7 savjeta za uređenje prirodnog vanjskog područja

2020/06/24

Sve više vlasnika tvrtki pita se kako mogu promjenama u svom poslovanju pridonijeti zaštiti prirode i očuvanju resursa. Naš savjet glasi: stvorite ekološko vanjsko područje.

Ne samo da će se u njemu Vaši djelatnici osjećati dobro, nego ćete istovremeno učiniti nešto dobro i za lokalnu prirodu. Također ćete ostaviti pozitivan dojam na kupce i poslovne partnere ako preuzmete odgovornost i založite se za okoliš.

U ovom ćete članku pronaći konkretne savjete o prirodnom uređenju Vašeg vanjskog područja. No prvo ćemo se pozabaviti pitanjem zašto se uopće više ekološke svijesti isplati kad je riječ o Vašem vanjskom području.

Zašto je prirodno vanjsko područje toliko važno?

Gotovo polovica površina tla u našim je gradovima asfaltirana i izgrađena. To prekrivanje tla ima negativne učinke na naš lokalni ekosustav:

  • Kišnica teže prodire u tlo, razina podzemnih voda se snižava.
  • Tlo gubi na plodnosti jer su važne funkcije tla ograničene.
  • Stanište lokalnih biljaka, kukaca i malih životinja poput ptica smanjuje se, što dovodi do smanjenja biološke raznolikosti.

Međutim, nisu sve zelene površine jednake. Čak ni lijepo njegovani travnjak ne može ispuniti istu funkciju u našem ekosustavu kao rascvjetana livada cvijeća. Osim toga, nerijetko se na travnjacima upotrebljavaju štetna sredstva za njegu, a ne treba zaboraviti ni veliku potrošnju vode koja je potrebna za održavanje besprijekorne travnate površine.

Uređenje Vašeg vanjskog prostora idealna je prilika da zaustavite prekrivanje tla i stvorite prirodnu protutežu koja pridonosi zaštiti resursa i vrsta.

Zato se isplati ulagati u prirodnije poslovne prostore

Naravno, Vaše vanjsko područje pripada Vama. No ta je površina pak dio lokalnog ekosustava koji je potrebno zaštititi. Ako osigurate vanjski prostor koji je bolje prilagođen prirodi, to će pozitivno utjecati na čitav sustav. Također možete računati i na neke prednosti za svoju tvrtku:

Ovdje ćete pronaći praktični kontrolni popis za pravilno održavanje vanjskog područja tijekom svakog godišnjeg doba.

Slijedeći ovih 7 savjeta uredit ćete prirodno vanjsko područje

Imajući navedene prednosti na umu, sada se treba baciti na provedbu. Sljedeći savjeti dovest će Vas nekoliko koraka bliže održivom vanjskom području za Vašu tvrtku:

Nadamo se da će Vam naši savjeti iz ovog priloga pomoći pri uređenju prirodnog vanjskog područja. Rado ćemo Vas savjetovati o odgovarajućim proizvodima za Vaše vanjske površine.

7 savjeta za uređenje prirodnog vanjskog područja mg$

Kontaktirajte nas!

Za dodatna pitanja besplatno Vam stojimo na raspolaganju.