0800 - 68 00       servis@kaiserkraft.hr

Novi električni pogon transportnih uređaja

EUROKRAFT transportna kolica širine 700 mm i 800 mm sada se mogu opremiti i praktičnim električnim pogonom. Novi električni pogon olakšava transport tereta do 500 kg te tako značajno doprinosi bržem i učinkovitijem radu.

 

Natovarena kolica s policama, montažna kolica i kolica s kutijama od žice, lima ili drva puno se lakše mogu pokretati pomoću elektromotora. Dodatnim pogonom štede se i rasterećuju djelatnici, ali i transportna kolica. Snaga potrebna za upravljanje i pokretanje značajno se smanjuje kad kolica treba povlačiti, a smanjena je i prilikom guranja. Ergonomija na radnom mjestu, brzi radni koraci i očuvanje inventara potiču se korištenjem električnog pogona.

 

Električni pogon može se kretati unaprijed i unatrag s dvije brzine. Unaprijed brzinom 4 do 5 km/h, a unatrag 3 do 3,5 km/h.

 

Motor može čak i uz teret od 500 kg motor uz potpuno napunjeni akumulator bez problema neprekidno raditi sat vremena.

Montaža električnog pogona

Montaža električnog pogona na transportna kolica provodi se jednostavno i brzo pomoću dvaju vijaka. Pritom se otpuštanjem vijaka uklanja postojeći nosač s fiksnim kotačima, a električni pogon se pritezanjem vijaka montira na isto mjesto. Akumulator spaja sâm korisnik.

 

Sada se još samo treba pričvrstiti odašiljač na dršku za guranje pomoću uklopnog držača. To se može učiniti brzo, pomoću aluminijske obujmice i šesterokutne matice. Drška za guranje pritom može imati promjer cijevi od 30 do 33 mm.

 

I transporteri za siguran transport, pomični ormari i stolna kolica jednostavno se mogu opremiti električnim pogonom.

Sigurnosne mjere na uređaju

Naravno da tehnički uređaj koji se svakodnevno koristi u tvrtkama i proizvodnim pogonima treba biti zaštićen važnim sigurnosnim uređajima. Radi zaštite od požara uzrokovanog kratkim spojem ili pregrijavanjem elektronike, sigurnosna funkcija prebacuje upravljač u stanje zaustavljanja u slučaju nužde. Ali i podnapon pokreće zaustavljanje u nuždi radi zaštite akumulatora od dubinskog pražnjenja.

Elektronički pogon koncipiran je tako da se motor tijekom ispravnog korištenja zagrijava umjereno. Zato se zagrijani motor i za vrijeme korištenja još uvijek može dirati rukama.

Sofisticirano mjerenje struje osigurava potrebnu zaštitu od preopterećenja i uz to se brine za mogućnost automatskog isključivanja električnog pogona kad se na putu nađu prepreke ili otpori.


Uz uređaj dolazi i odašiljač, čiji je prijemnik smješten na elektromotoru. Ako se odašiljač nalazi predaleko od prijamnika pokreće se zaustavljanje u slučaju nužde. Transportni uređaji polagano se pokreću unaprijed ili unatrag pomoću dviju gornjih tipki. Dvije donje tipke omogućuju brže kretanje transportnih sredstava.

Odašiljač mora biti potpuno priključen na uređaju kako biste ga mogli pokretati. Uklanjanje odašiljača stoga štiti od neovlaštene uporabe električnog pogona.

Skinuti odašiljač može poslati samo naredbu za zaustavljanjem. To se događa pomoću tipke za zaustavljanje u nuždi na odašiljaču. Drugi odašiljači iste frekvencije ne mogu se koristiti za upravljanje.

Nakon zadanog vremena nekorištenja, električni pogon radi uštede struje prelazi u modus pripravnosti za rad.

 

EUROKRAFT proizvodi dostupni s električnim pogonom

Električni modul se u tvrtki KAISER+KRAFT svakako može kupiti i pojedinačno, kako biste na odgovarajući način mogli nadograditi svoje postojeće uređaje. Ako razmišljate o kupnji novih transportnih kolica, već ih sada možete kupiti s pripadajućim električnim pogonom. Taj modul, kao i proizvode koji se isporučuju s odgovarajućim električnim modulom, možete pronaći ovdje.

ŽELITE PRIKAZ OPTIMIRAN ZA MOBILNE UREĐAJE?

Internetska trgovina KAISER+KRAFT sada je dostupna i u mobilnoj verziji koja se za Vas neprestano razvija.
Isprobajte mobilnu verziju