Od teških poslova do dobro odrađenih poslova

Ergonomska oprema za veću učinkovitost

Svim skladištarima, monterima, majstorima, patronažnim službama ili građevinskim radnicima: pokažite na poslu tko može podnijeti veći teret! S proizvodima specifičnim za određene potrebe koji trajno čuvaju zdravlje i ergonomski potiču učinkovitost – tijekom čitavog radnog vijeka.

Svatko tko mora obavljati teže poslove zaslužuje bolje od običnih proizvoda. Što kažete na one koji znaju što je važno kada ste izloženi buci od 80 decibela i više! Ili kada se borite s teretom većim od 200 kg ili stojite devet sati na nogama. Na slabom svjetlu, vrućinama kao u paklu ili u halama izloženim propuhu. Ovdje nabavite ono što zaslužujete: najbolju opremu za zdraviji rad.

Pokažite zraku tko se bori do posljednjega daha!

S proizvodima za dobru klimu i bolji zrak

Srećom, mnogi problemi na radnom mjestu ponekad se jednostavno rasplinu u zraku. Međutim, neki problemi tek nastaju zbog zraka. Ili bolje rečeno: zbog lošeg zraka. To se, primjerice, događa u prostorijama s puno tehnologije i malo prozora i ne utječe samo na učinkovitost i sposobnost koncentracije. Čestice prašine i prljavštine, primjerice od drva, brašna ili abrazije guma, također se talože na strojevima i tako uzrokuju prekide ili česte intervale održavanja.

Dobro je što naša oprema sada ovdje može pomoći. Zašto ne biste svoje pauze ili posao ponekad premjestili na otvoreno na nekoliko sati? Za to također imamo prave proizvode u našem asortimanu.

Saznajte više ovdje:

Podignite svoj glas protiv buke!

S proizvodima za više mira, zaštite i koncentracije

Buka je jedan od najnegativnijih čimbenika koji utječu na fizičko i psihičko zdravlje na radnom mjestu. Stalna razina buke smanjuje učinkovitost i sposobnost koncentracije – bez obzira na to jesu li visoku razinu glasnoće uzrokovali uređaji ili kolege. Buka je neugodna, stresna i dokazano štetna za zdravlje. Pri višim razinama buka može čak dovesti do povećane opasnosti od nezgode zbog smanjene sposobnosti percepcije signala.

Utoliko je važnije biti svjestan učinaka buke i poduzeti prave mjere kako bi razina radne buke postala čujno niža za uši Vaših zaposlenika. U našem asortimanu sada možete pronaći praktičnu pomoć: proizvode za prevenciju buke i zaštitu od buke.

Saznajte više ovdje:

Pokažite svjetlu čija će se lampica prvo upaliti!

S proizvodima za bistar i jasan vid

Postoje obična radna mjesta, no tu su i radna mjesta na kojima je potrebno ispuniti najviše zahtjeve u pogledu vida: primjerice u proizvodnji ili analizi, u elektroničkoj ili metalurškoj branši, u laboratorijima ili urarstvu. Međutim, univerzalna i jedina ispravna rasvjeta za radno mjesto ne postoji – korisna rješenja za rasvjetu razvijaju su prema specifičnim obilježjima i zahtjevima određenog radnog postupka. Rado ćemo Vam pomoći kada su u pitanju Vaši zahtjevi za bistar i jasan vid. Tako adekvatna rasvjeta postaje odlučujući čimbenik za veći učinak i motivaciju. Sigurnost na radnom mjestu i kvaliteta rada vidno rastu, u pravom smislu riječi.

Upravo zbog toga proizvodi za zaštitu očiju ne smiju nedostajati u »zdravoj« radnoj opremi: oni štite oči od metalnih ili drvenih krhotina, kemijskih para, prskanja tekućine ili UV svjetla.

Saznajte više ovdje:

Uzmite teret u svoje ruke!

S proizvodima za veću snagu mišića i lakše kretanje

Provucite lijevu ruku ispod desne i posegnite što više prema natrag. Sada podignite teški predmet i stavite ga na stol brzim okretom udesno. Opterećenja tijela u pravilu nisu loša, dapače ona su potrebna kako bismo ostali zdravi.

Međutim, teški fizički poslovi, poslovi koji se ponavljaju ili statički prisilni položaji tijela uvijek bi trebali biti u ravnoteži s opterećenjem jer u protivnom postoji opasnost od fizičkog oštećenja, čak i ako se izvode uz manji napor ili ako su zahvaćeni samo određeni dijelovi tijela. Dobra vijest: uz odabrane proizvode koji omogućuju lakše kretanje i povećavaju snagu mišića sada možete poduzeti razumne mjere opreza.

Saznajte više ovdje:

Suočimo se s budućnošću!

Pročitajte – za još bolje zdravlje i učinkovitost na poslu

Ergonomski savjetnik: kako pravilno podizati, nositi i vući teret?

Transport tereta težine veće od 100 kilograma prosječnom brzinom od 5,5 km/h na udaljenosti većoj od 20 kilometara. Ovo nisu nove discipline Ironmana, već poslovi koje moraju obavljati zaposlenici na skladištu, u proizvodnji ili na gradilištima. Stoga im olakšajmo posao: uz brze savjete za pravilno podizanje, nošenje i povlačenje tereta.

Zdravi poslovi zahvaljujući ergonomskom opremanju radnog mjesta

Jeste li ikada radili kao lovac na med na Himalaji ili podvodni drvosječa? Riječ je o teškim poslovima u koje zaposlenici ulažu puno truda, baš kao majstori, građevinski radnici ili monteri. Svatko tko toliko radi zaslužuje punu podršku. To također uključuje ulaganje u stvari koje rad čine zdravijim. Koje su to stvari, možete saznati u našem prilogu.

Kako roboti mijenjaju fizički rad?

Podizanje teških predmeta, radovi iznad glave, isti pokreti svaki dan – dugoročno jako zahtjevni zadaci. Zar ne postoji bolje rješenje za tako neugodne zadatke? Postoji. U sve više poduzeća strojevi se prihvaćaju onih poslova koji nisu zdravi za čovjeka. Ovdje saznajte kako roboti mijenjaju fizički rad danas i u budućnosti.

Slika kontakta

Aktivirajte naše supermoći!

Čuti kao pas, vidjeti kao orao, biti jak kao medvjed i osjećati se na zraku kao riba u vodi – u našem asortimanu imamo sve što Vam za to treba. A ako želite znati više, pobrinut ćemo se da budete pametni kao lisica.