0800 - 68 00       servis@kaiserkraft.hr

Sada možete pakirati!

Pakiranje i omatanje stretch folijom

Je li Vam to poznato? Stigla je pošta, a s njom i paket – sav ulubljen, zgužvan i ispucan. »Hm, nadam se da je sadržaj u redu«. Za takve nezgode ne mora nužno biti kriv dostavljač. Često je dovoljna pogrešna ambalaža. Prevelike ili pretanke kartonske kutije te premalo obloga, čime se omogućava previše pomicanja u unutrašnjosti paketa.

Sigurno već znate što je najvažnije kod materijala za pakiranje i kako možete spriječiti gornji scenarij. Mi Vam ipak želimo pružiti mogućnost da upoznate naše proizvode kroz šest najvažnijih koraka u pakiranju – od vaganja pa sve do vezanja.

Vaganje & pakiranje

1. korak: Pazite na težinu!

Koliko je Vaša roba teška? Prije nego uopće počnete razmišljati o pakiranju, trebali biste si postaviti ovo pitanje i izvagati robu. Kvaliteta kartona smije biti niska ako je sadržaj lagan. No za teške stvari trebate posebno izdržljive kartone. Osim toga, ovdje se radi o čistom novcu: stabilne višeslojne kartonske kutije koristite samo za predmete koji ih zaista i trebaju, a povoljnije modele za sve što nije lomljivo ili osjetljivo. A uz naše vage možete provjeriti nalazi li se težina Vašeg paketa unutar okvira.

Vage

Uz kompaktnu vagu, stolnu vagu, vagu za brojenje ili kolica s platformom na miligram možete izvagati velike i male, teške i lagane predmete.

Kartonske kutije

Bilo da se radi o sklopivom kartonu ili kartonskoj kutiji za selidbu, o džepiću za dokumentaciju ili etiketi za karton, izbor na Vašim stolovima za pakiranje trebao bi biti dovoljno velik kako biste mogli zapakirati različite predmete na prikladan način.

Stolovi za pakiranje

Bez stola za pakiranje nema pakiranja. Ovdje za Vas imamo serije Starter Line i Profi Line.

Oblaganje

2. korak: Napravite oblogu!

Koliko je lomljiva ili osjetljiva Vaša pošiljka? Koliko ćete predmeta staviti u paket? Odgovori na ova pitanja određuju vrstu i količinu materijala za zaštitu. Lomljivu robu treba obložiti: folijom sa zračnim jastučićima ili folijom od pjene, ali i valovitim kartonom u roli i papirom za pakiranje. Ništa se ne smije micati kako se ne bi oštetila stijenka paketa ili ostala roba koju šaljete. Mrežice za zaštitu površine sprječavaju ružne ogrebotine i nedostatke.

Pazite na kutove i rubove!

Kako se posteri, plakati ili crteži ne bi presavili, nudimo Vam tuljke za slanje koje možete staviti u paket ili poslati pojedinačno. Druge predmete kao što su komadi pakiranja i palete možete stabilizirati i proizvodima za zaštitu rubova – oni podržavaju i omatanje stretch folijom te vezanje.

Pakiranje u vrećice

3. korak: U vrećicu s njima!

Stavljate li dokumente ili osjetljive predmete u paket? U vrećicama sa zračnim jastučićima i vrećicama s potisnim zaporom takve stvari možete dobro zaštititi. Sitni se dijelovi u plosnatim vrećicama neće izgubiti, a pisani se dokumenti neće se presaviti. Za slanje dokumenata osim toga nudimo i džepiće za dokumente.

Neke predmete želite zavariti sami? Za to postoje praktični uređaji za zavarivanje folija. Naše stolne modele možete uz uštedu prostora lako integrirati u postupak pakiranja. Uz to Vam nudimo cjevastu foliju u roli koja Vam omogućuje da sami odredite veličinu vrećice.

Spajanje & lijepljenje

4. korak: Začepi i zalijepi!

Je li sve unutra? Onda se paket može zatvoriti. Uz odgovarajuću ljepljivu traku mokrim ljepilom ili spajalicama. Ako se odlučite za ljepljivu traku, možete koristiti uređaje za odmotavanje kako biste brzo i učinkovito okončali četvrti korak pakiranja. Za osjetljivu robu preporučujemo upozoravajuće trake i etikete.

Omatanje stretch folijom & stiskanje

5. korak: Pobrinite se za stabilnost!

Napunili ste paletu kartonskim kutijama? Sada teret možete ispravno učvrstiti. Kako se sve ne bi pomicalo, možete ga omotati stretch folijom. Imate li strojeve za omatanje stretch folijama? Kod nas ćete, naravno, pronaći i odgovarajuću foliju za strojno omatanje. I za klasične ručne uređaje za odmotavanje imamo odgovarajuće folije u rolama. U našem savjetniku za kupnju možete saznati više o tome kako ispravno omatati stretch folijom !

Napravite zaštitni omot!

Ne isporučuje se svaki predmet u kartonu. To se prije svega odnosi na velike i glomazne uređaje. Ali i ta roba treba sigurno stajati na paleti te biti dobro zaštićena. Mi u tu svrhu rado upotrebljavamo steznu foliju koja sigurno obuhvaća robu. Za to Vam nudimo pokrove s folijom, cjevastu foliju i plosnatu foliju.

Vezanje

6. korak: Sada ćemo sve zaokružiti!

Zašto vezanje? To nije samo povoljna varijanta pakiranja već je i sigurna. Vezanjem možete izbalansirati raspodjelu težine. Time možete spriječiti transportna oštećenja, neovisno o tome koliko se kamion ili kontejner drmaju.

Ovisno o težini, veličini i vrsti robe koju šaljete razlikuje se i materijal za vezanje:

Za jednostavne palete s kartonima prikladne su plastične trake od polipropilena. Prilagodljive su i uz to vrlo povoljne. PP trake spajate kopčama ili zavarivanjem.

PET trake osiguravaju teške palete i robu. Jake poliesterske trake često zamjenjuju čelične trake jer ne hrđaju pa se češće koriste za predmete na otvorenom. Trake se jednostavno spajaju plombiranjem ili zavarivanjem.

Trake od tekstila ili tkanine i kompozitne trake imaju praktične spajalice. Osim toga su i otporne na atmosferske utjecaje. Iako im je materijal mekan, one mogu dobro odoljeti jakim silama. Time nećete osigurati samo palete već i nezgrapne predmete.

Čelik se od svih materijala za vezanje najmanje isteže i zato ima posebno visoku čvrstoću na lom. Zbog toga jamči visoku stabilnost. Njime se optimalno učvršćuju teški, glomazni proizvodi oštrih bridova od kamena ili metala. Čelične se trake mogu spajati probijanjem ili pečaćenjem čahurama.

Kod nas nećete dobiti samo sve vrste traka već i pripadajuće uređaje za zatezanje i spajanje. Rado ćemo Vam ih ponuditi i u kompletu.

PP trake (polipropilen)

Snažne i kompozitne trake (poliester)

PET trake (poliester)

Čelične trake

ŽELITE PRIKAZ OPTIMIRAN ZA MOBILNE UREĐAJE?

Internetska trgovina KAISER+KRAFT sada je dostupna i u mobilnoj verziji koja se za Vas neprestano razvija.
Isprobajte mobilnu verziju