tipičnih neprijatelja papira. To vrijedi ne samo za svijetlo i zrak nego i za prašinu, pa čak i za iskrenje u građevinskim odjelima. Ovaj materijal zadržava i vodu koja se slučajno poprska.