Marka
Visina [mm]
112
112
1220
1220
-
Širina [mm]
51
51
540
540
-

Usisavači za prašinu, usisavači za mokro usisavanje

Naši usisavači ne uklanjanju samo prašinu. U ponudi su usisivači za mokro i suho usisavanje te usisivači za industrijsko čišćenje. Usisivači s dodatnom snagom, volumenom i većim stupnjem čistoće.

U kategoriji Usisavači za prašinu, usisavači za mokro usisavanje nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Kaercher, Sprintus, starmix, EUROKRAFTpro, Bosch.

Najprodavanije
Količina proizvoda: 97
Prikaz:

Usisavači za prašinu i usisavači za mokro usisavanje: nova definicija temeljitostiKlasični usisavač za prašinu i u tvrtki ima svoje opravdanje. Ali ovdje je za posao potrebno više funkcionalnosti i učinkovitosti. Osim toga naši usisavači za prašinu i usisavači za mokro usisavanje nisu doma samo na podu nego se mogu pobrinuti i za posebno učinkovito uklanjanje problematičnih ostataka i prašine.Koje su prednosti usisavača za prašinu i usisavača za mokro usisavanje u industriji?Svaki od naših modela za komercijalnu upotrebu može se koristiti kao klasični usisavač za pod kojim možete ukloniti tipičnu prljavštinu iz tepiha ili tvrdih podova. Industrijski usisavači s većom funkcionalnošću susreću se s većim izazovima:  • Veća snaga usisavanja nego kod modela za privatnu upotrebu za obradu većih i prljavijih površina.

  • Dugotrajni i kvalitetni dijelovi jamče mogućnost svakodnevnog intenzivnog i dugotrajnog korištenja.

  • Specijalni filtri za prljavštinu u industriji i obrtu osiguravaju bolje rezultate čišćenja.

  • Okretna mobilnost s većim područjem djelovanja osigurava se lakohodnim kotačima, dužim kabelima i crijevima te mobilnijom izvedbom.


Modeli s funkcijom mokrog usisavanja osim toga mogu usisavati tekućine koje na gradilištu ili u pogonu predstavljaju sigurnosni rizik. Ti kombinirani modeli u nekoliko se poteza mogu iz suhog načina rada prebaciti na mokri način rada.Kad koristim usisavač za mokro usisavanje, a kad usisavač za prašinu?U našim Napomenama o odabiru usisavača i razredima prašine možete pročitati zašto je za odabir pravog uređaja potrebno dobro promisliti o tome kako ćete ga koristiti.Usisavači za mokro usisavanje općenito su konstruirani za usisavanje tekućina, a usisavači za suho usisavanje za različite prašine. Te se funkcije kod kombiniranih uređaja mogu koristiti jednostavnim prebacivanjem bez zamjene filtra te s nastavcima iz dodatne opreme.Filtar odnosno kompletan filtarski sustav određuje koji se razredi prašine, veličine čestica ili sastavi tekućina stvarno mogu usisavati. Tipični primjeri su:  • Strugotine nastale u kombinaciji s tekućinama koje sadrže ulja skupljaju se usisavačem za strugotine koji može odvojiti krute tvari od tekućina.

  • Pepeo i druge fine prašine zahtijevaju usisavač s velikom filtarskom površinom, vrlo učinkovitim filtriranjem i specijalnim karakteristikama ako treba pokupiti prašine koje su opasne za zdravlje ili kod kojih postoji opasnost od eksplozije.

  • Gruba onečišćenja i velike čestice prije svega zahtijevaju veliku snagu i veliki volumen prihvatnog spremnika.

  • Tekućine trebaju prilagođeni usisavač za mokro usisavanje koji je konstruiran za neutralne tekućine i tekućine koje sadrže kemikalije ili ulje.


Što radi filtar HEPA?High Efficiency Particulate Air Filter (filtar HEPA) već se etablirao kao sastavni dio svakog usisavača. U privatnom području on veže i filtrira pelud i alergene u zraku. Kod čišćenja u industriji filtar se brine za to da ne udišete problematičnu finu prašinu.U normi EN ISO 14644 navedeni su različiti razredi filtara koji filtar HEPA klasificiraju za različite zahtjeve. Svaki filtar u industrijskom modelu ispunjava te zahtjeve i u idealnom se slučaju dodatno kombinira s predseparatorom. Time se produžuje vijek trajanja filtra i filtar se štiti od kontakta s tekućinama.Praktično dodatno »automatsko čišćenje filtra« na listovima s podacima odgovarajućih modela označeno je piktogramom čije objašnjenje možete pronaći u našim Uputama za industrijsko čišćenje.Rado ćemo Vas osobno posavjetovati o našim usisavačima marki kao što su Starmix ili EUROKRAFT i pomoći Vam u odabiru.