Tematski svijet: održivost

Tema održivosti je svugdje. Mnogi ne znaju kako započeti s primjenom održivosti uz sve mogućnosti koje su dostupne. Jedan od mogućih odgovora: sada.

Uhvatite se u koštac sa stvarima i jednostavno počnite djelovati. Tako primjerice možete početi kupovati dobre proizvode i dobre usluge. Uz to ćete kod nas uvijek dobiti i dobro savjetovanje. To je jedini ispravan način ili dobro rješenje, kako mi to kažemo.

Mjerljivi standardi održivosti – uz pomoć rezultata Enkelfähig Score.

Naš svijet održivosti 367

Zalažemo se za rješenja na razini Enkelfähig. Uz pomoć pametnih umova, pametnih ideja i održivih i učinkovitih rješenja dajemo sve od sebe za budućnost vrijednu življenja, u kojoj želimo vidjeti kako buduće generacije odrastaju. Zbog tog cilja svjesno pazimo na to koje proizvode nudimo, kako se oni proizvode i kome ćemo prepustiti njihovu isporuku. Konkretno, to za Vas znači sljedeće: možete se radovati brojnim Enkelfähig proizvodima u našem asortimanu, s rezultatom Enkelfähig Score.

S rezultatom Enkelfähig Score osiguravamo veću transparentnost u portfelju proizvoda i time ocjenjujemo tri glavna stupa, a to su ekologija, ekonomičnost i socijalni učinak za svaki proizvod. Time Vam dodatno olakšavamo prepoznavanje održivih proizvoda na prvi pogled.

Zajedno za svijet vrijedan življenja: projekti naših kupaca

Dugovječnost + recikliranje

Naš svijet održivosti 640

Projekt Vishay Electronic

 • Fleksibilnost, s mogućnošću proširivanja po želji
 • Bolja sposobnost planiranja budućih zahtjeva
 • Potrebne komponente mogu se uvijek naknadno kupiti
 • Stari regali ponovno su upotrijebljeni
 • Usluga popravka na licu mjesta

Recikliranje

Naš svijet održivosti 640

Projekt Diakonie Ruhr Werkstätten

 • Za radove koji zahtijevaju posebnu pomoć stvoren je zaseban prostor
 • U tu svrhu demontiran je i preuređen stari ured u hali
 • Stručno savjetovanje u pogledu Uredbe sigurnosti na radu
 • Obnovom je ušteđena površina i građevinski materijal

Naš svijet održivosti ler

»O održivosti se može mnogo govoriti. No to nije potrebno. Jednostavnije je djelovati!«

Lisa Blumenstock
Djelatnica zadužena za održivost u tvrtki kaiserkraft

Dobra i održiva kupnja može biti tako jednostavna.

Naš svijet održivosti 367

Održive alternative u trgovini Enkelfähig

 • Rastući asortiman održivih proizvoda
 • S rezultatom Enkelfähig Score
 • Održivija alternativa u košarici
Naš svijet održivosti 367

Dugovječna oprema za transport

 • Robusna konstrukcija za dugačak vijek trajanja
 • Jednostavno održavanje produljuje učinkovitost opreme
 • Smanjena težina primjenom laganih materijala, novih metoda konstrukcije
 • Upotreba materijala koji štede resurse
 • Smanjuje potrebu za rezervnim dijelovima i kupovinom novih
Naš svijet održivosti 367

Kvalitetna oprema za radionice

 • Čvrsta konstrukcija smanjuje potrebu za ponovnom kupovinom
 • Dugačak vijek trajanja, a time i dulji vijek upotrebe
 • Lako se održava i popravlja
 • Stvara učinkovito i produktivno radno okruženje

Zajedno uspješno obavljamo svaki posao

Usluge: doduše, već zvuči pomalo otrcano – ali dobra usluga stvarno čini razliku. I to ne samo u pogledu zadovoljstva kupaca nego i u pogledu održivosti. Dobro je da možemo ispuniti oboje. Slobodno nam predajte »popis« svojih želja u pogledu usluga i mi ćemo se pobrinuti o njemu.
Naš svijet održivosti ler

Originalni rezervni dijelovi

Naši originalni rezervni dijelovi proizvedeni su u skladu s najmodernijom proizvodnom tehnologijom, pa Vam nude visok stupanj kvalitete, preciznost i dugoročnu sigurnost tijekom cijelog vijeka trajanja, a sve to uz brzu isporuku i kratko vrijeme ugradnje.

Vaše održive prednosti
Zahvaljujući zalihi originalnih rezervnih dijelova mogu se primjerice zamijeniti neispravne komponente umjesto kompletne zamjene proizvoda. Time se smanjuju potrošnja resursa i otpad i produžuje se životni vijek proizvoda.

Naš svijet održivosti ler

Usluga montaže na upit

Možemo Vam pomoći još i više. Ako želite, preuzet ćemo i montažu proizvoda koje ste naručili u Vašim uredskim, radioničkim ili skladišnim prostorijama: npr. ureda u hali, skladišnih regala ili društvenih prostorija. Naši stručnjaci montirat će regale, ormare, radne klupe i još mnoštvo toga stručno i čisto − naposljetku, nitko ne poznaje naše proizvode bolje od nas.

Vaše održive prednosti
Stručna montaža
omogućava optimalno korištenje i sprečava prijevremene štete. A ispravno zbrinjavanje ambalažnog otpada omogućava obnovu dragocjenih materijala i sprečava odlaganje štetno za okoliš.

Naš svijet održivosti ler

Popravci

Unatoč visokoj kvaliteti proizvoda kvarovi se nažalost ne mogu uvijek isključiti. A s obzirom na to da pokvaren proizvod nije odmah za smeće, rado ćemo popraviti ono što više ne funkcionira. A ako se popravak ne isplati, rado ćemo Vam ponuditi alternativni proizvod. Saznajte više ovdje.

Vaše održive prednosti
Popravak umjesto bacanja: ono što je potrgano može se baciti, zar ne? Radije pričekajte malo. U mnogim se slučajevima stvari mogu popraviti, a popravak se vrlo često isplati. Nastavite čitati ovdje.

Proizvodi s dugačkim jamstvenim rokovima

Proizvodi od recikliranog materijala ili za recikliranje

EcoVadis i kodeks ponašanja dobavljača

Kako učiniti vlastiti opskrbni lanac održivijim? Kako reagirati na zahtjeve klijenata za većom transparentnošću o ekološkim, društvenim i ekonomskim aspektima našeg opskrbnog lanca?

Jednostavno treba samo početi. To smo i učinili još 2013. godine! A danas smo zahvaljujući postupku vrednovanja održivosti EcoVadis i kodeksu ponašanja dobavljača predvodnik i uzor u svojoj branši.

Tek 2022. dobili smo najveći broj bodova u područjima radnog prava i ljudskih prava te održive nabave i osvojili smo drugi put zlatnu medalju certifikacije EcoVadis. 2019. godine prvi smo put dobili zlatni, a 2017. srebrni certifikat. S ovim rezultatom ubrajamo se u 3% najboljih i u 1% najboljih u branši.

Iznimno nam je drago da su naši napori za održivo gospodarenje ponovno pozitivno ocijenjeni od neutralne strane. Izrađeno vrednovanje održivosti pomaže nam da i dalje postajemo sve bolji − u pogledu očuvanja okoliša, radnih uvjeta, poslovnog ponašanja i dobavnog lanca. Tako zajedno prepoznajemo potencijal za poboljšanje i istovremeno potičemo pouzdanu i transparentnu suradnju.

Zahvaljujući tome možemo biti sigurni da smo odabrali najbolje dobavljače za nas, ali i za Vas. Vi u neku ruku preko nas surađujete primjerice s ekološki osviještenim dobavljačima. Ako to kojim slučajem odgovara Vašoj vlastitoj strategiji za društveno odgovorno poslovanje, onda je to pravi pogodak.

Naš svijet održivosti 046

Imate još pitanja?

Potreban je novi svijet rada koji će biti dobar za djelatnike i još bolji za poslovanje. Fleksibilna i prilagodljiva radna mjesta i radni prostori mogu već danas otvoriti putem prema tome.

S pravom opremom te korisnim savjetima i informacijama rado ćemo Vam osobno pomoći.

0800 - 68 00

servis@kaiserkraft.hr