Povratak
Savjetnik za proizvode Okoliš

Bočice za ispiranje očiju

Osnovno o bočicama za ispiranje očiju – informacije o različitim otopinama i preporučenoj primjeni.

Učinkovite otopine za ispiranje očiju

Naše bočice za ispiranje očiju sa specijalnim otopinama za ispiranje nude brzu i učinkovitu prvu pomoć kod stranih tijela u oku i u slučaju kontakta s kiselinama i brojnim lužnatim tvarima. U zidnoj kutiji za hitne slučajeve mogu se čuvati bočice za ispiranje očiju tako da uvijek budu nadohvat ruke i zaštićene od prašine.

Bočice za ispiranje očiju wt$

Jednostavna i brza primjena
Samo dva jednostavna zahvata i bočica za ispiranje očiju spremna je za primjenu. Jasne i razumljive upute za rukovanje s tekstom i piktogramima na bočicama i zidnoj kutiji omogućuju ispravnu i sigurnu primjenu.

Ovdje ćemo Vam pokazati kako možete jednostavno isprati oči

Bočice za ispiranje očiju wt$

Izvadite bočicu iz kutije.

Bočice za ispiranje očiju wt$

Otvor za oči okrećite sve dok se pečat ne prelomi.

Bočice za ispiranje očiju wt$

Glavu nagnite unatrag i isperite.

Važno: kod svih onečišćenja potrebno je oko ispirati blagim i ravnomjernim mlazom. Lagano pritisnite bočicu za ispiranje očiju tijekom ispiranja. Ispiranje treba nastaviti na putu do liječnika.

Smještanje i zalihe bočica za ispiranje očiju
U slučaju ozljeda očiju stranim tijelima ili kontakta s kiselinama i lužinama potrebno je što brže isprati oko. Bočice za ispiranje i zidne kutije za hitne slučajeve stoga treba postaviti izravno na radnom mjestu, odn. što bliže opasnim mjestima. Bočice za ispiranje odmah nakon uporabe zamijenite novim bočicama. U zalihama za mjere prve pomoći uvijek čuvajte dovoljno bočica za ispiranje.

U slučaju onečišćenja očiju, stranih tijela u oku ili ozljede očiju nakon prve pomoći uvijek potražite pomoć liječnika!

Nezgode sa stranim tijelima u oku

Otopina za ispiranje očiju sa sterilnom otopinom natrijevog klorida 0,9% (0,9% otopina kuhinjske soli) koristi se za ispiranje stranih tijela iz oka.

Vrijeme je važan čimbenik kod mehaničkih ozljeda uzrokovanih npr. metalnim ili drvenim krhotinama, prljavštinom i prašinom. U tome slučaju trenutačno ispiranje može spriječiti nakupljanje stranih tijela u oku i nanošenje teških ozljeda oku.
Otopina za ispiranje oka sa sterilnom otopinom kuhinjske soli / natrijevog klorida 0,9% pritom predstavlja pravi izbor.

Nezgode s kiselinama i lužnatim tvarima u oku

pH Neutral otopina za ispiranje oka sa sterilnom otopinom fosfatnog pufera 4,9% koristi se za neutralizaciju kiselina, lužina i mnogobrojnih lužnatih tvari. Kod takvih nezgoda nagrizanje počinje već u trenutku kad tvar dođe u kontakt s okom. Za tu vrstu ozljeda preporučujemo uporabu pH Neutral otopine za ispiranje oka sa sterilnom pufer otopinom fosfata 4,9%.

Preporučena uporaba pH Neutral otopine za ispiranje oka

pH Neutral otopina za ispiranje zamišljena je kao mjera prve pomoći za ispiranje u slučaju nužde u trajanju od 2 minute. Cilj ispiranja bočicom sredstva pH Neutral je što brže uspostavljanje neškodljive pH vrijednosti u slučaju kontakta kiselina ili lužina s okom. Za nastavak ispiranja na putu do liječnika preporučuje se korištenje otopine za ispiranje oka s otopinom natrijevog klorida 0,9%.

Bočice za ispiranje očiju wt$

0,9% otopina natrijevog klorida

Bočice za ispiranje očiju wt$

Otopina fosfatnog pufera pH neutral 4,9%

Bočice za ispiranje očiju wt$

Zidna kutija za hitne slučajeve: otopina natrijevog klorida, pH neutralna

Bočice za ispiranje očiju wt$

Zidna kutija za hitne slučajeve: otopina natrijevog klorida