Savjeti za pripremu vanjskog područja za zimu

2021/05/25

Postaje sve hladnije, drveće ostaje bez lišća, a u zraku se pomalo osjeća miris snijega. Vrijeme je da pripremite vanjske površine svog poduzeća za zimski san.

Samo trenutak.

Obavezno vodite računa o tome da pružite vanjskom području zaštitu od zime i vremenskih utjecaja. Travnjaci, živice i vodovodne cijevi prezimit će neoštećene samo uz odgovarajuće mjere zaštite. Reći ćemo Vam što je važno.

Zašto biste trebali pripremiti vanjsko područje za zimu

Naravno, u jesen možete samo ukloniti lišće s putova, isprazniti pepeljare i čekati da dođe zima. No postoje najmanje 3 dobra razloga zašto biste trebali učiniti više od toga:

Priprema vanjskog područja za zimu wt$

Zaštita od oštećenja

Bez mjera predostrožnosti minusi, snijeg i led mogu prouzročiti ozbiljnu štetu koja može sezati sve od uništenog vrtnog namještaja do puknuća cijevi.

Priprema vanjskog područja za zimu wt$

Lijepo zelenilo u proljeće

Ako pravilno pripremite travnjake, živice i lončanice za zimu, i sljedeće ćete se godine moći radovati zelenilu i žarkim bojama. U protivnom postoji rizik od rupa u travnjaku i uginulih biljaka.

Priprema vanjskog područja za zimu 2-1

Manje posla nakon zime

Dobrom pripremom uštedjet ćete si kasnije puno posla. U proljeće nećete morati popravljati štetu ili uložiti dodatne napore u ponovno oživljavanje zelenih površina.

Kad je pravo vrijeme?

Ne postoji fiksni datum za pripremu za zimu. Ako je u kasnu jesen vrijeme još blago, možete duže pričekati s pripremom – i obrnuto. Najbolje bi bilo da većinu radova obavite između sredine listopada i početka studenoga. Krajnji je čas kad se noću počne stvarati mraz.

Kontrolni popis za pripremu vanjskih površina za zimu

Priprema vanjskog područja za zimu sastoji se od mnogo malih radova. Najvažniji su:

Savjet za kraj – isplati se razmišljati unaprijed

Sigurno Vam je poznato: prvi snijeg uglavnom padne kad ga nitko ne očekuje. Kako biste imali sve potrebno pri ruci kad se to desi, pobrinite se na vrijeme da imate sredstvo za posipanje i po potrebi kolica i spremnike za posipanje. Tako ćete moći mirno dočekati zimu.

Priprema vanjskog područja za zimu img

Kontaktirajte nas

Za dodatna pitanja besplatno Vam stojimo na raspolaganju.