Najbolji savjeti za novi ured na otvorenom

Rad na otvorenom novi je trend

2020/07/08

Misli lete, oči peku, a tijelo traži pokret. Nakon nekoliko sati u uredskoj stolici većina djelatnika želi još samo jedno: izaći na svježi zrak.

Ono što intuitivno znamo, znanost je odavno potvrdila: poticajno okruženje, kisik, svjetlo i fizička aktivnost pomažu nam da ostanemo kreativni i učinkoviti. Zato svoju vanjsku površinu pretvorite u novu unutrašnjost! Svoje djelatnike dobro uređenim vanjskim područjem pozovite da izađu iz ureda. Nije važno radi li se o krovnoj terasi, vrtu ili unutarnjem dvorištu – svaka slobodna površina otvara mnogo mogućnosti, daleko više od samo prostora za pauzu.

Ovdje smo za vas sastavili najbolje savjete za novi ured na otvorenom.

U 5 koraka do uspjele vanjske površine

Veliki nam koncerni pokazuju kako bi mogle izgledati moderne vanjske površine: Microsoft i Amazon tako su instalirali prostor za sastanke u kućice na drveću, a Facebook je za svoje djelatnike uredio veliki vrt na krovu. Naravno, takvi veliki projekti za većinu malih i srednjih poduzeća nisu realistični. Ali i s manjim budžetom možete iskoristiti potencijal svoje vanjske površine.

Pokazat ćemo Vam koja je oprema važna i kako ćete korak po korak urediti atraktivnu vanjsku površinu koja će poticajno djelovati na Vašu učinkovitost. Ne dajte se obeshrabriti ako nemate veće površine na otvorenom. Iznenadit ćete se koliko se brzo pojas trave uz ulaz može pretvoriti u ugodan prostor. Veličina nije bitna. Najvažnija je svrhovita i dobro osmišljena oprema.

Dobro je znati! U fazi planiranja postavite si pitanje: za što će se upotrebljavati moja vanjska površina? Vaš odgovor na to pitanje ključan je za konkretno uređenje. Sljedeće točke mogu se naći na Vašem popisu: naša vanjska površina mora …

  • poticati na kretanje
  • imati prostor za povlačenje na kreativne pauze
  • pružati prostor za zajednički ručak
  • biti prikladna za sastanke pod vedrim nebom
  • predstavljati korporativni identitet
  • ljeti povremeno zamijeniti pisaći stol
  • ponekad poslužiti za događaje nakon radnog vremena
  • pozivati na individualne razgovore

Savjet: uključite i svoje djelatnike. Možda ima potreba kojih se ne biste odmah sjetili.

Opuštanje i punjenje energijom na otvorenom

Ustvari postoji samo jedno zlatno pravilo za Vašu pauzu: maknite se od pisaćeg stola! Jedva da možete utjecati na to hoće li to učiniti i Vaši djelatnici ili će ipak radije provesti vrijeme pred ekranom ili otići u prostoriju za pauzu – pauza je slobodno vrijeme. Ne možete propisati kako treba izgledati idealna pauza, ali možete to pokazati svojim dobrim primjerom.

Ovako ćete svoje vanjsko područje održavati sigurnim i čistim

Vaše će vanjske površine doći do izražaja samo ako su uvijek njegovane i održavane. Kako biste ih Vi i Vaši djelatnici mogli bez oklijevanja upotrebljavati, trebali biste obratiti pozornost i na nekoliko sigurnosnih aspekata.

Savjet: uključite i svoje djelatnike. Možda ima potreba kojih se ne biste odmah sjetili.

Rad na otvorenom mg$

Kontaktirajte nas!

Rado ćemo Vam pomoći pronaći prave proizvode za Vaše vanjsko područje.