Projekti i reference

Mercedes-Benz Manufacturing

Nova tvornica u Jesipovom, Solnečnogorsk, Rusija

Kamen temeljac za novu tvornicu u moskovskoj regiji položen je još 2017. Do dovršetka je bilo potrebno manje od 2 godine gradnje. Tvornica na površini od 85 hektara nalazi se 40 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada Moskve u industrijskom parku Jesipovo – i dio je globalne proizvodne mreže s više od 30 podružnica diljem svijeta.

Ovdje će u budućnosti karoserije između pogona prevoziti autonomna vozila, automatizirani sustavi košarica koristit će se u montaži i ubuduće će se koristiti posve nova rješenja poput suradnje čovjeka i robota pri ugradnji vjetrobranskog stakla bez zaštitne ograde. Tako u stvarnosti izgleda Industrija 4.0. kaiserkraft je ovdje bio odgovoran za veći dio interne logistike i ovim je poslom uspješno pokazao što se sve može kada klijent i dobavljač projekt razvijaju u bliskom partnerstvu i uspješno ga realiziraju.

kaiserkraft je tako, zajedno s dobavljačem tvrtkom FPS Germany GmbH, dostavljao komponente za intralogistička transportna vozila koja su na licu mjesta elektronički konfigurirana uz pomoć CAD programa, a potom su fizički montirana.

»Odsada će više stotina vozila različite izvedbe kružiti postrojenjem, a svako će vozilo svaki dan prijeći prosječno 12 kilometara«, objašnjavaju Michael Moser, generalni direktor CEE – Central Eastern Europe Group kaiserkraft, i direktor tvrtke FPS Enrico Seidel.

Mercedes-Benz Manufacturing wt$
Mercedes-Benz Manufacturing ler
Mercedes-Benz Manufacturing ler
Mercedes-Benz Manufacturing ler
Mercedes-Benz Manufacturing ler