0800 - 68 00 
  Ispis stranice

Mikrovlakna u čišćenju

Mikrovlakna imaju prosječni promjer od približno 5 - 7 µm, zbog čega su upola tanja od pamučnih vlakana. Zato mikrovlakna mogu puno bolje iz međuprostora uklanjati onečišćenja kao što su bakterije, virusi i spore. Time se omogućuje održavanje higijenske čistoće u brojnim područjima.

 Sl. 1: pamuk


Sl. 2: mikrovlakna
Osim toga, zbog malog promjera krpa sadrži puno više niti te zbog toga i bolje čisti. Razlog tomu je i usporedivo veliki broj dodirnih točaka između tekstila i površine koja se čisti te velik broja kapilara koji proizlazi iz strukture krpe. Velik broj međuprostora koji nastaju zbog strukture vlakana omogućuje prihvaćanje još većeg broja čestica prašine.

Mikrovlakna se općenito odlikuju vrlo dobrim svojstvima čišćenja. Zbog strukture krpe nije Vam potrebno sredstvo za čišćenje ili je potrebna samo mala količina. To nema samo pozitivan učinak na Vaše troškove već i u okviru odgovornosti za održivost daje svoj doprinos zaštiti okoliša. Odustajanjem od kemijskih sredstava ili vrlo umjerenim korištenjem kemikalija na površini koja se čisti zaostaje vrlo malo ostataka. Takvo manje opterećenje može biti od prednosti upravo za osjetljive ljude, odn. alergičare. Osim toga, zbog dobrih svojstava čišćenja, osoblje koje radi na čišćenju treba manje vremena te stoga i manje napora.

Budući da kod mikrovlakana uz odgovarajuće trenje dolazi do elektrostatičnog naboja, ti su tekstili iznimno prikladni i za suho čišćenje.

Isključenje od odgovornosti

Informativne materijale koji su ovdje prikazani stavljamo kao uslugu posjetiteljima naše internetske stranice besplatno na raspolaganje. Sadržaji na našim stranicama izrađeni su vrlo pažljivo, ali za točnost, potpunost i aktualnost ne možemo preuzeti nikakvu odgovornost ili jamstvo.


Autorsko pravo

Sadržaj i struktura informativnih materijala zaštićeni su kao autorsko djelo. Za umnožavanje, širenje, objavljivanje, izmjenu, stavljanje na raspolaganje trećim osobama ili obradu svih strukturnih elemenata, osobito tekstova, tekstualnih dijelova, slikovnog materijala, grafika i elemenata dizajna potrebna je prethodna i izričita pismena suglasnost tvrtke KAISER+KRAFT GmbH.

Naši TOP proizvodi iz ovog savjetnika
Mop od mikrovlakana
pak. 10 kom., za mopove s džepovima i jezičcima
Neto
1.265,- kn
Krpa od mikrovlakana
pak. 12 kom., DxŠ 406 x 406 mm
Neto
591,- kn
na početak stranice
Usporedba proizvoda