0800 - 68 00 

Ograničite odabir
(moguć je višestruki odabir)

Neto cijena

ograničiti

-
Dužina užeta
Nosivost
 

Užna vitla, vučna užad

S pomoću užnih vitala podizat ćete obratke i radni materijal težine do nekoliko stotina kilograma – učinkovitija od toga samo su naša električna užna vitla! Dakako, ovdje ćete također pronaći građevinska vitla za primjenu u mobilnom području.
Pronađeno je 14 proizvoda
| | |
Mehaničko užno vitlo
zidno vitlo, teret podizanja 300 kg
Neto
od 2.050,- kn
Mehaničko užno vitlo
zidno vitlo, teret podizanja 500 kg
Neto
od 2.350,- kn
Mehaničko užno vitlo
konzolno vitlo, teret podizanja 300 kg
Neto
od 2.150,- kn
Ručno užno vitlo
zidno vitlo, teret podizanja 50 kg
Neto
1.025,- kn
Ručno užno vitlo
zidno vitlo, teret podizanja 100 kg
Neto
1.525,- kn
Električno užno vitlo
upravljački vod 3 m
Neto
od 29.900,- kn
Vučna dizalica
uklj. veliku osnovnu opremu
Neto
od 12.500,- kn
Vučna dizalica
uklj. malu osnovnu opremu
Neto
od 8.200,- kn
Vučna dizalica
uklj. polužnu cijev
Neto
od 6.700,- kn
Mala dizalica
uklj. osnovnu opremu
Neto
od 4.050,- kn
Neto
13.900,- kn
Neto
8.900,- kn
Neto
10.900,- kn
Neto
15.500,- kn
Pronađeno je 14 proizvoda

Užna vitla i vučna užad – alternativa lančanoj dizalici s uštedom prostoraUžna vitla i vučna užad klasični su proizvodi tehnike podizanja. To nije nikakvo čudo jer je uvijek nešto potrebno podizati, bez obzira na to je li riječ o gradilištu ili radionici, u unutarnjem ili vanjskom području. A katkad su mali i fleksibilni podizni uređaji najbolje rješenje.Kako funkcioniraju užna vitla i vučna užad?Nema užnog vitla bez užeta – odnosno, točnije rečeno, bez višežilnoga čeličnog užeta koje odolijeva i velikim opterećenjima. Dodatan sastavni dio užnih vitala jest namot na kojemu se uže namotava. Stoga je i ovdje riječ o svojevrsnom »kabelskom namotu«.Okretanjem namota uže se i teret koji ono prenosi podižu odnosno spuštaju. Kod pojedine se vučne užadi ovaj proces provodi ručno, okretanjem poluge. Električna užna vitla opremljena su motorom i daljinskim upravljačem. Sve što Vi morate učiniti jest podići teret, spustiti ga ili ga pridržavati u zraku: samo je potrebno pritisnuti odgovarajući gumb.Za što su užna vitla i vučna užad prikladna?Užna su vitla kao podizni uređaji kojima se jednostavno rukuje idealna za podizanje ili povlačenje tereta. Međutim, njihova je nosivost, osim nekoliko iznimki, manja od nosivosti lančane dizalice. No zato naša užna vitla zauzimaju malu količinu prostora i vrlo su lagana. Tako su ona, ovisno o modelu, također prikladna za mobilnu upotrebu.Mobilna ili stacionarna izvedba – kada je koje užno vitlo ono pravo?Mjesto i svrha upotrebe odlučujući su čimbenici pri odabiru vučne užadi:  • Za fiksno mjesto u skladištu, u proizvodnji ili u radionici kod tvrtke KAISER+KRAFT pronaći ćete užna vitla s ručnim pogonom za zidnu montažu. Tiha i kompaktna izvedba s nosivostima podizanja do nekoliko 100 kilograma.

  • Na raspolaganju imate više prostora i želite podizati veći teret? U tomu Vam slučaju preporučujemo električno užno vitlo s nosivošću do 2000 kilograma.

  • U vanjskom su području, primjerice na gradilištima i drugim lokacijama s čestim promjenama položaja, naša građevinska vitla optimalno rješenje. Ona se mogu jednostavno pričvrstiti s pomoću kuke, a njima se može upravljati daljinskim upravljačem. Automatsko isključivanje u slučaju namotanog užeta povećava razinu sigurnosti.


Potrebna Vam je stručna pomoć kod odabira? Rado ćemo Vas savjetovati, i to ne samo kada je riječ o kupnji užnih vitala. Kod tvrtke KAISER+KRAFT također ćete dobiti koloture i lančane dizalice, kranove, opružne dizalice te sve ostalo što Vam je potrebno za podizanje i transport u Vašem pogonu.

Usporedba proizvoda