0800 - 68 00       servis@kaiserkraft.hr
  Ispis stranice

Izazov tehnike za penjanje

Uvijek biste morali paziti na to da Vaše ljestve i skele budu u skladu s normama. Samo ste tako osigurani u slučaju nezgode. Da bi se smatrale sigurnima, ljestve i skele moraju ispunjavati određene preduvjete. U našoj kategoriji saznat ćete koje norme vrijede za koja pomagala za penjanje.

>> Ljestve i skele

Sve ovisi o podlozi

Radne platforme nisu posebno visoke, a njihova je površina za stajanje u pravilu praktično široka. To već samo po sebi posreduje bolji osjećaj sigurnosti od ljestvi i stepenica. Od širine površine za stajanje još je važniji materijal. Za svako okruženje postoje prikladne površine platformi. U našoj kategoriji Radne platforme informiramo Vas o različitim mogućnostima.

>> Radne platforme

Poznavanje opasnosti

Kod pomičnih skela nije važno samo da budu proizvedene prema DIN normi već je prije svega važno sigurno ponašanje zaposlenika koji te skele koriste. Interni propisi u kojima se djelatnici informiraju o mogućim izvorima opasnosti i po život važnim pravilima mogu pomoći u stvaranju potrebne osviještenosti. U kategoriji Pomične skele saznat ćete više o tim pravilima ponašanja – od sastavljanja preko korištenja pa sve do transporta.

>> Pomične skele

Pod pravim kutom

Industrijske stepenice moraju uvažavati određene dimenzije i kutove nagiba kako bi ispunjavale norme. Ovisno o položaju stepenica važno je da budu otporne na vatru, vremenske utjecaje ili kemikalije. O tome što industrijske stepenice čini sigurnima saznat ćete u pripadajućoj kategoriji.

>> Industrijske stepenice

Sigurne prečke

Ljestve treba provjeravati svake godine i one, ovisno o tipu, moraju ispunjavati određene smjernice. U kategoriji Ljestve između ostaloga se bavimo i izmijenjenim smjernicama za ljestve za naslanjanje dužine preko 3 metra. Ali nije važna samo norma DIN EN 131 i njezina obveza provjeravanja već biste trebali poznavati i smjernice za korisnike kako biste spriječili nezgode.

>> Ljestve

Stabilan stav

Norma DIN EN 14183 propisuje kojim se karakteristikama stepenice moraju odlikovati da bi se smatrale sigurnima za poduzeća. U kategoriji Stepenice za Vas smo saželi najvažnija pravila o konstrukciji tih pomagala za uspinjanje.

>> Stepenice

ŽELITE PRIKAZ OPTIMIRAN ZA MOBILNE UREĐAJE?

Internetska trgovina KAISER+KRAFT sada je dostupna i u mobilnoj verziji koja se za Vas neprestano razvija.
Isprobajte mobilnu verziju
Usporedba proizvoda