Visoki standardi higijene:

Čišćenje podova sada je mnogo lakše.

2020/06/05

U vremenima epidemije virusa SARS-CoV-2 naše ruke i kvake trebale bi biti čišće nego ikada dosad. Dezinficiramo, držimo razmak i uvodimo nove rutine čišćenja. Naposljetku, higijena je alfa i omega kad je riječ o sprečavanju širenja zaraze.

Pod – najčešće najveća površina u prostoriji – često se zanemaruje tijekom čišćenja. Sasvim nepravedno. Naime, pod tijekom radnog dana dolazi u kontakt s cipelama koje dolaze s ulice, a zahvaljujući gravitaciji svaka i najmanja čestica prljavštine prije ili kasnije dospije na laminat, tepih ili pločice.

To pretvara pod u mjesto na kojem se skupljaju sve klice i nečistoća, i to upravo u uredima, radionicama i skladišnim halama u kojima se svakodnevno kreće velik broj ljudi. Stoga se pod nikako ne smije zaboraviti tijekom čišćenja. Kako se to radi, saznajte u našim savjetima.

Pod povećalom: što se sve nalazi na njemačkim podovima.

Jesti s poda? Radije ne. Bez obzira na to koliko se dobro neka prostorija čisti, zaprljanja se jednostavno ne mogu izbjeći. No što se to sve tijekom dana skuplja na podu?

  • Koronavirusi se šire kao kapljična infekcija. Ako zaražena osoba zakašlje ili kihne, virus će pasti na drugu osobu ili u radijusu od dva metra na pod. Dobra vijest je da se tamo ne može umnožavati zbog nedostatka vlage.
  • Izuvate li cipele u uredu? Vjerojatno ne. Potplati cipela koje su bile posvuda idealno su transportno sredstvo za nepozvane goste. Naime, uzročnici bolesti kao što su bakterije E. coli posebno dobro prianjaju na gumene profile i prenose se na pod ureda dok hodamo. Odatle se bakterije prenose na ljude, primjerice putem torbe koju odložimo na pod i tako mogu uzrokovati infekcije.
  • U uredu provodimo najmanje osam burnih sati dnevno. Tu se čupa kosa, vode žustre rasprave, jedu sendviči. Iz tog se razloga na podu nalaze i brojni tragovi svakodnevice i neinfektivni mikroorganizmi: primjerice kamenčići, mrvice kruha ili dlake.
  • Osim ljudi, zagađenju pridonose i naša radna pomagala. Proizvodni strojevi proizvode od velikih do sitnih čestica kroz radne procese i abraziju. Računala i postaje za pisač stvaraju dobro poznatu finu prašinu koja se može naći i u zraku i na tlu.

Plan čišćenja za higijenske i čiste podove.

Higijenske mjere učinkovite su samo ako se pravilno provode. To je osobito istinito ako ne samo da težite vizualno privlačnim rezultatima, već želite i prekinuti lance zaraze. Pritom nijedna podna površina nije ista. Naprotiv, svaka vrsta poda zahtijeva posebno čišćenje i njegu.

  • Zaštitite sami sebi: tijekom svih radova mokrog čišćenja potrebno je nositi rukavice kako biste spriječili kontakt ruku s tekućinama za čišćenje. Te rukavice iznutra trebaju biti i ostati suhe.
  • Pravilno upotrebljavajte usisavač: tijekom usisavanja izvora opasnosti kao što su kemikalije, drvena prašina ili otapala obavezno upotrebljavajte odgovarajući industrijski usisavač i pridržavajte se napomena za upotrebu.
  • Pravilno upotrebljavajte visokotlačne čistače: za učinkovito čišćenje visokim tlakom pravilno postavite mehaničke, termičke i kemijske varijable.Redovito i stručno čišćenje podova produljuje njihov vijek trajanja, štiti od zdravstvenih rizika i povećava dobrobit. Odgovarajuće proizvode pronaći ćete u našoj trgovini higijenskih proizvoda.

Pravilno čišćenje podova uz podršku tvrtke {cms.var.company_name} mg$

Kontaktirajte nas!

Za dodatna pitanja besplatno Vam stojimo na raspolaganju.