6 savjeta

Pravilno pakiranje

2020/04/28

Sada možete pakirati!

Je li Vam to poznato? Stigla je pošta, a s njom i paket – sav udubljen, zgužvan i ispucan. »Hm, nadam se da je sadržaj u redu«. Za takve nezgode ne mora nužno biti kriv dostavljač. Često je dovoljna pogrešna ambalaža. Prevelike ili pretanke kartonske kutije te premalo obloga, čime se omogućava previše pomicanja u unutrašnjosti paketa.

Sigurno već znate što je bitno kod ambalažnog materijala i kako možete spriječiti gore navedeni scenarij. Međutim, svejedno bismo Vam u šest važnih koraka željeli pokazati kako putuju Vaši paketi savršeno zapakirani.

1. Vaganje i pakiranje – odgovarajuće kartonske kutije

Najprije biste svoju robu svakako trebali vagati. To će Vam uštedjeti poštarinu i druge troškove jer kvaliteta kartonskih kutija smije biti niža ako je njezin sadržaj lagan. Isto vrijedi za sve što nije osjetljivo. Međutim, za tešku i lomljivu robu potrebne su izrazito opteretive i višeslojne kartonske kutije čija težina može imati veliku ulogu kod poštarine.

Uz kompaktnu vagu, stolnu vagu, vagu za brojenje ili vagu s platformom na miligram možete izvagati velike i male, teške i lagane predmete.

Bez obzira na to je li riječ o sklopivom kartonu ili kartonskoj kutiji za selidbu, o džepu za slanje ili etiketi za karton, izbor na Vašim stolovima za pakiranje trebao bi biti dovoljno velik kako biste mogli zapakirati različite predmete na prikladan način.

2. Potpora i zaštita – postavljanje obloga

Koliko predmeta mora stati u paket i koliko su oni osjetljivi? Odgovor na ovo pitanje definira vrstu i količinu Vaših materijala za zaštitu. Lomljivu robu treba dobro obložiti: folijom sa zračnim jastučićima ili folijom od pjene, ali i valovitim kartonom u roli i papirom za pakiranje. Ništa se ne smije micati kako se ne bi oštetila stijenka paketa ili ostala roba koju šaljete. Mrežice za zaštitu površine sprečavaju ružne ogrebotine i nedostatke.

3. Pakiranje i spremanje – u džepove

Stavljate li dokumente ili osjetljive predmete u paket? U vrećicama sa zračnim jastučićima i vrećicama s patentnim zatvaračem takve stvari možete dobro zaštititi. Sitni se dijelovi u plosnatim vrećicama neće izgubiti, a pisani se dokumenti neće presaviti. Za slanje dokumenata osim toga nudimo i džepove za dokumente.

4. Spajanje i lijepljenje – zatvorite i zalijepite

Cijeli paket zatvorit ćete odgovarajućom ljepljivom trakom s uređaja za odmotavanje, mokrim ljepilom ili spajalicom. Za osjetljivu robu mogu biti korisne upozoravajuće trake i etikete.

5. Omatanje stretch folijom i stiskanje – stabilnost je najbitnija

Kako ništa ne bi skliznulo na paleti s nekoliko paketa, strojem ili ručnim uređajem za odmotavanje možete sve čvrsto omotati stretch folijom. Kod velike robe za slanje bez kartonskih kutija pomoći će Vam stezna folija koja će omotati i zaštititi robu na paleti. Zaštitni kutovi i zaštita za rubove pružaju dodatnu sigurnost.

6. Zamatanje i utovar – sada ćemo sve zaokružiti

Zamatanjem se može bolje balansirati raspodjela težine pri utovaru. Tako je manja vjerojatnost od šteta tijekom transporta, neovisno o tome koliko se teretno vozilo ili kontejner pomiču. Ovisno o težini, veličini, vrsti i mjestu skladištenja robe koja se šalje postoje različite trake i pripadajući uređaji za zatezanje i zatvaranje. Paleta proizvoda seže od PP i PET materijala preko tekstilnih i kompozitnih traka te traka od tkanine pa sve do poliesterskih i čeličnih traka.

Kod nas nećete dobiti samo sve vrste traka, već i pripadajuće uređaje za zatezanje i zatvaranje. Rado ćemo Vam ih ponuditi i u kompletu.

Ovako pakira profesionalac mg$

Kontaktirajte nas

Za dodatna pitanja besplatno Vam stojimo na raspolaganju