Pravilna upotreba i njega vanjskog područja Vašeg poduzeća – ovako se to radi!

2020/06/19

Svakodnevno tuda prolazimo, a najčešće mu poklanjamo malo pažnje: vanjsko područje poduzeća. U njemu je skriveno puno potencijala: Vaše vanjsko područje ne samo da pruža prvi dojam Vaše tvrtke, nego i pridonosi tome da se Vaši djelatnici dobro osjećaju.

Veliki nam koncerni pokazuju kako bi mogle izgledati moderne vanjske površine: Microsoft i Amazon tako su nedavno instalirali prostor za sastanke u kućice na drveću. Facebook je za svoje djelatnike uredio veliki vrt na krovu koji poziva na rad i druženje. Naravno, takvi veliki projekti za većinu malih i srednjih poduzeća nisu realistični. Ali i s manjim budžetom možete iskoristiti potencijal svoje vanjske površine.

U ovom ćete prilogu saznati prednosti dobro iskorištenog vanjskog područja, četiri mogućnosti upotrebe Vašeg vanjskog prostora i koje biste sigurnosne aspekte trebali uzeti u obzir. Također Vam pružamo i kontrolni popis koji sadrži savjete za pravilnu njegu Vaših vanjskih površina u svako doba godine.

Otkrijte puni potencijal svog vanjskog područja.

Dobro održavane, privlačne vanjske površine više su od pukog lijepog dodatka uredskim prostorijama. Atraktivan vanjski prostor u mnogočemu donosi prednosti za Vaše poduzeće:

Profesionalni dojam Vašeg poduzeća

Vanjsko područje prvo je što će klijenti i poslovni partneri vidjeti tijekom posjeta Vašem poduzeću. Pozitivan prvi dojam pridonosi Vašem imidžu profesionalnog i pouzdanog poslovnog partnera.

Prostor za opuštanje Vaših djelatnika

Kako bi Vaši djelatnici radili učinkovito, potrebne su im kreativne pauze. Zelena površina na otvorenom idealno je mjesto za punjenje baterija tijekom pauze za ručak. Istraživanjima je potvrđeno da čak i kratki boravak u prirodi dokazano smanjuje stres.

Proširenje Vašeg uredskog prostora

Jeste li već razmišljali o tome da sastanke održavate na otvorenom kad je vrijeme lijepo? Novo okruženje i svježi zrak potiču kreativnost.

4 mogućnosti za bolju iskorištenost Vašeg vanjskog područja.

Bilo da je riječ o terasi, balkonu ili zelenoj površini, za svaku vrstu vanjskog prostora postoje razne mogućnosti upotrebe i kreativnog uređenja. U nastavku ćemo Vam dati ideje kako možete najbolje iskoristiti svoj vanjski prostor:

Namještaj za sjedenje

Praktični kutci za sjedenje koje Vaši djelatnici mogu iskoristiti za objedovanje ili sastanak svakako su neizostavni za vanjsko područje. Garniture s klupama i stolom s ugrađenim stolom posebno su pogodne za navedeno. Ako biste pak htjeli nešto udobniji ugođaj, možete postaviti i viseće ležaljke ili ležaljke. Tako ćete svakako osigurati opuštanje tijekom pauze.

Zelenilo

Pogled na zelenilo uvijek ima opuštajući učinak. Stoga budite velikodušni tijekom sadnje biljaka u svom vanjskom području. Travnjaci, cvjetnjaci, živice, drveće i grmlje stvaraju ugodnu atmosferu. Najbolje bi bilo da odaberete zimzelene, otporne biljke kako bi Vaše vanjsko područje izgledalo lijepo tijekom cijele godine. Zeleno područje možete dodatno ukrasiti ribnjakom ili fontanom.

Praktičnost

Naravno, Vaš vanjski prostor trebao bi ne samo dobro izgledati, nego i biti funkcionalan. Ako želite raditi i vani, WLAN i utičnice su obavezni. Možda ćete željeti postaviti i bijelu ploču. Dolazi li mnogo Vaših djelatnika biciklima na posao? U tom su slučaju potrebni stalci za bicikle ili zaklon za bicikle. Također nemojte zaboraviti ni na kante za smeće i pepeljare za pušače.

Druženje

Druženja djelatnika ne moraju se uvijek održavati izvan poduzeća. Vanjsko područje idealno je mjesto za afterwork događanje koje će okupiti Vaš tim u ležernoj atmosferi i jačati osjećaj zajedništva. Što kažete na večernji roštilj i druženje uz društvene igre? Mogli biste pozvati i obitelji svojih djelatnika.

Ovako ćete održati sigurnost i urednost svog vanjskog područja.

Vaše će vanjske površine doći do izražaja samo ako su uvijek njegovane i održavane. Kako biste ih Vi i Vaši djelatnici mogli bez oklijevanja upotrebljavati, trebali biste obratiti pozornost i na nekoliko sigurnosnih aspekata:

Savjeti za pravilnu njegu vanjskog područja u svako godišnje doba.

Svako godišnje doba donosi različite izazove kad je u pitanju održavanje. Naš kontrolni popis pomoći će da Vaš vanjski prostor uvijek bude održavan i siguran.

Pravilna upotreba i njega vanjskog područja mg$

Kontaktirajte nas!

Za dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.