Održivost

3 razloga zašto se popravak isplati

2021/11/02

Ono što je potrgano može se baciti, zar ne? Radije pričekajte malo. U mnogim se slučajevima strojevi, transportni uređaji ili podna transportna vozila mogu popraviti, a popravak se vrlo često isplati kratkoročno i dugoročno.

U ovom tekstu pobliže se objašnjava

  • koje su prednosti popravka,
  • kako možete utvrditi isplati li se popravak ili je ipak bolje kupiti novi proizvod te
  • kako možete spriječiti kvarove.

Prednosti popravka

3 razloga zašto se popravak isplati wt$

Održivost

Dok neki spektakularan izum to ne promijeni, za proizvodnju je potrebna energija, prije svega ako se radi o velikim ili složenim strojevima. Ako umjesto toga samo zamijenite male dijelove, štedite na energiji i materijalu te se zalažete za održivost. U vremenima u kojima vladaju nestašica sirovina i klimatska kriza to su važni argumenti koje čiste savjesti možete iznijeti u javnosti. Naime, potrošači sve više vode računa o održivosti.

Važno:
Čak iako je novi stroj energetski učinkovitiji od njegova prethodnika, energija potrebna za proizvodnju novog proizvoda često će se kompenzirati tek nakon nekoliko godina.

3 razloga zašto se popravak isplati wt$

Ušteda novca

U mnogim slučajevima nabava visokokvalitetnih novih sustava ili tvorničke opreme košta dvostruko više od popravka. Stoga ćete, ako se odlučite za popravak, uštedjeti mnogo novca.
No budite oprezni: prvo provjerite isplati li se popravak dugoročno.

3 razloga zašto se popravak isplati wt$

Učinkovitost

Ovisno o tome koliko kratko popravak traje, uštedjet ćete na dragocjenom vremenu u odnosu na vrijeme koje biste potrošili na čekanje

novog uređaja i tijekom kojega ne biste mogli raditi kako želite. Naravno, pritom je ključno tko izvodi popravak i koliko brzo možete nabaviti rezervne dijelove. Kompetentan servisni partner tu možete dodatno pomoći.

Vodite računa i o sljedećemu: ako proizvod kakav imate više nije dostupan, novi proizvod bio bi drukčiji te bi stoga u određenim okolnostima bilo potrebno dodatno vrijeme prilagodbe. To također može značajno usporiti radne procese.

Popravak: da ili ne? Kako odlučiti?

Popravak nije uvijek najbolje rješenje. Postoje i situacije u kojima je bolje zamijeniti proizvod.

Pitanja u nastavku pomoći će Vam donijeti ispravnu odluku:

Sprječavanje kvarova

Kada biste mogli birati, vjerojatno ne biste kupili novi skupi proizvod ni dali popraviti stari proizvod, no nemoguće je izbjeći oboje. Međutim, možete spriječiti oštećenja i na taj način produljiti vijek trajanja proizvoda.

Najbolje je da o tome počnete razmišljati već prilikom kupnje i sjetite se stare izreke »Tko kupuje jeftino, plaća dvostruko«. Pogotovo kada se radi o proizvodima koji moraju podnijeti velika opterećenja isplati se uložiti u kvalitetu i dugoročnost. Uz to trebate pažljivo rukovati proizvodom i redovito ga održavati, pa će i šanse biti bolje da će Vaša nova kolica raditi dugo, i to bez prestanka.

Rezervni dijelovi i popravci tvrtke KAISER+KRAFT

Mi u tvrtki KAISER+KRAFT popravljamo proizvode koje ste kupili kod nas. Pritom upotrebljavamo isključivo originalne dijelove kako bi Vaš original ostao original. Zahvaljujući kratkim vremenima isporuke i ugradnje izbjeći ćete skupocjene prestanke rada. Osim toga, mi ćemo Vam iskreno reći ako se popravak više ne isplati. Zahvaljujući transparentom predračunu troškova i detaljnom opisu uzroka kvara imate pregled nad svim troškovima, zbog čega se možete potpuno osloniti na nas. Kontaktirajte nas!

3 razloga zašto se popravak isplati mg$

Kontaktirajte nas!

Za dodatna pitanja besplatno Vam stojimo na raspolaganju.