0800 - 68 00       servis@kaiserkraft.hr

Na sigurnom tlu – uz inteligentne KAISER+KRAFT proizvode za sigurnost Vašeg pogona.

Jedna bi svjetski poznata fotografija iz 1932. godine sve današnje povjerenike za sigurnost u tvrtkama učinila pomalo nervoznima: znate li o kojoj se slici radi?

To je »Ručak na neboderu« Charlesa C. Ebbetsa – a prikazuje jedanaestoricu muškaraca kako ručaju na čeličnom nosaču zgrade General Electric na vrtoglavoj visini iznad Manhattana. Noge im se ljuljaju 200 metara iznad 41. ulice dok jedu sendviče i čitaju novine kao da je to najnormalnija stvar na svijetu. Sigurnosnim mjerama ni traga ni glasa.

A radno mjesto pritom može biti i opasno: izvrtanje zglobova, spoticanje i padovi prema Njemačkom su zavodu za zakonsko osiguranje od nezgoda najčešći uzroci nezgoda. 

Sigurnošću se to ipak ne može u potpunosti izbjeći jer tamo gdje ljudi rade događaju se i greške. Ali rizici se mogu svesti na prihvatljivu mjeru – pažljivošću i predviđanjem. Preventivno postupanje utoliko je važnije jer si zasigurno nitko ne može priuštiti skupocjene zastoje, prekide proizvodnje ili nesigurne radne procese. Zdravlje djelatnika tako postaje najdragocjeniji kapital poduzeća. Mi u tvrtki KAISER+KRAFT zato se inteligentnim proizvodima volimo pobrinuti da to tako i ostane.

Uz našu podršku dajte aktivan doprinos zdravlju svojih djelatnika te tako doprinesite gospodarskom uspjehu svojeg poduzeća! Mi smo Vam za to sastavili raznovrstan portfelj proizvoda.

Uživajte u informiranju!

 Elementi za ograđivanje

Dovde i ni korak dalje: postavljanje granica uz pomoć elemenata za ograđivanje.

Sve ima svoje granice. A one su još bolje kad ih svatko može jasno uočiti. Zahvaljujući našim elementima za ograđivanje u signalnim bojama opasne zone možete označiti tako da ih nitko ne može previdjeti te tako upozoriti na moguće opasnosti.
 

Osim toga se uz stalke za lance i sustave traka možete pobrinuti za sigurna radna područja u pogonu. I oni služe za uočljivo, brzo i učinkovito označavanje.

Uz pomoć zaštitnih ograda dugotrajno ćete ograditi putove u pogonu, a time i zaštititi djelatnike i predmete na području pogona te stvoriti mjerljivi prostor za kretanje na radnom mjestu.

Stupovi za ograđivanje i ograde za blokiranje služe za ograđivanje radnih područja, skladišnih površina i opasnih zona – kako u unutrašnjosti tako i na otvorenom. Uz mobilne elemente za ograđivanje kao što su škaraste rešetke k tomu ćete imati i mogućnost na brzinu osigurati i označiti radna područja.

>>Do elemenata za ograđivanje.

Druge proizvode kao što su pokretne ograde, parkirne rampe ili prometni stošci također ćete pronaći u kategoriji elementi za ograđivanje.


A ako želite osigurati pristup području Vašeg pogona, na ulaze i prolaze postavit ćete rampe i pregrade. Neovlaštene osobe tako neće doći na Vaše područje, a promet će biti uređen i kontroliran.

 

Tražite rampe, pregrade i visinska ograničenja? Pronaći ćete ih ovdje.


Odbojna zaštita

Izdržljivo dobro: odbojna zaštita za djelatnike, sustave i strojeve.

Naša odbojna zaštita i zaštita za rubove može puno izdržati, teško popušta i dokazuje izdržljivost. Time dokazuju odgovorno ponašanje prema djelatnicima, podnim transportnim sredstvima kao i radnim i skladišnim prostorima. Uz zaštitne lukove, odbojne zaštitne ograde ili odbojne stupove, primjerice, možete osigurati putove u pogonu kojima pješače Vaši djelatnici; regali i strojevi mogu se osigurati elementima za zaštitu od sudaranja i odbojnim zaštitnim elementima tako da ih podna transportna sredstva ne oštete u slučaju sudara.

Zahvaljujući žutoj odn. žutocrnoj signalnoj boji svi odbojni zaštitni proizvodi djeluju kao jako upozorenje i dobro su uočljivi. Jer ako nešto vidimo, logično je da se u to nećemo zaletjeti. Za zaštitu od udara u rubove i kutove nudimo Vam širok asortiman fleksibilnih zaštitnih profila u žutocrnoj ili crnobijeloj signalnoj boji. U programu imamo i fluorescentne, fotoluminiscentne i retroreflektirajuće zaštitne profile. A ako unatoč mjerama opreza ipak dođe do udara, uz pravu odbojnu zaštitu ni to nije tako strašno: okrugle prečke i odbojni stupovi od specijalne plastike na bazi polimera toliko su fleksibilni da se nakon sudara vraćaju u prvobitni položaj. Zahvaljujući tome ne čuvaju se samo inventar i podna transportna sredstva već i sami odbojni proizvodi te se time značajno smanjuje trošak popravaka.


Označavanje

Jednostavno tumačenje znakova – uz ispravno označavanje.

Mi u Vaš radni život unosimo boju! Točnije rečeno: oznake u boji. Pomoću njih možete jasno ograđivati putove i područja u pogonu. A ako se Vaši djelatnici drže tih zadanih ruta, promet u pogonu može se odvijati sigurnije i pod većom kontrolom. Za vozila koja se kreću unutar označenog područja smanjuje se opasnost sudara sa susjednim predmetima. Uz naše boje za označavanje hala i premaze za hale skladišna područja i pripadnost možete označavati jednako jasno kao i posebne utovarne ili istovarne zone, a čak se mogu izjednačiti i male neravnine.

U područje označavanja uz uređaje za bojenje, boje za označavanje hala ili podne trake za označavanje spadaju još i omoti za dokumente, okviri za dokumente, etikete, držači za etikete, naljepnice, orijentacijske ploče i kompleti znakova za natpise. Prilikom komisioniranja pomoći će Vam orijentacijske ploče ili naljepnice s brojevima, primjerice, da se u labirintu nanizanih regala bolje orijentirate. A onaj tko zna kamo treba stići, brže će i pronaći mjesta skladištenja te će zahvaljujući odgovarajućim oznakama – PVC podnim oznakama za mjesta za postavljanje paleta ili PVC piktogramima s naredbama i zabranama – učinkovitije urediti svoje radne procese.

>>Do oznaka.


Zrcala i uspornici za kolnik

Preglednost nad svime, bez opasnosti i s pravom brzinom. Uz panoramska i prometna zrcala, kabelske mostove i uspornike za kolnik.

Panoramska i prometna zrcala ne hvataju Vas. Ta Vam zrcala prije omogućuju pregled situacije: tako ćete čak i u najskučenijim uvjetima imati gotovo slobodan pregled događaja oko sebe. I u nepreglednim područjima s gustim prometom imat ćete sve na oku te ćete moći bolje kontrolirati proizvodne procese. Uska grla, sudari ili prepreke koje ometaju uz njih su stvar prošlosti. Ono što vrijedi unutra, vrijedi i vani! Brojna područja u područjima pogona imaju nepregledne ulaze i križanja – ovdje prometna zrcala olakšavaju slobodnu vožnju. Za uporabu u najzahtjevnijim klimatskim uvjetima preporučujemo naše zrcalo od akrilnog stakla koje se ne zaleđuje niti zamagljuje, a za ekstremne vremenske uvjete i izvedbu od nehrđajućeg čelika.

Još više sigurnosti u području pogona ostvarit ćete uspornicima za kolnike i kabelskim mostovima. Žuta odn. žutocrna boja jasno govore: pozor i oprez! Tamo gdje su kabelski mostovi, kablovi i crijeva više ne leže uokolo. Promet u pogonu i skladištu moći će se odvijati bez ometanja. Osim toga ćete time zaštititi vodove i uklonit ćete mjesta na kojima se Vaši djelatnici eventualno mogu spotaknuti. Uspornici za kolnike ne označavaju samo opasna područja već pridonose i mirnijem prometu na području pogona. Zašto? Onaj tko je jednom većom brzinom prešao preko takvog uspornika osjetio je lagani potres i sljedeći će put dragovoljno skinuti nogu s gasa.

Druge kabelske mostove od PVC-a ili aluminija za rad bez spoticanja u Vašem uredu pronaći ćete ovdje.

>>Do panoramskih i prometnih zrcala.
>>Do uspornika za kolnike.


Zimske službe

Svake godine iznova: zimska služba.

Što to zimska služba treba svake godine iznova? Dobru organizaciju – u obliku materijala za posipanje, vozila za posipanje i spremnika za posipanje. Potonji su dostupni u klasičnoj izvedbi od visokokvalitetnog PE ili od GFK za skladištenje na otvorenom.

A sada čišćenje važnih putova i dolaznih prometnica može početi. Lopate u ruke! A ako se poledica, mraz i snijeg još više zaoštre, nema problema, jer u programu imamo kolica za posipanje velikog volumena. Znate što, najbolje je da u svojem pogonu napravite skladište materijala jer ćete tako zimi uvijek biti spremni za sve što Vam nebo donese.

>>Do zimske službe.

 


Ogledne ploče

Kakve veze imaju prozirni ormarići i organizacijske ploče sa sigurnošću u pogonu?

Jako puno! Naime, bez detaljnog opisa smjernica i pravila djelatnici neće biti dovoljno informirani. Svaki zaposlenik trebao bi poznavati sigurnosne mjere u svojem poduzeću i znati kako se treba ponašati ako se nešto dogodi: Kako moram reagirati u slučaju požara? Komu da se obratim u slučaju nužde? Što da učinim pri kvaru stroja

Samo onaj tko poznaje svoja prava i obveze može u slučaju opasnosti pomoći sebi i drugima. Poslodavci su osim toga obvezni tekst određenih zakona i uredbi o zaštiti na radu objaviti u lagano čitljivom obliku na odgovarajućem mjestu u pogonu. Tu će Vam dobro doći naši prozirni ormarići i organizacijske ploče, zar ne?

 

Prozirni ormarići u crvenoj, žutoj i zelenoj signalnoj boji pomoći će Vam da bojama naglasite teme relevantne za sigurnost.

 

 


>>Dodatne informacije o oglednim pločama u području Sigurnost na radu.

ŽELITE PRIKAZ OPTIMIRAN ZA MOBILNE UREĐAJE?

Internetska trgovina KAISER+KRAFT sada je dostupna i u mobilnoj verziji koja se za Vas neprestano razvija.
Isprobajte mobilnu verziju