Materijal za pakiranje

Ambalaža je bitna. Iskustvo je to već odavno dokazalo. A i profesionalci su se uvjerili u to. Naime, dobra se kvaliteta pokazuje posvuda, čak i kod odabira materijala za pakiranje. Roba koja se otprema mora biti uvijek u potpunosti zapakirana i dobro zaštićena. Na ambalaži se ne smiju nalaziti udubljenja, ogrebotine ni druga oštećenja. Tada je otvaranje paketa još zabavnije!

Ambalažni materijal: optimalna simbioza zaštite i učinkovitostiU pogledu ambalažnog materijala prije svega je vrlo važan siguran transport robe. No sve važnijom također postaje tema učinkovite logistike ambalaže. S dobro osmišljenim odabirom za svoje ambalažne materijale već sada možete ostvariti goleme uštede troškova. Mi ćemo Vam odati tajnu kako Vam naši proizvodi mogu pomoći pri tome.Kako mogu učinkovito sastaviti svoj ambalažni materijal?  1. Standardizacija ili individualizacija: procijenite svoju paletu proizvoda u pogledu mogućih standardnih dimenzija za kartonske kutije. Često se pokazuje da se do sada naručivala premala količina različitih veličina, zbog čega je došlo do nastanka golemih dodatnih troškova u vezi s dodatnim oblaganjem. Ovaj čimbenik potrošnje može se značajno smanjiti naručivanjem jedne dodatne dimenzije kartonskih kutija.

  2. Inovacije: i u području ambalažnog materijala svim se snagama radi na novitetima za budućnost kojima će se ostvariti ušteda troškova. A njih biste trebali što prije iskoristiti. Dva primjera iz naše ponude: kartoni za fiksiranje već raspolažu osiguravajućom folijom, zbog čega dodatne obloge postaju suvišnima. Suvremena, prethodno rastegnuta stretch folija ima prednost što će Vam po jednom pakiranju, uz jednaku razinu zaštite robe, trebati manja količina ambalažnog materijala.

  3. Precizna zaštita: ambalažni materijal nije uvijek potreban, čak i kada je riječ o velikim, osjetljivim glomaznim predmetima. Proizvodi za zaštitu rubova i površinske zaštitne mreže osigurat će neuralgične točke, a da se cjelokupna roba ne mora zapakirati u vatu, foliju i karton.

  4. Kvaliteta materijala: najsnažniji karton zaista nije potreban u svakom slučaju. Provjerite je li za robu koju želite zapakirati zaista potrebno upotrijebiti postojeći ambalažni materijal ili bi povoljnije rješenje bilo jednako smisleno. Više informacija o temi snažnoga ambalažnog materijala možete pronaći u savjetniku za kupnju Sklopive kartonske kutije od valovitog kartona.

  5. Organizacija tijeka rada: često se smetne s uma da svaki postupak pakiranja iziskuje trošak u pogledu radnog vremena. Stoga možete ostvariti veliku uštedu ako postupak pakiranja sami učinite učinkovitijim. A to najčešće funkcionira već kada je riječ o sitnicama kao što je praktična spajalica ili pomoć pri odmotavanju za ljepljive trake. Ako je otprema dio Vaših svakodnevnih zadataka, kvalitetni uređaji za zatezanje i zatvaranje za propisno zamatanje dakako su neizostavni.


Općeniti bi savjet za učinkovitiju nabavu ambalažnog materijala bio sljedeći: ukratko si predočite doslovno svaki aspekt i potražite alternative. Naime: gotovo nijedan čimbenik potrošnje ne može se umanjiti s tolikom lakoćom poput radova s ambalažom.Moram li povratno preuzeti ambalažni materijal i zbrinuti ga?Ustvari da. U Uredbi o sprječavanju nastanka i ponovnoj upotrebi ambalažnog materijala (ukratko: Uredba o ambalaži) navedeno je da poslovni pošiljatelji moraju povratno preuzeti ambalažni materijal i zbrinuti ga.Međutim, ovaj Vam propis sada jednostavno može predstavljati prednost: kvalitetni, funkcionalni ambalažni materijal možete ponovno upotrijebiti te tako smanjiti potrebu za recikliranjem i nabavljanjem novog materijala.Kako Vam možemo pomoći?Od vrećice od folije do stolova za pakiranje, kod nas ćete pronaći sve što će postupak pakiranja učiniti jednostavnijim i učinkovitijm. Međutim, jeste li znali da Vaša ambalaža po želji može postati ljepšom? Kod nas možete na svoju ljepljivu traku i trake za zamatanje smjestiti vlastiti logotip ili individualni natpis. K tomu u ponudi imamo posebne proizvode za posebno osjetljivu robu koja se treba poslati, primjerice foliju sa zračnom i pjenastom oblogom ili stretch foliju. K tomu ćete kod nas pronaći brojne informacije o stretch foliji i njezinoj upotrebi u našem savjetniku za kupnju.Za sva ostala pitanja, želje ili upite, dakako, rado ćemo Vam osobno stajati na raspolaganju. Jednostavno stupite u kontakt s nama!