0800 - 68 00       servis@kaiserkraft.hr

Ni makac: sredstva za upijanje i proizvodi za slučaj nužde kod PROPUŠTANJA za ispravno rukovanje opasnim tvarima.

Što je zajedničko zviždačima i rupama? I jedni i drugi propuštaju. Međutim, dok zviždači najčešće samo sebe izlažu opasnosti, propuštanje može sa sobom donijeti daleko tragičnije posljedice te ugroziti posao, ljude i okoliš.

Nezgoda najčešće dolazi brzo – tako je i u industrijskom okruženju. Svugdje gdje se skladište i transportiraju opasne tvari, gdje se njima rukuje i gdje se obrađuju, neke stvari doslovno mogu krenuti u krivom smjeru: hidrauličko ulje curi, vozila gube benzin, dizel ili kemikalije nekontrolirano istječu. Klizanje je pritom čak i jedna od najmanjih opasnosti za ozljeđivanje. O nagrizanju ili trovanju, ugrožavanju tla i voda ili prekidu proizvodnje ovdje uopće ne želimo govoriti. Itekako je dobro poznato kakve sve opasnosti kriju tvari poput ulja, benzina, dizela, kemikalija, kiselina, lužina ili otapala.

Kako bi se već unaprijed izbjegli negativni učinci na djelatnike i okoliš, zakonske odredbe te nacionalni i međunarodni ekološki propisi prisiljavaju poduzeća na poduzimanje odgovarajuće preventivne mjere za rukovanje opasnim tvarima (obveza osiguranja). Ispravnim sredstvima za upijanje i proizvodima tvrtke KAISER+KRAFT za upravljanje propuštanjima možete ciljano vršiti prevenciju u ugroženim područjima. Ali ako se nezgoda ipak dogodi, samo je jedno važno! Odmah obuzdati propuštanja, identificirati opasne tvari, sigurno ih prihvatiti i ekološki zbrinuti.

Kao specijalist za sredstva za upijanje svakako ćemo Vam osobno pomoći u pronalasku pravog rješenja. Ovdje otkrijte pouzdana sredstva za upijanje za prevenciju kao i proizvode za slučaj nužde kod propuštanja koji će Vam pomoći da sačuvate mir, da skupite opasne tekućine te zaštitite djelatnike i prirodu.

 Upijajuće krpe

S dubokom povezanošću: upijajuće krpe.

Neuralgične točke odn. problematične zone postoje u svakom pogonu – to je dovoljan razlog za prevenciju pomoću upijajućih krpi i za njihovu preventivnu uporabu na pravim mjestima. Opasne tvari mogu se uz ispravnu opremu učinkovito i dobro obuzdati i skupiti – i prije nego se dogodi nešto loše.

Naše upijajuće krpe od 100% polipropilenskih vlakana idealne su za preventivnu uporabu ispred strojeva, na radnim mjestima i ispod njih, ispodpotencijalnih mjesta propuštanja kao što su ventili, slavine, ispusti itd. Čak i kad se radi samo o kapanju, hitnim slučajevima kod propuštanja ili havarijama moći ćete postupati brzo, jednostavno i temeljito.

>>Do upijajućih krpi.

 

>>Upijajuće krpe: pitanja i odgovori.

Ove Vam krpe nudimo u različitim izvedbama, kvalitetama i formatima: ovisno o namjeni i opasnoj tvari koju treba upiti, odaberite između upijajućih krpi »Ulje«, »Univerzal« ili »Kemikalije«. Bilo da je iscurilo rashladno sredstvo, otapalo ili mazivo, benzin, dizel ili benzol, sulfatna, solna ili octena kiselina, lužine ili alkohol, zahvaljujući plavo, sivo i žuto obojenim kôdovima boja, za svaku ćete primjenu pronaći pravu krpu. Jednostavno je stavite, pustite da upije te natopljenu krpu pravilno zbrinite. I gotovo! Zbog male vlastite težine i ekstremno jakog upijanja – do 25 puta više od vlastite težine – nećete profitirati samo zbog manje količine utrošenog materijala već i od niskih troškova zbrinjavanja: platit ćete samo zbrinjavanje upijene tekućine, a ne i sredstva za upijanje. Druge prednosti za Vas: upijajuće krpe ne praše, otporne su na habanje i ne ostavljaju vlakna; strojevi i radna mjesta neće se zaprljati niti ugroziti. Osim toga kad radite s krpama, kraju nema niti napornog metenja.

Komplet za upijanje u slučaju nužde kod propuštanja

Brzi pomagači u nevolji: kompleti za upijanje u slučaju nužde kod propuštanja.

Kad u pogonu dođe do opasnosti s opasnim tvarima, ne pomažu Vam ni SOS Morseova abeceda ni pozivi upomoć ni mahanje rukama ili divlje lupanje nogama. Tada zaista brzo i učinkovito pomaže samo jedno: komplet za slučaj nužde kod propuštanja.

Budimo iskreni – jeste li pripremljeni na hitan slučaj? Svaki pogon koji radi s opasnim tvarima ili ih skladišti trebao bi imati opremu za slučaj nužde za upijanje i zbrinjavanje iscurjelih tekućina.

Proizvodi za slučaj nužde kod propuštanja štite Vaše poduzeće od nekontroliranog curenja opasnih tvari, visokih troškova zbrinjavanja i prekida proizvodnje zbog čišćenja. Dobra su i odgovarajuća školovanja i probe s djelatnicima kako bi se spriječile pogreške i troškovi nastali pogrešnom ili nestručnom uporabom.

Uz komplet za slučaj nužde kod propuštanja brzo ćete pri ruci imati sve što Vam je potrebno za »prvu pomoć«. U torbi za nošenje ili u pokretnoj kutiji pronaći ćete sve što Vam je potrebno kao što su krpe od filca, usisna crijeva, usisni jastuci, krpe za brisanje, vrećice za zbrinjavanje i rukavice. Pomoći će Vam i ako zadržite hladnu glavu kako se nevolja ne bi pretvorila u katastrofu. I to je pravi pomagač.

>>Do kompleta za slučaj nužde kod propuštanja.

Upijajući granulati

Važan je tempo. Ali i dobar upijajući granulat.

Kad cure opasne tekućine, važna je brzina. A nju sada možete povećati uz pravi upijajući granulat. Velika moć upijanja granulata za Vas znači uštedu vremena prilikom uklanjanja tekućina. U tvorničkim krugovima i u industrijskim pogonima, u proizvodnim halama i radionicama, kod špedicija, na autocestama i ulicama te kod vatrogasne službe; na učvršćenim površinama u zatvorenom i otvorenom prostoru te na grubim i poroznim podlogama i asfaltu.

Univerzalni koncentrat za apsorpciju upijajuće je sredstvo za ulja i kemikalije prikladno za univerzalnu primjenu i gotovo sve tekućine, ali nenadmašan kod upijanja pastoznih tvari kao što su smole, lakovi ili ljepila.

>>Do upijajućih granulata.

Ovaj višenamjenski upijajući granulat tipa III R od visokoporoznih vulkanskih stijena snažno je upijajuće sredstvo za ulja i kemikalije s velikom moći upijanja prikladno za sve industrijske podove i ceste kao i odobreno za uporabu na javnim i industrijskim prometnicama. Ovaj višenamjenski upijajući granulat idealan je za upijanje ulja i vodenastih tekućina, kiselina, lužina i zapaljivih tekućih kemikalija, osim toga ima i DEKRA certifikat za upijanje biodizela te čak i pri kišovitom vremenu oduševljava svojom velikom moći upijanja. Upijajući granulat za ulje Cork Sorb tip I, II i III R naše je višestruko nagrađivano, ekološko upijajuće sredstvo savršeno prikladno za upijanje svih vrsta ulja, otapala ili drugih organskih spojeva prolivenih ili iscurjelih na prometnice, industrijske podloge ili vodene površine. A budući da je pluto (Cork) sirovina koja štedi resurse, 100% je prirodno, raste u prirodi i biološki je razgradivo, taj je upijajući granulat za ulje odobren za uporabu u prehrambenoj industriji. 1 kg granulata Cork Sorb može upiti 4,8 litara ulja.
Saznajte više u uputama.

Brtve

Brtvljenje je stvar časti: fleksibilne brtve.

Tko traži brzu zaštitu od curenja tekućina uz naše će fleksibilne brtve od poliuretana biti vrhunski zbrinut. Mogu se koristiti odmah, ne propuštaju te time sprječavaju ulazak opasnih i po okoliš štetnih stvari u kanalizacijski sustav. Brtve osim toga ograđuju propuštanja odn. sprječavaju njihovo širenje. Prilagodljiva specijalna plastika pritom optimalno prianja i na neravne površine, pa se tekućine ne mogu provući i odmah bivaju zaustavljene.

Brtve su otporne na većinu ulja i mnogobrojne industrijske kemikalije na bazi vode, jednostavno se čiste sapunicom i mogu se ponovno koristiti. Brtvene prostirke izvrsne su za brzo brtvljenje odvoda, poklopaca kanala ili slivnika; brtvene ograde savršene su za brzo ograđivanje i kontrolu iscurjelih tekućina. A ako dođe do veće štete, možete međusobno spojiti i više elemenata za ograđivanje. Područja u kojima češće dolazi do propuštanja mogu se trajno osigurati trajnim brtvenim ogradama. Materijal je pritom toliko robustan da preko njega mogu bez problema prelaziti vozila koja koristite u Vašem pogonu.

>>Do brtvi. Ovdje ćete pronaći brtvene čepove, brtve za bačve i brojne druge inteligentne proizvode.

Sklopiva prihvatna korita

Praktično privremeno rješenje: sklopiva prihvatna korita.

Što zapravo radite sa stvarima koje želite privremeno odložiti ili pospremiti zbog održavanja: kamo s bačvama, dijelovima strojeva, akumulatorima i uređajima iz kojih mogu iscuriti opasne tekućine? Kako ćete prihvatiti sitna prelijevanja i propuštanja?

S njima ravno u sklopivo prihvatno korito! Ova fleksibilna i brza zaštita od tekućina koje su iscurile sprječava ulazak opasnih i po okoliš štetnih tvari u kanalizacijski sustav. Montaža za to nije potrebna – samo ga rasklopite i koristite. U nekoliko zahvata dobit ćete stabilno sklopivo korito koje prihvaća tekućine koje cure ili se prelijevaju.

A onoliko vremena koliko Vam je trebalo za montažu potrebno je i za demontažu – i već se može pospremiti tako da štedi prostor ili transportirati na vozilima itd.

Želite li primjer? Uzmimo npr. univerzalno sklopivo prihvatno korito: u njemu možete privremeno skladištiti posude, akumulatore ili onečišćene dijelove strojeva. Uz takva sklopiva korita dobivate maksimalnu fleksibilnost uz maksimalnu zaštitu u tren oka. Pop-Up korita za slučajeve nužde će Vam pak, kao što im i ime kaže, pomoći kad tijekom rada s opasnim tvarima dođe do slučaja nužde. Kod propuštanja na vozilima, bačvama, vodovima, cijevima ili strojevima uz njih ćete u nekoliko sekundi vrlo jednostavno pri ruci imati pomoć: jednostavno rasklopite, protresite, upotrijebite i gotovo!

Brojna druga sklopiva korita za slučaj nužde, kao što su univerzalna korita s nastavkom za ispust te QuickBerm® korita po kojima mogu voziti viličari ili kamioni različitih veličina i izvedbi također imamo za Vas u našem asortimanu. Najbolje je da posjetite našu online trgovinu!

>>Do sklopivih prihvatnih korita.

Drugi proizvodi

Na sigurnoj strani: prevencija i upravljanje propuštanjima.

Prihvatne cerade za stropna propuštanja: tekućine koje kaplju s krovova, cijevi, vodova itd. mogu se prihvatiti i ciljano odvesti.

 

Odstranjivač ulja s trakom: za djelotvorno i učinkovito uklanjanje stranog ulja u spremnicima maziva za hladno podmazivanje, procesnim kupkama i kupkama za kemikalije itd.

Spremnik za skupljanje opasnih tvari:
idealan za skupljanje, skladištenje i zbrinjavanje rabljenih sredstava za upijanje ulja (krpe, granulati), krpa za čišćenje, ostataka boje te zapaljivih tvari i tvari opasnih za okoliš.

Prostirka s upijajućim jastukom: apsorbirajući upijajući jastuci u gustoj, fleksibilnoj PVC prostirki – idealno ispod propusnih strojeva, cijevi, vodova, slavina itd. iz kojih kaplje. Nečistoće ne dospijevaju u tlo.
 

Upute za prevenciju i slučaj nužde.

Osigurajte si sada naše besplatne upute i saznajte više o pravim proizvodima za prevenciju i slučaj nužde. Do uputa.

ŽELITE PRIKAZ OPTIMIRAN ZA MOBILNE UREĐAJE?

Internetska trgovina KAISER+KRAFT sada je dostupna i u mobilnoj verziji koja se za Vas neprestano razvija.
Isprobajte mobilnu verziju